Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

Δραστηριότητες Επιμελητηρίου για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου

Ειδήσεις όλο το 24ωρο απο Λευκαδα

epimelitirio_lefkadas1-300x1061
Το Επιμελητήριο Λευκάδας κάνει γνωστό στα μέλη του ότι στα πλαίσια της ανάληψης δράσεων για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου, που πλήττει τα συμφέροντα των επιχειρηματιών, ο Πρόεδρος,κύριος Σωτήρης Σκιαδαρέσης, εκπροσωπώντας τη νέα διοίκηση του φορέα συναντήθηκε τη Τρίτη 12/6/2012 με τον υπηρεσιακό Υπουργό Ανάπτυξης Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας, κύριο Ιωάννη Στουρνάρα, προκειμένου να συζητήσει μαζί του το πρόβλημα αυτό. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν και ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου του Υπουργείου,
κύριος Στέφανος Κομνηνός, καθώς και ο Ειδικός Γραμματέας Υπηρεσίας Εποπτείας Αγοράς, κύριος Γεώργιος Στεργίου.
Ο κύριος Σκιαδαρέσης ενημέρωσε τους υπευθύνους του Υπουργείου σχετικά με το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει το νησί από αλλοδαπούς και ημεδαπούς πλανόδιους μικροπωλητές, καθώς και για την παντελή αδιαφορία του Δήμου και της Δημοτικής αστυνομίας για την ριζική επίλυση του προβλήματος.
Συζήτησαν για το νέο θεσμικό πλαίσιο που ισχύει για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου σύμφωνα με το οποίο ο νόμος παρέχει ευθεία αρμοδιότητα στα κλιμάκια ελέγχου λαϊκών αγορών και υπαιθρίου εμπορίου (Κ.Ε.Λ.Α.Υ.Ε.), καθώς και στη Δημοτική Αστυνομία να καταστρέφουν επιτόπου τα προϊόντα που διακινούνται παράνομα με απλές και γρήγορες διαδικασίες. Με δεδομένο ότι ο Δήμος Λευκάδας μέχρι σήμερα δεν έχει προβεί στις ενέργειες που απαιτούνται για την ριζική αντιμετώπιση του προβλήματος η συζήτηση επικεντρώθηκε στην δημιουργία κλιμακίου Κ.Ε.Λ.Α.Υ.Ε. από την Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας. Θεωρώντας ο Πρόεδρος ότι η επιτόπια καταστροφή των παράνομων εμπορευμάτων, όπως εξάλλου ορίζει ο νέος νόμος, θα λειτουργήσει καταλυτικά στην αντιμετώπιση του προβλήματος ζήτησε να μεταβούν στη Λευκάδα υπάλληλοι του Υπουργείου Ανάπτυξης, οι οποίοι θα εκπαιδεύσουν τους υπαλλήλους που θα απαρτίσουν τα κλιμάκια, τα οποία θα διενεργήσουν τους ελέγχους. Η απάντηση που έλαβε ήταν θετική και μάλιστα του επισημάνθηκε ότι το μόνο που απομένει είναι να ενημερωθεί το Υπουργείο εγκαίρως για τον ακριβή χρόνο μετάβασης των υπαλλήλων στο νησί.
Προκειμένου ο Πρόεδρος να επισπεύσει τις διαδικασίες που απαιτούνται συναντήθηκε την Πέμπτη 14/6/2012 με τον Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας, κύριο Θεόδωρο Βερύκιο, ο οποίος έδειξε ενδιαφέρον για το θέμα και υποσχέθηκε ότι θα δώσει εντολή για την άμεση σύσταση της επιτροπής των υπαλλήλων (Κ.Ε.Λ.Α.Υ.Ε.), που θα διενεργήσει τους ελέγχους, ώστε να μη χαθεί περισσότερος χρόνος. Εδώ πρέπει να τονίσουμε ότι στην επιτροπή αυτή για πρώτη φορά ζητήθηκε από τον Πρόεδρο να μετέχει και υπάλληλος του Επιμελητηρίου Λευκάδος, αφού στην επιτροπή μπορούν να μετέχουν υπάλληλοι από όλες τις δημόσιες υπηρεσίες αλλά και τα Επιμελητήρια.
Για τη Διοικητική Επιτροπή
Ο Πρόεδρος
Σωτήρης Σκιαδαρέσης
Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger