Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

Προσπάθεια για αεροπορική σύνδεση Ακτίου – Αθήνας



 Από την Λαμπρινή Κίτσου
Μέσα στη δίνη της οικονομικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα και την ίδια στιγμή που το ελληνικό δημόσιο προβαίνει ακόμη και σε παράλογες περικοπές, την ίδια στιγμή που τα νοσοκομεία και τα σχολεία δεν έχουν θέρμανση, το ελληνικό κράτος εξακολουθεί να έχει σε ισχύ την αεροπορική σύνδεση που εκτελεί το δρομολόγιο Άκτιο – Σητεία Κρήτης!!!

Είναι πραγματικά απορίας άξιο το ότι υπάρχει ακόμη αυτή η σύνδεση, αν αναλογιστεί κανείς ότι ουσιαστικά δεν καλύπτει αφενός μεν καμία ανάγκη, αφετέρου δε ζημιώνει το ελληνικό κράτος με 4.000 – 5.000 € ανά δρομολόγιο. Αρκεί να υπολογίσει κανείς ότι κατά την διάρκεια της θερινής περιόδου εκτελούνται τρία δρομολόγια την εβδομάδα, ενώ την χειμερινή περίοδο υπάρχουν δυο δρομολόγια στα οποία τις περισσότερες φορές ο μοναδικός επιβάτης του αεροσκάφους δεν είναι άλλος από την αεροσυνοδό …..
Πέραν αυτών ο αερολιμένας του Ακτίου, που εξυπηρετεί όχι μόνο την Λευκάδα αλλά όλους τους όμορους Νομούς έχει υποβαθμιστεί πλήρως, καθώς δεν εξυπηρετεί ούτε τις ανάγκες των κατοίκων των γύρω νομών ούτε όμως και του τουρισμού. Αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι τουρίστες από χώρες που δεν υπάρχουν απευθείας πτήσεις τσάρτερ, όπως το Ισραήλ, η Γαλλία, η Κύπρος, η Τουρκία και η Ρωσία αδυνατούν να επισκεφτούν την Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή, αφού δεν υπάρχει καν σύνδεση με την Αθήνα!
Η διοίκηση του Επιμελητηρίου Λευκάδας στα πλαίσια της προσπάθειας που καταβάλλει για την τουριστική ανάδειξη και προβολή του Νομού αντιλήφθηκε αμέσως την σοβαρότητα του θέματος αυτού και ανέλαβε πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Ό Πρόεδρος του Επιμελητηρίου από την αρχή της ανάληψης των καθηκόντων του είχε μεταβεί στον Υπουργό Μεταφορών, για να συζητήσει μαζί του το ενδεχόμενο της επανέναρξης του δρομολογίου Άκτιο - Αθήνα και προσπάθησε να επιτύχει να συμπεριληφθεί η παραπάνω σύνδεση στις άγονες γραμμές.
Σε συνέχεια μάλιστα των προσπαθειών αυτών, οι οποίες δεν απέδωσαν καρπούς για το τρέχον έτος, καθώς οι γραμμές που προκηρύχθηκαν για το 2012 είχαν καθορισθεί από τον Σεπτέμβριο του 2011, την Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012 ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, κύριος Σωτήρης Σκιαδαρέσης, από κοινού με τον βουλευτή Πρέβεζας, κο Δημήτρη Τζουμάνη επισκέφθηκαν τον Γενικό Γραμματέα Μεταφορών του Υπουργείου Ανάπτυξης, κύριο Νίκο Σταθόπουλο, για να συζητήσουν μαζί του το πρόβλημα και να εξασφαλίσουν την επανέναρξη της αεροπορικής σύνδεσης του Ακτίου με την Αθήνα.
Η παρέμβαση, όπως μας ενημέρωσε ο κος Σκιαδαρέσης, ήταν εμπεριστατωμένη, καθώς παραδόθηκε στον Γενικό Γραμματέα μελέτη που συνέταξε το Επιμελητήριο και η οποία τεκμηρίωνε τους λόγους για τους οποίους επιβάλλεται η επανέναρξη του δρομολογίου Άκτιο - Αθήνα.  Το σκεπτικό της παρέμβασης του Επιμελητηρίου συνίσταται στο ότι στη σημερινή οικονομική συγκυρία θα πρέπει να υπάρξει επανεξέταση της τακτικής επιδότησης των άγονων γραμμών μέσα από έναν ανασχεδιασμό που θα ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες από την μία πλευρά, ενώ παράλληλα θα πρέπει να ληφθεί πολύ σοβαρά υπ’ όψιν ο ρόλος του Ακτίου στην τουριστική αναβάθμιση της περιοχής. 
Αναμφισβήτητα, τέτοιες ενέργειες είναι άξιες συγχαρητηρίων, γιατί αφουγκράζονται τα πραγματικά προβλήματα και συντελούν στην ανάδειξη αλλά και στην επίλυσή τους. 

Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger