Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

Θέσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για την πώληση του λιμανιού της Κέρκυρας




Θέσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για την πώληση του λιμανιού της Κέρκυρας

  Ξεχωριστή πρόταση, για το θέμα της παραχώρησης του λιμένα Κέρκυρας, κατέθεσε στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων η παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση», μετά από εισήγηση του επικεφαλής της, Θόδωρου Γουλή.
   
Η εισήγηση


•           Η ιδιωτικοποίηση των Δημόσιων Υποδομών (Λιμανιών-Αεροδρομίων-Οργανωμένων παραλιών κλπ.) που προωθεί η αστική τάξη της Ελλάδας και τα κόμματά της και η Ευρωπαϊκή Ένωση στρέφεται ενάντια στα ζωτικά συμφέροντα του ελληνικού λαού και της νεολαίας του. Η ιδιωτικοποίηση πραγματοποιείται με ταχείς ρυθμούς τώρα, γιατί αξιοποιείται η καπιταλιστική κρίση, για να περάσουν οι αντιδραστικές αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις.
•           Η ιδιωτικοποίηση των δημόσιων υποδομών με όποιο τρόπο και να γίνει (πώληση-ΣΔΙΤ-Σύμβαση παραχώρησης κλπ.) είναι ενάντια στα συμφέροντα του λαού, γιατί:
1.         Παραδίνονται για κερδοφορία των επιχειρησιακών ομίλων, δημόσιες υποδομές που κατασκευάστηκαν με χρήματα του ελληνικού λαού. Δεν έχουν κανένα πολιτικό δικαίωμα να το κάνουν αυτό.
2.         Η ιδιωτικοποίηση των λιμανιών αποκλείει το λαό των πόλεων από τη λιμενική ζώνη.
3.         Η ιδιωτικοποίηση ανατρέπει εργασιακές σχέσεις –απολύει εργαζόμενους.
4.         Αυξάνει το κόστος μεταφοράς προσώπων και εμπορευμάτων (αυξάνοντας τα λιμενικά τέλη)
5.         Ειδικά για το λιμάνι της Κέρκυρας: Ανήκει στον ΟΛΚΕ όλη η λιμενική ζώνη μήκους 4 χλμ (Παραλία Γαρίτσας – ΝΑΟΚ μέχρι το Κεφαλομάντουκο κλπ), πετιούνται έξω χιλιάδες παιδιά από ναυταθλητικά αθλήματα.
6.         Θα υπάρξει ζήτημα εθνικής ασφάλειας όταν θα ελέγχονται οι βασικές υποδομές των Μεταφορών από Πολυεθνικές Εταιρείες
7.         Θα γίνει ιδιωτικοποίηση και άλλων μικρών λιμανιών
8.         Θα δώσει θανάσιμο πλήγμα στους μικρούς επαγγελματίες, γιατί θα αναπτύξουν όμοιες δραστηριότητες οι επιχειρηματίες μέσα στα λιμάνια.
9.         Θα συγκεντρωθεί παραπέρα η κρουαζιέρα γιατί θα κρατούνται οι τουρίστες μέσα στα λιμάνια
10.       Ανταγωνισμοί μεγάλων καπιταλιστικών κρατών (ΗΠΑ-Ρωσίας-ΕΕ) στην περιοχή Β. Ιονίου. Υπάρχει πετρέλαιο στο στενό Κέρκυρας-Αλβανία. Απαγόρευση από το Υπουργείο στο Νορβηγικό πλοίο Ερευνών να ερευνήσει από Ερείκουσα μέχρι τα Στενά., γιατί η Αλβανία ακύρωσε τη συμφωνία με την Ελλάδα για τα χωρικά ύδατα.

Η πρόταση

  Να μην γίνει ιδιωτικοποίηση του λιμανιού της Κέρκυρας με κανέναν τρόπο. Η πάλη του λαού πρέπει να στοχεύει όλα τα λιμάνια να είναι αποκλειστικά δημόσια, να διοικούνται από έναν ενιαίο κρατικό φορέα με συμμετοχή των εργαζομένων σ’ αυτό.

Σχέδιο ψηφίσματος

  Είμαστε αντίθετοι σε οποιαδήποτε μορφή ιδιωτικοποίησης (ΣΔΙΤ-πώληση-σύμβαση
παραχώρησης)  του  Λιμανιού Κέρκυρας  και  παράλληλα αντίθετοι  στην ένταξή του στο Δίκτυο Λιμένων Δυτικής Ελλάδος.

  Η πρόταση μειοψήφησε με 6 θετικές ψήφους και 13 Λευκά.


ΦΩΤΟ – ΛΕΖΑΝΤΑ

Από αριστερά: Ο Δημήτρης Μαντζουράτος και ο Θόδωρος Γουλής.
Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger