Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

Όλοι οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ σε 49 νομούς

Ειδήσεις όλο το 24ωρο απο Λευκαδα

Όλοι οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ σε 49 νομούς

Όλοι οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ σε 49 νομούς
ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
Η εκδήλωση ενδιαφέροντος από τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ Χρήστο Βερελή να επιστρέψει ως υποψήφιος στο νομό έχει πυροδοτήσει πράσινο εμφύλιο και γκρίνιες στην περιοχή, καθώς θα αυξηθεί ο ανταγωνισμός μεταξύ των εν ενεργεία βουλευτών Σοφία Γιαννακά, Θάνο Μωραϊτη και Ανδρέα Μακρυπίδη. Από εκεί και πέρα στις λίστες της Ιπποκράτους εξετάζονται οι υποψηφιότητες των Δ. Κωνσταντόπουλου, που είναι σύμβουλος του Α. Λοβέρδου, του πρώην Νομάρχη Θύμιου Σώκου, της Εφη Καρδαρα, του Σάκη Τορουνίδη, του Νώντα Κάνταρου, του Πάνου Τριφτιάτη και του Γιάννη Ψαράκη. Πιέσεις δέχεται και η υπεύθυνη του τομέα Γυναίκων του ΠΑΣΟΚ Ζ. Δημαδάμα.

ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ
Θα είναι εκ νέου υποψήφιος ο βουλευτής Γιάννης Μανιάτης, ενώ ως προτεινόμενοι στην Ιπποκράτους είναι η δικηγόρος Χριστίνα Μελίδη, κόρη του πρώην βουλευτή, η υποδιοικητής του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Σοφία Γκιόλα, η κτηνοτρόφος Κωνσταντίνα Ζούζια, ο πρώην γραμματέας της Ν.ΕΣταμάτης Κονδύλης, ο γιατρός Κώστας Χρονόπουλος, ο τραπεζικός υπάλληλος Τάσος Τζανής, ο επιχειρηματίας Φάνης Στεφανόπουλος, καθώς επίσης και ο ψυχίατρος Γιάννης Σαλεσιώτης, ο οποίος έχει δεχτεί βολιδοσκόπηση και από Νεοδημοκρατικούς κύκλους.
ΑΡΚΑΔΙΑΣ
Δεν θα είναι υποψήφιος ο Δημήτρης Ρέππας, ο οποίος ή θα μετακινηθεί στην Β’ Αθηνών ή σο ψηφοδέλτιο επικρατείας. Θα είναι υποψήφιος ο βουλευτής Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.Από εκεί και πέρα έχει διαπιστωθεί έλλειψη προθυμίας και τα πρόσωπα που έχουν γίνει αποδέκτες πιέσεων και παροτρύνσεων για να στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο είναι: Ο πρώην δήμαρχος Τεγέας Δημήτρης Βόσνος, ο δικηγόρος και κουμπάρος του Δ. Ρέππα, Παντελής Τσιλιβής, ο πρώην πολιτευτής του ΔΗΚΚΙ Κώστας Ασημακόπουλοςκαι ο καθηγητής Βασίλης Γιαννακάκος. Δεν θα είναι υποψήφια ξανά η Γ. Παναγοπούλου και ο Κ. Παπαήλιού που πηγαίνει με τον ΣΥΡΙΖΑ.
ΑΡΤΑΣ
Δεν επιθυμεί να επιστρέψει στα ψηφοδέλτια του κόμματος ο παραιτηθείς βουλευτής Παύλος Στασινόςκαι αναμένεται να είναι εκ νέου υποψήφιος ο Χρήστος Γκόγκας που κατέλαβε πριν λίγους μήνες την έδρα του στην Βουλή. Επίσης υποψήφιος θα είναι ο εν ενεργεία βουλευτής Δημήτρης Τσιρώνης, ενώ εξετάζονται οι υποψηφιότητες του οικονομολόγου Δημήτρη Χαμπίτη και του αντιδημάρχου Μοσχάτου Αττικής Θανάση Ντερέκα.
ΑΧΑΪΑΣ
Ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο ο Γιώργος Παπανδρέου να θέσει υποψηφιότητα στο νομό Αχαϊας και όχι στο υπόλοιπο Αττικής. Στο πάλαι ποτέ ισχυρό προπύργιο του ΠΑΣΟΚ η οργανωμένη βάση είναι κατακερματισμένη, αφού δυο εν ενεργεία βουλευτές του νομού Α. Τριανταφυλλόπουλος και Μαρία Κυριακοπούλου θα είναι υποψήφιοι με την “Κοινωνική Συμφωνία”. Υποψήφιοι θα είναι οι νυν βουλευτέςΚ. Σπηλιώπουλος, Θ. Παπαδόπουλος, ενώ στην επιτροπή αξιολόγησης της Ιπποκράτους συζητούνται οι υποψηφιότητες των Γ. Αθανασόπουλου, Γ. Φεσιάν, Θ. Κυριακόπουλου, Μ. Τσουκαλά, Μ. Βέρρα, Δ. Μπάστα, Μ. Κακαβάνη, Κ. Πετρόπουλου.
ΒΟΙΩΤΙΑΣ
Εξετάζεται η επανένταξη στην Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ του διαγραφέντος βουλευτή Β. Τόγια, ο οποίος εκτός απροόπτου θα είναι και πάλι υποψήφιος. Υποψήφιες θα είναι και πάλι οι εν ενεργεία βουλευτές Α. Γάτσα, Β. Τσόνογλου. Επίσης συζητείται το όνομα του προερχόμενου από το χώρο της νεολαίας Ά. Βαγιάκου. Πάντως ρόλο και λόγο για την κατάρτιση της λίστας στο νομό θα έχει και ο πρώην βουλευτήςΑλέξανδρος Ακριβάκης. Δεν επιθυμεί να είναι υποψήφιος ο πρώην πολιτευτής Ε. Γεωργίου.
ΓΡΕΒΕΝΩΝ
Στη μονοεδρική περιφέρεια των Γρεβενών εκτός από τον νυν βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Θανάση Χαντάβα, ενδιαφέρον έχει εκδηλώσει να είναι υποψήφιος ο πρώην βουλευτής του νομού Κυριάκος Ταταρίδης, καθώς επίσης και ο πολιτευτής Αθανάσιος Ψευτογκάς.
ΔΡΑΜΑΣ
Στην Δράμα είναι δράμα η κατάσταση για τους υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ, καθώς στην καλύτερη περίπτωση μπορεί να εξασφαλίσει μια έδρα και η μάχη θα δοθεί ανάμεσα στους εν ενεργεία βουλευτέςΧρήστο Αηδόνη, που ανήκει στο μπλοκ του Α. Λοβέρδου και στην Βενιζελικά Χαρά Κεφαλίδου. Η Ιπποκράτους αναζητά ένα τρίτο πρόσωπο για να συμπληρώσει το ψηφοδέλτιο, καθώς ο πρώην πολιτευτής Δ. Καστρίτης ανακοίνωσε προ ημερών ότι δεν πρόκειται να θέσει υποψηφιότητα.
ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ
Οι ενεργεία βουλευτές Γ. Νικητιάδης, Ν. Ζωϊδης, Δ. Κρεμαστινός θα είναι εκ νέου υποψήφιοι στις εκλογές. Ωστόσο η κοινωνική βάση του ΠΑΣΟΚ στην περιοχή είναι διχασμένη εξ αιτίας της προσχώρησης του Γ. Κασσάρα στην “Κοινωνική Συμφωνία”. Στις υπόλοιπες υποψηφιότητες που εξετάζονται στην Ιπποκράτους περιλαμβάνονται τα ονόματα Τ. Παρασκευά, αδελφού του πρώην βουλευτή Γ. Παρασκευα, του Μ. Ερωτόκριτου, της Χ. Σιφωνιου και της Δ. Διακοσταυριανού.
ΕΒΡΟΥ
Δυστοκία υπάρχει και για την συμπλήρωση του ψηφοδελτίου στο νομό Έβρου. Βολιδοσκοπήθηκε ο πρώην υφυπουργός Α. Φωτιάδης και η απάντηση του ήταν”ούτε με σφαίρες’. Στο ψηφοδέλτιο θα είναι οι εν ενεργεία βουλευτές Γ. Ντόλιος, Όλγα Ρενταρή- Τέντε, Ε. Τσιαούση. Αξιολογούνται τα ονόματα των Σ. Γεωργούλη, Μ. Κουμπουσκίδου, Ν. Νικολαϊδη, Β. Θεοδώρου. Δεν επιθυμούν να είναι υποψήφιοι οι πρώην πολιτευτές Σ. Βαβίας, καθώς επίσης, ο Π. Ζαπάρτας και Δ. Λαζόπουλος. Ο τελευταίος λόγω ασυμβιβάστου.
ΕΥΒΟΙΑΣ
Προς αναζήτηση νέων υποψηφίων βρίσκεται και στην Εύβοια η Ιπποκράτους, καθώς είναι διάχυτη η απροθυμία στελεχών του ΠΑΣΟΚ να δοκιμάσουν την τύχη τους. Έτσι λοιπόν υποψήφιοι θα είναι σίγουρα οι δυο εν ενεργεία βουλευτής Κ. Περλεπέ- Σηφουνάκη και Συμεών Κεδίκογλου, ενώ ενδιαφέρον εκδηλώνει και η κόρη του πρώην βουλευτή στο νομό Γ. Καλαμακίδη Κατερίνα. Επίσης ενδιαφέρον να είναι υποψήφιος έχει εκδηλώσει και ο πρώην βουλευτής του νομού Γ. Παπαγεωργίου, ο οποίος έχει φιλική σχέση με τον Ε. Βενιζέλο. Δεν επιθυμεί να είναι εκ νέου ο πολιτευτής Δ. Ανδρέου.
ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ
Στην Ευρυτανία υποψήφιος θα είναι εκ νέου ο Ηλίας Καρανίκας. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έγινε διακριτική βολιδοσκόπηση στον πρώην πρόεδρο της ΑΔΕΔΥ Σπύρο Παπασπύρο, αλλά ο τελευταίος αρνήθηκε. Επίσης εξετάζονται τα ονόματα των Β. Καραμπά, Λ. Τσιτσάνη, Ο. Οικονόμου, ενώ ο πολιτευτής του νομού Ν. Γεωργαλής προσανατολιζόταν να μην είναι εκ νέου υποψήφιος.
ΖΑΚΥΝΘΟΥ
Στην Ζάκυνθο υποψήφια θα είναι η μέχρι πρότινος στενή συνεργάτιδα του Ε. Βενιζέλου Μαρία Κλαυδιανού, που διαδέχτηκε στην Βουλή τον παραιτηθέντα βουλευτή Δημήτρη Βαρβαρίγο. Ο τελευταίος δεν σκοπεύει να είναι ξανά υποψήφιος, ενώ ένα ακόμη όνομα που βρίσκεται στις λίστες της Ιπποκράτους είναι αυτό του δικηγόρου Λευτέρη Γιαννάτου.
ΗΛΕΙΑΣ
Το σήμα της επιστροφής της Ιπποκράτους για να είναι εκ νέου υποψήφιοι αναμένουν οι διαγραφέντες βουλευτές του νομού Τ. Αντωνακόπουλος και Γιάννης Κουτσούκος. Υποψήφιος θα είναι ο νυν βουλευτήςΜ. Κατρίνης, ενώ δεν αποκλείεται να επιστρέψει στις λίστες του κόμματος και ο πρώην υφυπουργός και έμπιστος σύμβουλος του Ε. Βενιζέλου Γ. Ζαφειρόπουλος. Συζητήσεις τις τελευταίες ημέρες έχουν γίνει και για τους Γ. Παναγιωτόπουλο, Θ. Γεωργοπούλου, Α. Κουσκουρή, Γ. Παναγούλια και Α. Πολυζωγοπούλου.
ΗΜΑΘΙΑΣ
Τρεις εν ενεργεία βουλευτές, οι Θ. Γικόνογλου, Τ. Σιδηρόπουλος και Α. Τόλκας, πρόκειται να διεκδικήσουν τη μία έδρα που φαίνεται να εξασφαλίζει το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές με βάση τα σημερινά δεδομένα. Επίσης ως προς την γυναικεία εκπροσώπηση στο ψηφοδέλτιο γίνεται συζήτηση για το μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του κόμματος Θ. Σιδηροπούλου, καθώς επίσης και για την περιφερειακή σύμβουλο Δ. Μπαλτατζίδου για το ψηφοδέλτιο
ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Χωρίς αποτέλεσμα ήταν η βολιδοσκόπηση που έγινε τις προηγούμενες ημέρες στον δήμαρχο Ηρακλείου Γ. Κουράκη προκειμένου να είναι υποψήφιος στις εκλογές. Ο νυν βουλευτής Μ. Στρατάκης σκέφτεται σοβαρά να μην είναι εκ νέου υποψήφιος, ενώ την επανένταξη του στην Κ.Ο αναμένει ο Β. Κεγκέρογλου.Υποψήφιοι θα είναι οι νυν βουλευτές Φ. Παρασύρης και Μ. Σκραφνάκη, ενώ αξιολογούνται οι περιπτώσεις της Δ. Συγγελάκη, Γ. Αεράκη, Ν. Γυαλιτάκη, Α. Βγότζα και της Β. Σχοιναράκη.
ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
Ο διαγραφείς βουλευτής Χ. Κατσούρας φέρεται να βρίσκεται σε φάση συνεννόησης με την Ιπποκράτους προκειμένου να επανέλθει στις λίστες του ΠΑΣΟΚ. Επίσης ενδιαφέρον υπάρχει από τον Ν. Σπυρόπουλο, που είναι και πολιτικός φίλος του Ε. Βενιζέλου, την Α. Ιωάννου. Ο Δημοσιογράφος Γ. Τζιοβάραςφαίνεται να εξαρτά την στάση του από το εάν θα είναι υποψήφιος ή όχι ο Χ. Κατσούρας.
ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Το γεγονός ότι δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος ο Ε. Αργύρης δημιουργεί νέα δεδομένα στο νόμο. Οι άλλοι εν ενεργεία βουλευτές Θ. Οικονόμου και Μ. Παντούλας θα είναι υποψήφιοι, ενώ άλλα πρόσωπα που βρίσκονται σε φάση αξιολόγησης είναι του πρώην δημάρχου Περάματος Μ. Κασσή, του διευθυντή της Κεντρικής Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Γ. Ζάχου, της ιατρού Μ. Κιτσάνου και του προερχόμενου από το χώρο της νεολαίας Σ. Ζαρμπαλά.
ΚΑΒΑΛΑΣ
Με δυσκολία θα κλείσει και το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στο νομό Καβάλας, καθώς δεν υπάρχει διάθεση συμμετοχής. Εκτός από τους νυν βουλευτές Σ. Εμινίδη, Δ. Παπουτσή, Μ. Τιμοσίδη, στη λίστα του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να βρεθούν- κατόπιν πίεσης- ο πρώην πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Χ. Κεβρεκάκηςκαι η Μ. Τσακαλέρου Κλαπάφτη. Δεν επιθυμεί να είναι υποψήφια η πρώην πολιτευτής στο νομό Πόπη Γερακούδη.
ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
Εκτός από το Ν. Σαλαγιάννη, που ανέλαβε χρέη Γενικού Διευθυντή στο ΠΑΣΟΚ και δεν θα είναι υποψήφιος, στον αέρα βρίσκεται η υποψηφιότητα του Ντίνου Ρόβλια, καθώς τις τελευταίες ημέρες στην Καρδίτσα είχαν φουντώσει οι πληροφορίες που τον έφεραν να μην κατέρχεται στην εκλογική μάχη. Υποψήφια θα είναι η νυν βουλευτής Μ. Θεοχάρη, ενώ στα κεντρικά γραφεία του κόμματος “έπαιζαν” ως υποψήφιοι τις τελευταίες ημέρες ο πρώην νομάρχης Φ. Αλεξάκος, ο επιχειρήματίας Ν. Καλιακούδας, ο πρώην δήμαρχος Καρδίτσας Δ. Βερίλης, η Α. Πέτσα και ο μαθηματικός Γ. Βαγιόπουλος.
ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
Ο σημερινός πρόεδρος της Βουλής Φ. Πετσάλνικος θα είναι υποψήφιος. Ωστόσο από τις “Βενιζελικές” δυνάμεις γίνεται προσπάθεια να χάσει την πρωτοκαθεδρία στο νομό από το δήμαρχο Γράμμου Χ. Γκοσλιόπουλο, ο οποίος δέχεται πιέσεις να θέσει υποψηφιότητα. Ένα ακόμη όνομα που συζητήθηκε τις τελευταίες ημέρες ήταν και του Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Θωμά Αναστασίου.
ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Πράσινος εμφύλιος έχει ξεσπάσει στην Κέρκυρα για την κατάρτιση του ψηφοδελτίου του νομόύ με την Α. Γκερέκου να βρίσκεται για πρώτη φορά σε προεκλογική αδυναμία, καθώς μια σειρά στελεχών που την στήριζαν τα προηγούμενα χρόνια αρχίζουν και φλερτάρουν με την ιδέα να διεκδικήσου το χρίσμα του υποψηφίου. Πρώτος και καλύτερος ο πάλαι ποτέ φανατικός υποστηρικτής της Κ. Γρηγορόπουλος, διοικητής του νοσοκομείου Κερκύρας. Τις προηγούμενες ημέρες την αιφνιδίασε επειδή φέρεται να ήρθε σε συνεννόηση με στελέχη της Ιπποκράτους για να είναι υποψήφιος. Επίσης ενδιαφέρον έχει εκδηλώσει και ο πρώην Γραμματέας της Ν.Ε του ΠΑΣΟΚ Χ. Μπούκας, καθώς επίσης και ο Σ. Καρβούνης, που είναι άνθρωπος του Α. Λοβέρδου.
ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ
Η υποψηφιότητα του νυν βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Σπύρου Μοσχόπουλου θα δοκιμαστεί στις εκλογές από την εκδήλωση ενδιαφέροντος που έχουν επιδείξει για να είναι το χρίσμα η πρώην δήμαρχος Ληξουρίου Ν. Αλεξανδροπούλου, καθώς επίσης και οι Στέλιος Σπαθής και Σπύρος Σπαθής. Τους προηγούμενους μήνες ψαχνόταν στην περιοχή για να δοκιμάσει τις δυνάμεις του και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Διβάρης. Ο πολιτευτής Γ. Φόρτες δεν σκοπεύει να κατέβει.
ΚΙΛΚΙΣ
Με βάση τα σημερινά δεδομένα στο Κιλκίς θα εκλεγεί ένας βουλευτής από το ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο επί σειρά ετών βουλευτή στο νομό Γ. Φλωρίδης σε περίπτωση που ενεργοποιηθεί δεν θα είναι υποψήφιος στο νομό, αλλά θα κληθεί να δώσει τη μάχη στην Ά Θεσσαλονίκης, ώστε να καλύψει το κενό του Χ. Καστανίδη. Ο Θεόδωρος Παραστατίδης κάνει δεύτερος σκέψεις και μπορεί να επιστρέψει. Σίγουρη θεωρείται η υποψηφιότητα του Γιώργου Φραγγίδης, που διαδέχτηκε τον Φλωρίδη όταν παραιτήθηκε. Επίσης “παίζουν” τα ονόματα των Παύλου Τονικίδη, Θανάση Τσιραμπίδη, Γιώργου Ζώτου, Δημήτρη Μουζούρη, Κατερίνας Κουπάνη, καθώς επίσης και του Λ. Δημητριάδη.
ΚΟΖΑΝΗΣ
Παρά το γεγονός ότι είχε δηλώσει ότι εάν εγκαταλείψει την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ο Γιώργος Παπανδρέου ο ίδιος δεν θα είναι υποψήφιος εν τούτοις ο διαγραφείς βουλευτής Α. Αθανασιάδης“ψάχνει” το δρόμο της επιστροφής. Εκτός από τους νυν βουλευτές Γ. Βλαντή και Π. Κουκουλόπουλο στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ μια θέση αναζητούν οι Λ. Λωτίδης, Χ. Αντωνιάδης, Ι. Ανδρεάδης και Γ. Παπαϊορδανίδης.

ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
Σίγουρες θεωρούνται οι υποψηφιότητες των νυν βουλευτών Π. Μπεγλίτη και Κ. Φαρμάκη. Ο τρίτος πράσινος βουλευτής στο νομό Α. Μανωλάκης σκοπεύει να αποσυρθεί. Ο πρώην βουλευτής Τ. Χωρέμηςτο σκέφτεται, ενώ παίζουν οι υποψηφιότητες του Γ. Ροτζώκου, Χ. Βενετσάνου και Χ. Κιλίτση.
ΚΥΚΛΑΔΩΝ
Δεδομένη θεωρείται η υποψηφιότητα του νυν βουλευτή Π. Ρήγα, ενώ τη θέση στο ψηφοδέλτιο του προερχόμενου από το ΠΑΣΟΚ ανεξάρτητου βουλευτή Γ. Παπαμανώλη που θα πολιτευτεί με την ΔΗΜΑΡ φέρονται να διεκδικούν οι Β. Χανδακάς. Σ. Θεολογίτου, Ι. Γιακουμής, Γ. Καπίρης και Β. Κόκοτας. Η πολιτευτής Δ. Τούντα εμφανίζεται απρόθυμη να είναι ξανά υποψήφια.
ΛΑΚΩΝΙΑΣ
Τον πρώτο λόγο έχει ο νυν βουλευτής και φανατικός υποστηρικτής του Ε. Βενιζέλου Λ. Γρηγοράκος. Επιθυμεί να είναι εκ νέου υποψήφιος ο πολιτευτής Μ. Αντωνάκος, ενώ σε εκκρεμότητα είναι οι υποψηφιότητες της Κ. Πριφτάκη και Β. Βελδέκη. Μέχρι πριν λίγους μήνες την τύχη του επιθυμούσε να δοκιμάσει στην περιοχή και και ο πρώην γραμματέας του ΣΔΟΕ Γ. Καπελέρης.
ΛΑΡΙΣΑΣ
Στην Λάρισα δεν επιθυμεί να είναι υποψήφιος ο Ε. Νασιώκας. Θα είναι ξανά στις λίστες του κόμματος οι εν ενεργεία βουλευτέςε Φ. Σαχινίδης, Β. Έξαρχος και Β. Αλεξανδρίδου. Το πάζλ της ονοματολογίας συμπληρώνεται με προτεινόμενους τους Η. Σκυλάκο (πρώτος ξάδελφος του Χ. Παπουτσή), Λία Θώμου Γκουντρουμπή, Λάζαρος Μακρής (φίλος του Ε. Βενιζέλου), Κώστας Καραμπάτσας, Άγγέλα Βαγενα, Άρης Αγραφιώτης και Βαγγέλης Γιαννούλας.
ΛΑΣΙΘΙΟΥ
Στο νομό Λασηθίου τον πρώτο λόγο έχει ο νυν Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου Μιχάλης Καρχιμάκης, ο οποίος και θα έχει και τον πρώτο λόγο για την συμπλήρωση του ψηφοδελτίου. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ενδέχεται να δοκιμάσει εκ νέου την τύχη του ο Γ. Κουνενός, ενώ αναζητείται και ένα ακόμη πρόσωπο από τον χώρο της αυτοδιοίκησης.
ΛΕΣΒΟΥ
Δυστοκία υπάρχει και για την κατάρτιση του ψηφοδελτίου στο νόμο Λέσβου. Εκτός από τον νυν βουλευτήΝίκο Σηφουνάκη, που θα είναι εκ νέου υποψήφιοις, πιέσεις δέχεται να μπει στο ψηφοδέλτιο ο γιός του πρώην δημάρχου Μυτιλήνης Π. Γιακαλής. Οι πολιτευτές Ε. Σάββα και Θ. Τσαβδαρίδης δεν έχουν επιδείξει ιδιαίτερο ζήλο για να ξαναδοκιμάσουν την τύχη τους, ενώ το σκέφτεται να ξανακατέβει ο Π. Καπάρας.
ΛΕΥΚΑΔΑΣ
Στην Λευκάδα εκτός απροόπτου θα είναι εκ νέου υποψήφιος ο νυν βουλευτής Σ. Μαργέλης, ενώ ο πρώην πολιτευτής Θ. Μεσσήνης ήταν σε φάση να μην ξαναδοκιμάσει την τύχη του. Επίσης από τον Ανδρέα Λοβέρδο προωθείται η υποψηφιότητα της Λιλύς Καραβία, που είναι και σύμβουλος του. Ακούγεται επίσης το όνομα του οδοντιάτρου Δ. Γεωργάκη.
ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
Δεν ευοδώθηκε το σενάριο που ήθελε τον βουλευτή του νομού Κώστα Καρτάλη να μετακομίζει στο ψηφοδέλτιο επικρατείας του κόμματος και πλέον θα κληθεί να κονταροχτυπηθεί με την βασική του αντίπαλο στην περιοχή Ροδούλα Ζήση. Ως εν δυνάμει υποψήφιος κινείται εδώ και καιρό ο πρώην νομάρχης Απόστολος Παπατόλιας, ενώ ενδιαφέρονται να είναι υποψήφιες η Τζούλια Τσαλίκη και ηΚατερίνα Γαργαλά.
ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
Να επιστρέψει στις λίστες του ΠΑΣΟΚ και να είναι εκ νέου υποψήφιος περιμένει ο διαγραφείς βουλευτήςΓ. Κουσελάς. Υποψήφια θα είναι και πάλι η νυν βουλευτής Νάντια Γιαννακοπούλου,η οποία δέχεται πιέσεις να μην φέρει αντιρρήσεις σε περίπτωση επανένταξης του Κουσελά. Επίσης τις δυνάμεις τους σκέπτονται να δοκιμάσουν οι Γ. Κανελλόπουλος, Λ. Φιλιπόπουλος, Θ. Αντωνόπουλος (γιατρός και φίλος του Ε. Βενιζέλου) και Τ. Αποστολόπουλος.
ΞΑΝΘΗΣ
Από την Ιπποκράτους έχουν ξεκινήσει παρασκηνιακές συζητήσεις με τον διαγραφέντα μουσουλμάνο βουλευτή Μ. Τσετίν – τον οποίο απέκλεισε η ΔΗΜΑΡ απο τα ψηφοδέλτια της- προκειμένου να επιστρέψει στο ψηφοδέλτιο του κόμματος. Υποψήφιος, όπως έχει δηλώσει δεν θα είναι ο Σ. Ξυνίδης. Υποψήφιος επιθυμεί να είναι εκ νέου και ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής Π. Σγουρίδης. Από την μουσουλμανική μειονότητα ακούγεται και το όνομα του Ουζούν Ιρφάν, ενώ έχει συζητηθεί και το όνομα του πρώην Γραμματέα της Ν.Ε Γιώργου Χουλιάρα.
ΠΕΛΛΑΣ
Με βάση τον εκλογικό νόμο σε τετραεδρικές περιφέρειες, όπως είναι η Πέλλα, το ΠΑΣΟΚ αν έρθει δεύτερο κόμμα ενδέχεται να μην εκλέξει ούτε έναν βουλευτή. Επιπροσθέτως το τοπικό ΠΑΣΟΚ έχει υποστεί ρήγμα καθώς ο εκλεγμένος με το κόμμα το 2009 βουλευτής Ηλίας Θεοδωρίδηςμεταπήδησε στην Δημοκρατική Αριστερά. Υποψήφιοι θα είναι οι νυν βουλευτές Θεοδώρα Τζάκρηκαι Βασίλης Γουματζίδης, ενώ ενδιαφέρον έχει εκδηλωθεί από τους Χρήστο Χατζηαντωνίου, Θωμά Μουμτζιδέλη, Γιάννη Σιόντρα, Μπάμπη Παυλίδη, Νίκο Μπαρούτογλου και Ραχήλ Αλεξανδρίδου.
ΠΙΕΡΙΑΣ
Και στο νομό Πιερίας το ΠΑΣΟΚ “έχασε” έναν βουλευτή, τον Γιάννη Αμοιρίδη, που θα είναι υποψήφιος με την ΔΗΜΑΡ. Υποψήφιοι θα είναι οι νυν βουλευτές Θανάσης Παπαγεωργίουκαι Μαρία Μίχου, ενώ ενδιαφέρονται οι Ηλίας Τσιτλακίδης και Αλέκος Οφίδης. Ο τελευταίος είναι φίλος του Ε. Βενιζέλου και στις προηγούμενες εκλογές ήταν υποψήφιος στην Β΄ Αθηνών. Επίσης την φιλοδοξία του δεν έχει κρύψει και ο Γραμματέας της Ν.Ε του κόμματος Γιάννης Μαλτζάρης.
ΠΡΕΒΕΖΗΣ
Δεν θα είναι υποψήφιος ο διαγραφείς βουλευτής Β. Παπαχρήστος. Σκέφτεται να κατέλθει εκ νέου ο διαιτητής Π. Βασιλάκης, ενώ εξετάζονται τα ονόματα των Ξ. Καραβίδα, του πρώην νομάρχη Β. Ιωάννου, ο οποίος δεν φαίνεται να έχει καλές σχέσεις με τον Ε. Αργύρη επειδή ο τελευταίος θεώρησε ότι δεν τον είχε βοηθήσει όταν κατέβηκε για περιφερειάρχης Ηπείρου το 2010. Επίσης αξιολογούνται οι περιπτώσεις του γιατρού Β. Μπακόλα, της οδοντιάτρου Δ. Αναγνώστου, της Σ. Βαρτελάτου, του Κ. Αρβανίτη και του Γ. Τούσκα.
ΡΕΘΥΜΝΗΣ
Στο Ρέθυμνο προληπτικό βέτο φέρεται να έχει προβάλλει ο νυν βουλευτής και υφυπουργός ΠροστασίαςΜανώλης Όθωνας στο ενδεχόμενο να επαληθευτεί το σενάριο της καθόδου του Μιχάλη Νεονάκη. Ο τελευταίος πάντως έλεγε τις προηγούμενες ημέρες ότι δεν ενδιαφέρεται να κατέβει. Αν δεν είναι υποψήφιος ο Μ. Νεονάκης θα είναι και πάλι υποψήφιος ο γιατρός Η. Λαμπίρης, ενώ ο πρώην πολιτευτήςΙ. Δραμουντάνης κινείται προς την Κοινωνική Συμφωνία, καθώς είναι κουμπάρος με τον Χ. Καστανίδη.
ΡΟΔΟΠΗΣ
Στο νομό Ροδόπης θα είναι υποψήφιος εκ νέου ο νυν βουλευτής Γιώργος Πεταλωτής, ενώ σκέφτεται να ξανακατέβει η πρώην βουλευτής Χρύσα Μανωλιά. Από το χώρο της μουσουλμανικής μειονότητας εξετάζεται η υποψηφιότητα του Χατζή Οσμάν Αχμέτ.
ΣΑΜΟΥ
Η μόνη υποψηφιότητα που είναι βέβαιη για το νομό Σάμου είναι αυτή του νυν βουλευτή και πολιτικού φίλου του Ανδρέα Λοβέρδου Πυθαγόρα Βαρδίκου. Από εκεί και πέρα εξετάζονται οι περιπτώσεις του Μ. Κάρλα, Γ. Σταντζου, Α. Λυμπέρη, καθώς επίσης και του πρώην πολιτευτή Κ. Μπουρμπούλη.
ΣΕΡΡΩΝ
Με τα σημερινά δεδομένα και στο νομό Σερρών το ΠΑΣΟΚ ενδέχεται να εκλέξει έναν βουλευτή. Τη μάχη θα δώσουν οι τρεις βουλευτές του κόμματος, Μάρκος Μπόλαρης, Στάθης Κουτμερίδης, καθώς και ο Μιχάλης Τζελέπης, που ενδέχεται να επιστρέψει αν και διαγραφείς. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει οι Γρηγόρης Ζαρωτιάδη, Χρήστο Βουλγαρίδη. Πιέσεις δέχεται και ο αντιδήμαρχος Ηράκλειας Π. Τόσιος, αλλά είναι αρνητικός.
ΤΡΙΚΑΛΩΝ
Δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος ο βουλευτής Χρήστος Χαϊδος, ενώ αναμένει την επιστροφή του ο διαγραφείς βουλευτής Χρήστος Μαγκούφης. Επίσης εξετάζονται τα ονόματα της Λ. Κασοπούλου, Γ. Τσιάκαλου, και Χ. Δαλκαφούκη. Ο καταγώμενος από τα Τρίκαλα Ηλίας Μόσιαλος, που κάποια στιγμή διερεύνησε την περιοχή, εγκατέλειψε την προσπάθεια διότι δεν ήταν ενθαρρυντικά τα μηνύματα.
ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
Με το ζόρι κλείνει και το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στο νομό Φθιώτιδα, όπου στην καλύτερη περίπτωση θα αναδείξει έναν βουλευτή. Εκτός από τους νυν βουλευτές Τόνια Αντωνίου, Κατερινα Μπατζελή και Νίκο Τσώνη, άλλα στελέχη από το νομό δεν προθυμοποιούνται να κατέλθουν. Ενδιαφέρον έχει δείξει μόνο ο προερχόμενος από το αγροτικό κίνημα Π. Ριζάκος,πιέσεις δέχεται να ξανακατέβει ο Ηλίας Αποστολάκης, ενώ ο πρώην βουλευτής του νομού Δ. Αλαμπάνος φαίνεται να έχει δυσχεράνει την εκλογική προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ επειδή ο γιος του ως σύμβουλος της Λ. Κατσέλη κινείται προς την Κοινωνική Συμφωνία.
ΦΛΩΡΙΝΑΣ
Δεν θα είναι υποψήφιος ο βουλευτής Γιώργος Λιάνης. Εκτός απροόπτου θα είναι εκ νέου υποψήφιοι οι πολιτευτές Θεόδωρος Σουμπάσης και Ολγα Μούσιου, ενώ εξετάζεται η υποψηφιότητα του γιατρούΝίκου Σαμαρά. Μάλιστα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι άνθρωποι του Γιώργου Λιάνη στην περιοχή θα στηρίξουν την υποψηφιότητα Σαμαρά.
ΦΩΚΙΔΑΣ
Ένα πρόσωπο απ’ τα παλιά, ο πρώην βουλευτής και επί σειρά ετών στενός συνεργάτης του Κ. Σημίτη εμφανίζεται να επιστρέφει στην περιοχή ως υποψήφιος. Πρόκειται για τον Δημήτρη Θάνο.Θα είναι υποψήφια η νυν βουλευτής Α. Παπαθανάση, ενώ εξετάζονται οι περιπτώσεις της δικηγόρου Π. Σπυροπούθλου και τουν πρώην νομάρχη Α. Καραχάλιου.
ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
Υποψήφιος θα είναι ξανά ο Γιάννης Δριβελέγκας, όπως και η Άννα Κατσαρού που διαδέχτηκε στην Βουλή τον παραιτηθέντα Αργύρη Λαφαζάνη. Ο τελευταίος όμως ενδιαφέρεται να είναι και πάλι υποψήφιος. Αξιολογούνται επίσης τα ονόματα του Αποστόλη Πάνα, Νίκου Βασιλάκη, Δημήτρη Ευαγγελινού.
ΧΑΝΙΩΝ
Απροθυμία διαπιστώνεται για νέες υποψηφιότητες και στο νομό Χανίων. Σίγουρες θεωρούνται αυτές των νυν βουλευτών Σ. Βαλυράκη, Ε. Δαμιανάκη, Λ. Κουρουπάκη, ενώ έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο να δοκιμάσει την τύχη του ο πρώην υπουργός Ν. Χριστοδουλάκης. Εξετάζονται επίσης δυο ακόμη ονόματα. Του Λ. Κουλιέρη και του Π. Σημαντηράκη από το χώρο της νεολαίας.
ΧΙΟΥ
Στην Χίο υποψήφια θα είναι η νυν βουλευτής Ελπίδα Τσουρή, ενώ αν κατέβει εκ νέου ο πρώην πολιτευτής Κ. Τριαντάφυλλος δεν πρόκειται να είναι υποψήφια η Λίτσα Λούκου, που επίσης έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον. Εξετάζονται ακόμη οι υποψηφιότητες του Γραμματέα της Ν.Ε Ηλία Κλισσάκαι του Στέφανου Φαράτζη.
ΠΗΓΗ: εφημερίδα Δημοκρατία
Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger