Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

ΚΟ Λευκάδας του ΚΚΕ: Σχόλιο για την επιστολή παραίτησης του Γερ. Λιβιτσάνου





Σχόλιο για την επιστολή παραίτησης του Γεράσιμου Λιβιτσάνου.

Πρόσφατα δόθηκε στη δημοσιότητα η δήλωση παραίτησης του Γεράσιμου Λιβιτσάνου. Για την αποκατάσταση της αλήθειας θέλουμε να σχολιάσουμε τα εξής, σε ότι αφορά το ΚΚΕ.


Ο Γεράσιμος Λιβιτσάνος είχε εκλεγεί στο Δ.Σ. του Τ.Α.Ο.Λ. και στο Δημοτικό Συμβούλιο με υπόδειξη και απόφαση της Κ.Ο. Λευκάδας του ΚΚΕ για να υλοποιήσει την πολιτική γραμμή του, για το συμφέρον των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων της Λευκάδας.

Ο Γ. Λιβιτσάνος, σε αντίθεση με αυτή την κατεύθυνση και χωρίς να γνωρίζει τίποτα η οργάνωση του, ούτε ακόμη ο δεύτερος σύντροφος που εκπροσωπούσε το ΚΚΕ, πρότεινε στο Δ.Σ. του Τ.Α.Ο.Λ. τη μείωση των μισθών των εργαζομένων σε αυτό, υλοποιώντας τις κατευθύνσεις και τις υποδείξεις της ΠΑΣΕΓΕΣ και τις αντιλαϊκές πολιτικές της κυβέρνησης.

Η Κ.Ο. που ανήκε, του υπέδειξε ότι πρέπει αμέσως να αποσύρει αυτή την πρόταση. Μια πρόταση που έρχεται σε αντίθεση με την πολιτική του ΚΚΕ, που υλοποιεί την πολιτική της ΕΕ, που μετατρέπει τους συνεταιρισμούς σε ανώνυμες εταιρείες και ξεκληρίζει τη φτωχή αγροτιά.

Ο Γ. Λιβιτσάνος όχι μόνο δεν υπάκουσε αλλά ανακοίνωσε την πρόθεση του να αποχωρήσει από την Κ.Ο. που άνηκε. Μετά από αυτό, η Κομματική του Οργάνωση, έλυσε την οργανωτική σχέση μαζί του και ζήτησε το αυτονόητο: να παραιτηθεί από το Δ.Σ. του Τ.Α.Ο.Λ. και από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Ο Γ. Λιβιτσάνος επέλεξε να παραιτηθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο και να παραμείνει πρόεδρος στο Δ.Σ. του Τ.Α.Ο.Λ.

Προκύπτει το εύλογο ερώτημα. Γιατί παραμένει στο Δ.Σ. του Τ.Α.Ο.Λ; Και σε αυτή τη θέση δεν εκλέχτηκε με υπόδειξη της οργάνωσης και των καθοδηγητικών οργάνων του ΚΚΕ, όντας μέλος του;

17/01/13
Κ.Ο. Λευκάδας του ΚΚΕ
Share this article :

+ σχόλια + 2 σχόλια

Ανώνυμος
17 Ιανουαρίου 2013 στις 9:03 μ.μ.

Ο Κύριος με κεφαλαίο Κ Μάκης Λιβιτσάνος έχει ακριβώς την ίδια δικαιολογία που έχει εκφράσει η ΚΕ για τους απολυμένους στην ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ, τον 902 και τον Ριζοσπάστη. Η νέα επίθεση στο πρόσωπό του και οι υπαινιγμοί σας γι αυτόν , επιστρέφουν στο πολλαπλάσσιο στην οργάνωσή σας!
'Επρεπε να ντρέπεστε!

20 Ιανουαρίου 2013 στις 10:19 μ.μ.

Τον Κύριο Λιβιτσάνο τον γνωρίζω, αλλά τον ξέρω λίγο. Είχαμε μιλήσει μερικές φορές και μου είχε δώσει την εντύπωση ότι αγωνιούσε για το ΤΑΟΛ και ότι ήθελε να γίνουν αλλαγές ώστε ο συνεταιρισμός να μπεί σε μία βιώσιμη τροχιά.
Μπορεί ο κύριος Λιβιτσάνος , που δεν το νομίζω, σαν καλώς κουμμουνιστής να παραδειγματίστηκε απο τις ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ στον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ και στον 902 ΑΡΙΣΤΕΡΑ στα FM.
Το μεγάλο ερώτημα εδώ όμως δεν είναι ο Κύριος Λιβιτσάνος, αλλά το ΚΚΕ.
Με ποιό δικαίωμα το ΚΚΕ θέλει να παρέμβει στη διοίκηση του συνεταιρισμού. Το ΤΑΟΛ έχει πρόερδο και συμβούλιο για τις σχετικές αποφάσεις. Μήπως ο Περισσός έχει επενδύσει τα κεφαλαιά του στο ΤΑΟΛ και δεν το ξέρουμε?
Ο συνεταιρισμός ανήκει στα μέλη του,(στους συνέταιρους), και αυτοί αποφασίζουν για το μέλλον της επιχειρησής τους, αυτοί αποφασίζουν εάν θα αυξήσουν η θα μειώσουν μισθούς η για οποιαδήποτε λειτουργία του συνεταιρισμού.
Αυτός ο σταλινικός τρόπος σκέψεως και έκφρασης κατάστρεψε την Ελλάδα. Η κομματοποίηση των συνεταιρισμών και των πανεπιστημίων κατέστρεψαν τους θεσμούς αυτούς, για μικροκομματικά οφέλη.

ΕΩΣ ΕΔΩ

Οι μάσκες έπεσαν.Δεν νομίζω ότι μετά απο αυτό να υπάρχει έστω και ένας που να αμφισβητεί την μεγάλη υποκρισία του ΚΚΕ. Οι υπερασπιστές των δικαιωμάτων του εργάτη δεν επιτρέπουν να έχουν δικαιώματα οι υπάλληλοι του Ριζοσπάστη. Η αριστερή χούντα σε όλο της το μεγαλείο.

Δημοσίευση σχολίου


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger