Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

Δημοτικό Συμβούλιο για το κλείσιμο του ΤΕΙ Λευκάδας

Σήμερα το μεσημέρι συγκαλέστηκε έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο στην αίθουσα του πνευματικού κέντρου Λευκάδας με θέμα το κλείσιμο του ΤΕΙ.
Στο Δημοτικό Συμβούλιο παρευρέθησαν σύσσωμη η δημοτική αρχή και την αντιπολίτευση ο Βουλευτής Λευκάδας Θ. Σολδάτος, ο αντιπεριφερειάρχης Θ. Βερύκιος , ο προιστάμενος του ΤΕΙ ΚΑΚΑΡΟΥΝΤΑΣ ΘΑΝΟΣ ,ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Σωτήρης Σκιαδαρέσης πολλοί φοιτητές και πολίτες της Λευκάδας. Ο λόγος δόθηκε σε όλους  και ακούστηκαν παράπονα από την μεριά των φοιτητών για την μέχρι τώρα διαβίωσή τους στην πόλη μας αλλά και οι θυσίες από την μεριά του Δήμου ως προς την παραχώρηση του κτηρίου για τη  στέγαση του ΤΕΙ άλλα και το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 20.000 ευρώ που αφορά την διαμόρφωση χώρου για την σίτιση των φοιτητών στο πρώην Ρομάντικα!
Οι φοιτητές που είναι οι άμεσα εμπλεκόμενοι και οι μόνοι που δεν φταίνε σε τίποτα αλλά γίνεται πολιτική στις πλάτες τους όπως υποστήριξαν. Κάποιες φοιτήτριες που ζήτησαν το λόγο από τον πρόεδρο του Δ.Σ και δεν τους δόθηκε για να συμπληρώσουν τους προλαλήσαντες συμφοιτητές τους απεχώρησαν παίρνοντας μαζί τους όλους τους φοιτητές ως ένδειξη διαμαρτυρίας.
Όλα όμως θα αποφασιστούν την Τετάρτη το μεσημέρι στην συνάντηση που θα έχουν με τον υπουργό Κ. Αρβανιτόπουλο όλοι οι βουλευτές, οι Δήμαρχοι και ο περιφερειάρχης των Ιονίων Νήσων.
Εμείς σαν Λευκάδα διεκδικούμε την παραμονή του ΤΕΙ στην πόλη μας παράλληλα με τις προϋποθέσεις για ένα νέο εκπαιδευτικό ίδρυμα.  
 Τελικά το ψήφισμα διαμορφώθηκε με τις προτάσεις Δρακονταειδή και Αραβανή Γεράσιμου και είναι το παρακάτω:
«Το σχέδιο Αθήνα που προωθεί η κυβέρνηση για τα ΑΕΙ και ΤΕΙ δε γίνεται με κριτήριο τις εκπαιδευτικές ανάγκες, αλλά με κριτήριο τις αναδιαρθώσεις που επιβάλλουν οι πολιτικές επιλογές και οι σχεδιασμοί που υλοποιούνται σε όλη την Ευρώπη και τη χώρα μας.Διεκδικούμε την παραμονή του ΤΕΙ στη Λευκάδα, παράλληλα με όλες τις προϋποθέσεις που απαιτούνται για ένα πραγματικά αναβαθμισμένο Γ” βάθμιο εκπαιδευτικό ίδρυμα σε περιεχόμενο, κτίρια, υποδομές και προσωπικό.»
θα ακολουθήσει  εκτενέστερη  ενημέρωση





























































































Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger