Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

Προγράμματα κοινωνικού τουρισμού από την Αγροτική Εστία


ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Μιχάλης Γεωργίου

Προγράμματα κοινωνικού τουρισμού από την Αγροτική Εστία
Την δυνατότητα σε 530.000 ασφαλισμένους του ΟΓΑ να απολαύσουν εκδρομές, θέατρο και βιβλία δίνουν τα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού που θα πραγματοποιηθούν φέτος μέσω του Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας. Κατόπιν απόφασης που υπογράφει ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, ο αριθμός δικαιούχων που εντάσσονται στα προγράμματα καθορίζεται κατ’ ανώτατο όριο ως εξής:
- Στο πρόγραμμα επιδοτούμενου κοινωνικού τουρισμού 6ήμερων διακοπών (5 διανυκτερεύσεις) 120.000 άτομα.
- Στο πρόγραμμα 3ήμερων εκδρομών 10.000 άτομα.
- Στο πρόγραμμα δωρεάν παροχής εισιτηρίων θεάτρων 100.000 άτομα.
- Στο πρόγραμμα δωρεάν παροχής βιβλίων 300.000 άτομα.
Προϋποθέσεις συμμετοχής στα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού διακοπών, εκδρομών, δωρεάν παροχής βιβλίων και εισιτηρίων θεάτρων έτους 2013:
- Να είναι οι συμμετέχοντες συνταξιούχοι του ΟΓΑ ή συνταξιούχοι του Λογαριασμού Ανασφάλιστων Υπερηλίκων του άρθρου 1 του ν. 1296/1982 (ΦΕΚ 128Α), όπως ισχύει.
- Να είναι ασφαλισμένοι του Κλάδου Κύριας Ασφάλισης Αγροτών και να είναι ασφαλιστικά ενήμεροι κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης, ή
- Να είναι μέλη των οικογενειών των ανωτέρω προσώπων, έμμεσα ασφαλισμένα στον ΟΓΑ.
- Να είναι κάτοχοι βιβλιαρίου υγείας σε ισχύ κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης.
Να σημειωθεί ότι πρόσωπα όλων των ανωτέρω κατηγοριών, που κάνουν χρήση μιας από τις προαναφερόμενες παροχές το έτος 2013, δεν δικαιούνται δεύτερη παροχή μέσα στο ίδιο έτος, εξαιρουμένων αυτών της δωρεάν παροχής βιβλίων και εισιτηρίων θεάτρων.
Για την επιλογή των δικαιούχων των προγραμμάτων του Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας έτους 2013, ορίζονται τα παρακάτω κριτήρια:
Στα προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού Διακοπών και Εκδρομών, να περιληφθούν οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ, οι συνταξιούχοι του Λογαριασμού Ανασφάλιστων Υπερηλίκων του αρθρ. 1 του ν. 1296/1982 (ΦΕΚ 128Α), όπως ισχύει, καθώς και οι ασφαλισμένοι του Κλάδου Κύριας Ασφάλισης Αγροτών του ΟΓΑ που είναι ασφαλιστικά ενήμεροι, κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης, οι οποίοι θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον συμμετοχής σ' αυτά και, σε περίπτωση που εκδηλωθεί ενδιαφέρον από αριθμό δικαιούχων πέραν του οριζομένου στο άρθρο 1 της παρούσης, ως κριτήριο επιλογής καθορίζεται η κλήρωση, με διαδικασία που ορίζεται με απόφαση του Δ.Σ. του ΟΓΑ.
Εξαιρούνται της κλήρωσης και δικαιούνται να συμμετάσχουν στα προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού Διακοπών ή Εκδρομών, οι δικαιούχοι του ΛΑΕ που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον συμμετοχής σε ένα από τα προγράμματα, με την προϋπόθεση ότι λαμβάνουν εξωϊδρυματικό επίδομα παραπληγίας − τετραπληγίας.
Δικαίωμα συμμετοχής στα προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού και Εκδρομών έχουν και οι σύζυγοι αυτών που θα επιλεγούν να συμμετάσχουν στα αντίστοιχα προγράμματα, δικαιούχοι του Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας, εφόσον έχουν υποβάλει αίτηση συμμετοχής καθώς και τα έμμεσα ασφαλισμένα στον ΟΓΑ μέλη των οικογενειών τους.
Στο πρόγραμμα δωρεάν παροχής εισιτηρίων θεάτρων, καθορίζεται να περιληφθούν οι δικαιούχοι του άρθρου 2 της παρούσης, που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον συμμετοχής σ'αυτό μέχρι εξαντλήσεως του αριθμού των Δελτίων που ορίζεται στο άρθρο 1 της παρούσης.
Σε περίπτωση που εκδηλωθεί ενδιαφέρον συμμετοχής από αριθμό δικαιούχων μεγαλύτερο των οριζομένων στην παρούσα απόφαση, ως κριτήριο επιλογής στο πρόγραμμα καθορίζεται η σειρά προτεραιότητας.
Στο πρόγραμμα δωρεάν παροχής βιβλίων, καθορίζεται να περιληφθούν οι δικαιούχοι του άρθρου 2 της παρούσης, οι οποίοι θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον συμμετοχής σ' αυτό και σε περίπτωση που εκδηλωθεί ενδιαφέρον από αριθμό δικαιούχων μεγαλύτερο του οριζομένου στο άρθρο 1 της παρούσης, ως κριτήριο επιλογής καθορίζεται η κλήρωση, με διαδικασία που ορίζεται με απόφαση του Δ.Σ. του ΟΓΑ.
Μόλις ανακοινωθεί και δημοσιευθεί η εγκύκλιος, θα σας ενημερώσουμε εκτενέστερα με λεπτομέρειες
            Ζητήσαμε την άποψη του κ. Λιβιτσάνου Προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Λευκάδας. Η άποψή του λοιπόν για το συγκεκριμένο ζήτημα:
            “Σε γενικές γραμμές το ζητούμενο είναι ότι καλά είναι το όποια προγράμματα κοινωνικού τουρισμού και του ΟΓΑ και του ΕΟΤ (μιας και της εργατικής εστίας καταργήθηκαν), βοηθούν τους επιχειρηματίες ξενοδόχους και των ενοικιαζόμενων δωματίων αρκεί βέβαια να δοθούν στους δικαιούχους έγκαιρα. Δηλαδή μην επαναληφθεί το περσινό φαινόμενο που δόθηκαν τέλη Ιουλίου αρχές Αυγούστου με αποτέλεσμα τα μισά εισιτήρια να μείνουν αδιάθετα. Θα πρέπει οι δικαιούχοι να τα έχουν στα χέρια τους μέχρι τέλη Μαΐου αρχές Ιουνίου έτσι ώστε να προγραμματίσουν τις διακοπές τους. Έτσι εξυπηρετούνται και οι δικαιούχοι και οι επιχειρηματίες. Από τη στιγμή που εφαρμοστεί αυτό τα οφέλη είναι πολλαπλά και για την υπόλοιπη Λευκάδα, καθώς οι επιχειρήσεις με σωστό προγραμματισμό θα απασχολήσουν σημαντικό αριθμό εργαζομένων για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα άνω των τεσσάρων μηνών και όχι για ένα με ενάμιση μήνα που αναγκάστηκαν πέρυσι. Επιπρόσθετα μεγαλύτερη πληρότητα στα ξενοδοχεία για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα συνεπάγεται μεγαλύτερος όγκος τουριστών, μεγαλύτερη κίνηση στο νησί, που θα αποφέρει σημαντική αύξηση εσόδων και στους υπόλοιπους κλάδους (πχ. εστίασης, διασκέδασης κ.α.).
            Η Λευκάδα έχει συν τοις άλλοις ένα συντριπτικό πλεονέκτημα σε σχέση με τους υπόλοιπους τουριστικούς προορισμούς. Και δεν είναι άλλο από την πολύ εύκολη προσβασιμότητά της η οποία είναι μοναδική καθώς δεν χρειάζεται η χρησιμοποίηση πλοίου για να την επισκευτείς, μειώνοντας έτσι κατά πολύ τα έξοδα μετακίνησης προς αυτήν. Πράγμα το οποίο είναι πάρα πολύ βασικό, ειδικά για τη δύσκολη οικονομική περίοδο που διανύουμε και για το σύνολο των πολιτών στο οποίο απευθύνονται τα συγκεκριμένα προγράμματα. 
 Με ένα σωστό προγραμματισμό και κυρίως με την έγκαιρη απόδοση των εισιτηρίων, είναι μια ουσιαστική βοήθεια για την ανάπτυξη του τουρισμού με μια σειρά και άλλων μέτρων, που θα δώσουν πραγματική ώθηση στην τεράστια και σημαντική για τη χώρα μας και συνεπακόλουθα για το νησί μας βιομηχανία του Τουρισμού.


Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger