Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

Πρόσκρουση πλοίου στο λιμάνι της Βασιλικής Λευκάδας


Στο πλοίο δεν επέβαιναν επιβάτες
Προσέκρουσε, πρωινές ώρες χθες, το Ε/Γ-Ο/Γ «ΕΛΕΝΗ» Ν.Π.9803 στον προβλήτα, κατά την διαδικασία χειρισμών πρόσδεσής του στο λιμένα Βασιλικής Λευκάδας.
Το ανωτέρω πλοίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Πειραιά για Κέρκυρα κενό επιβατών.
Κατά δήλωση του Πλοιάρχου, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή (ΝΔ6 με 7 γρήγορα Δ-ΒΔ 5 τοπικά 6 bf) μπήκε στο λιμένα Βασιλικής και στην προσπάθεια του να δέσει, πιάστηκε η αριστερή καδένα του πλοίου στην προπέλα, με αποτέλεσμα την πρόκληση ζημιών με τον καταπέλτη, στον ντόκο του λιμανιού.
Συγκεκριμένα ξηλώθηκαν τρεις (03) κολώνες, μία (01) παροχή νερού, ένα (01) παγκάκι ενώ προκλήθηκαν ζημιές και στο πάνω μέρος του ερασιτεχνικού σκάφος «ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ» Λ.Λ. 708, που βρισκόταν εκείνη την ώρα δεμένο στο λιμάνι.
Από την πρόσκρουση δεν προκλήθηκε τραυματισμός ούτε παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρίας μετέβη στο σημείο δύτης για τον έλεγχο των υφάλων καθώς και για την ύπαρξη τυχόν βλάβης εν λόγω πλοίου.
Από τη Λιμενική Αρχή Νυδριού που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ε/Γ-Ο/Γ «ΕΛΕΝΗ» μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης αξιοπλοΐας και κλάσης από τον παρακολουθούντα του πλοίο νηογνώμονα.

phghhttp://www.kolivas.de
Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger