Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

Επιμελητήριο Λευκάδας: Συνάντηση στο Επιμελητήριο Αχαΐας για το παρεμπόριο ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ...
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΧΑΪΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΕΜΠΟΡΙΟ
Το Επιμελητήριο Λευκάδας κάνει γνωστό στα μέλη του ότι την Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012 στο Επιμελητήριο Αχαΐας έγινε η σύσκεψη των αρμόδιων φορέων της Αχαΐας με θέμα το παραεμπόριο με την πρωτοβουλία και την παρουσία του Γενικού Γραμματέα Εμπορίου του ΥΠΑΝ, κυρίου Στέφανου Κομνηνού.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι της ΠΔΕ, των Δήμων Πατρών, Δυτικής Αχαΐας και Αιγιαλείας, των Εμπορικών Συλλόγων Πάτρας, Αιγίου, Κάτω Αχαΐας και Ακράτας, της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας, του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πατρών, της Δημοτικής Αστυνομίας Πάτρας και του ΣΔΟΕ.
Στην σύσκεψη παρευρέθη και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας, κος Σωτήρης Σκιαδαρέσης, προσκεκλημένος του κυρίου Κομνηνού. Ο κύριος Σκιαδαρέσης προσκλήθηκε από τον κύριο Κομνηνό με την ιδιότητα του Προέδρου του Επιμελητηρίου Λευκάδας, που στην προηγούμενη Γενική συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας και παρουσία της ηγεσίας του Υπουργείου Ανάπτυξης έκανε συγκεκριμένη πρόταση για το παρεμπόριο. Ο Πρόεδρος για μια ακόμη φορά έθεσε υπ’ όψιν του κυρίου Κομνηνού αλλά και των υπολοίπων που παρευρέθηκαν στην ημερίδα το θέμα του παρεμπορίου και την αναγκαιότητα της αντιμετώπισής του και επανέλαβε την πρότασή του, που συνίσταται στο ότι προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα θα πρέπει να υπάρξει συντονισμός μεταξύ των αρμοδίων υπηρεσιών και να δοθούν αυξημένες αρμοδιότητες στα κατά τόπους Επιμελητήρια. Αξίζει να σημειωθεί ότι η παραπάνω εισήγηση ήταν η βάση πάνω στην οποία στηρίχτηκε η επιτροπή του Υπουργείου, για να σχεδιάσει τον νέο νόμο για την εξάλειψη του φαινομένου.
Υπογράμμισε ότι η πάταξη του παρεμπορίου είναι εξαιρετικά σημαντική για την πορεία της εθνικής μας οικονομίας και το μέλλον των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και επεσήμανε ότι, για να έχει επιτυχία το εγχείρημα, πρέπει τα κατά τόπους Επιμελητήρια να αναλάβουν ενεργό ρόλο στον συντονισμό των ενεργειών που απαιτούνται μέσα από την δημιουργία του σώματος δίωξης παρεμπορίου. Πρόσθεσε, επίσης, ότι επιβάλλεται να δημιουργηθεί σε κάθε νομό ένας θάλαμος επιχειρήσεων που σε συνεργασία με τον θάλαμο του Υπουργείου θα συντονίζει τις επιχειρήσεις στον κάθε Νομό. Ο Πρόεδρος προέβλεψε ότι, αν δεν γίνει αυτό, το πρόβλημα θα διαιωνίζεται εις βάρος των επιχειρηματιών αλλά και του κράτους.
Οι απόψεις του κυρίου Σκιαδαρέση έτυχαν μεγάλης απήχησης από τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου, ο οποίος μάλιστα ανέφερε ότι οι λεπτομέρειες της πρότασης αυτής θα εξεταστούν από την ηγεσία του Υπουργείου και τις επόμενες μέρες πρόκειται να παρθούν οριστικές αποφάσεις αναφορικά με το θέμα αυτό.
Για τη Διοικητική Επιτροπή
Ο Πρόεδρος
Σωτήρης Σκιαδαρέσης
Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger