Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

Τι κοινό συνδέει τα λιμάνια του Μεγανησίου , το Νυδρί και τη Βασιλική ;


Μέρες τώρα ψάχνουμε στο διαδίκτυο , ρωτάμε αιρετούς , παρακολουθούμε δημοτικά συμβούλια μήπως και εκμαιεύσουμε κάποια πληροφορία σχετικά με τις  μαρίνες και τα λιμάνια  μας.
Κλειστά στόματα , αποσιώπηση , φόβος, μισές πληροφορίες . Είναι φανερό  ό,τι  η τοπική αυτοδιοίκηση έχει κατεβάσει τους τόνους σε μια προσπάθεια να μην «εκμαυλίσει»  κάποιον ιδιώτη επιχειρηματία που θα του «γυαλίσει» το εμπόρευμα !

Κανείς αιρετός δεν θα ήθελε προεκλογικά ν’ ανάψει μια βραδυφλεγής βόμβα και να σκάσει στα χέρια του , γιατί ας μην γελιόμαστε δεν αντιδρά η κοινωνία γιατί διαπιστώνει τα μέτρα με καθυστέρηση , όχι γιατί τα έχει αποδεχτεί . Όταν ξαφνικά όμως άμεσα χάσει κάποιο λιμάνι που το χρησιμοποιεί προς όφελός της τότε τα πράγματα αλλάζουν .
Αναρωτηθήκαμε  πως σπουδαία  αγκυροβόλια με λιμάνια που δέχονται μεγάλη επισκεψιμότητα  τους Καλοκαιρινούς μήνες , όπως λχ Βλυχό και Σύβοτα  έμειναν έξω από αυτή την ιστορία των ενοικιάσεων (τουλάχιστον σ’ αυτή την φάση).
Επίσης ένα άλλο μεγάλο θέμα ήταν για εμάς γιατί στον Δήμο Λευκάδας , συγκεκριμένα ονομάτισαν τοποθεσίες είπαν δηλαδή  λχ Νυδρί  κτλ , ενώ παρά την επικρατούσα αντίληψη  στο Δήμο Μεγανησίου  έγραψαν Μεγανήσι  κι όχι λχ Βαθύ. Ένα άλλο θέμα μιας και ο δήμαρχος Μεγανησίου είπε κάποια πράγματα στο Συμβούλιο , μεταξύ των άλλων ότι η Μαρίνα του Βαθιού δεν είναι ιδωτική, είναι δημοτική !  Και το ερώτημα που πλανάται για το Μεγανήσι  ο δήμαρχος Μεγανησίου κ. Στάθης Ζαβιτσάνος είχε δίκιο ή όχι στα όσα ισχυρίστηκε περί τουριστικού καταφυγίου στο Βαθύ ;
Χωρίς να γνωρίζουμε τι ακριβώς ειπώθηκε σ’ εκείνη την περίφημη συνάντηση στο ΤΑΙΠΕΔ  μια εβδομάδα νωρίτερα ,  μπορούμε να διακινδυνεύσουμε  το συμπέρασμα ότι όσα μας δήλωσε είχαν κάποια βάση.
Η κοινή συνισταμένη που ενώνει τα τρία ονόματα λιμανιών- μαρινών που γράφτηκαν για την Λευκάδα είναι η ύπαρξη   ράμπας  ferry-boat  που μέσω αυτών διακινούνται εμπορεύματα , αυτοκίνητα και κόσμος . Άρα άμεση προτεραιότητα των «επενδυτών»  δεν θεωρούμαι ότι είναι το τουριστικό φιλέτο της περιοχής μας που κατ’ εμάς  έχει αμφίβολο μέλλον. Άμεση προτεραιότητα σε συνδυασμό και με την πώληση των αεροδρομίων που τρέχουν παράλληλα στο Ιόνιο , αλλά και το ενδεχόμενο της υποθαλάσσιας ζεύξης της Λευκάδας και του ιδωτικούς οδικούς άξονες (Ιόνια οδός κτλ) αποτελεί για τους «επενδυτές»  ο έλεγχος της διακίνησης ανθρώπων και εμπορευμάτων.
Εάν κάποιος αποδεχτεί το πιο πάνω ευφάνταστο σενάριο , τότε εκεί στο ΤΑΙΠΕΔ  από απληροφόρητοι  (ότι δηλαδή υπάρχει ιδιώτης επενδυτής στο τουριστικό καταφύγιο Βαθιού) μετατρέπονται σε πολύ καλά πληροφορημένους δηλαδή γνωρίζουν το καθεστώς που σήμερα λειτουργεί η ράμπα του ferry boat μέσα σ” αυτό  και είναι πλεον τελειωμένη ιστορία η ιδωτικοποίηση των  συγκεκριμένων λιμανιών που αναφέρονται στο δημοσίευμα.
Το νέο νομοσχέδιο περί «νησιωτικότητας»  θα βάλει  ταφόπλακα στα νησιά μας και πολύ σύντομα μικρές ναυτικές εταιρείες θα βρεθούν στο στόχαστρο των«επενδυτών», έτσι φαίνεται ότι θα ολοκληρωθεί το σχέδιο ελέγχου και εκμετάλλευσης της χώρας .
Αυτά τα λίγα  για σκέψη και προβληματισμό ,  για ν’ αντιληφθούμε την ιστορικότητα της εποχής που διανύουμε  μήπως και συνειδητοποιήσουμε την μεγάλη ευθύνη που φέρουμε έναντι των μελλοντικών γενεών  που έπονται .

Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger