Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

Η Πολιτική Κίνηση των Οικολόγων Πράσινων Λευκάδας

Ειδήσεις όλο το 24ωρο απο Λευκαδα
 Η Πολιτική Κίνηση των Οικολόγων Πράσινων Λευκάδας ευχαριστεί τους συμπολίτες μας  που συμπορεύτηκαν μαζί μας όλο αυτό το διάστημα, μας τίμησαν με την ψήφο τους και αύξησαν τα ποσοστά μας κατά 80% σε σχέση με τις εκλογές του 2009. 
Πορευτήκαμε μαζί έναν πολύ ωραίο αγώνα ενάντια στο σάπιο πελατειακό σύστημα του δικομματισμού και τις πολιτικές υποταγής στα μεγάλα τραπεζικά και λοιπά συμφέροντα που δέσμευσαν την χώρα μας σε σκληρή λιτότητα και επώδυνες για το λαό μας περικοπές  στην υγεία, στην παιδεία και τα εργασιακά διακιώματα.                                                 Η μη είσοδος μας στην Βουλή για ελάχιστες ψήφους δεν αναιρεί την υποχρέωση και την θέλησή μας να είμαστε παρόντες,να έχουμε ρόλο και λόγο όχι μόνο εντός Βουλής που όπως είπαμε δεν έγινε κατορθωτό, προς το παρόν, αλλά και εκτός Βουλής. Παρά το ότι το εκλογικό αποτέλεσμα έδωσε ένα ηχηρό μήνυμα καταδίκης του Μνημονίου και των κομμάτων που το υπηρέτησαν δεν έδωσε ωστόσο κυβερνητική προοπτική ώστε να συγκροτηθεί ένα κυβερνητικό σχήμα το οποίο θα αναιρεί τις μνημονιακές πολιτικές με βάση την παρούσα σύνθεση της Βουλής.                                                                                  Διαβεβαιώνουμε την θέλησή μας να συνεχίσουμε ανυποχώρητα τον αγώνα για την υπεράσπιση της κοινωνίας μας, την αναγέννηση της κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας και πολιτικής ζωής την επούλωση των μέχρι σήμερα καταστροφικών και επώδυνων πολιτικών, την εξυγίανση του χρηματοπιστωτικού συστήματος και την δημιουργική διέξοδο από την πολύπλευρη κρίση που μας παγίδευσαν.
Η Πολιτική Κίνηση των Οικολόγων Πράσινων Λευκάδας  καλεί όλους τους συμπολίτες μας σε αφύπνιση και ενεργεί συμμετοχή στις εξελίξεις για :
Την διασφάλιση του ευρωπαικού προσανατολισμού της χώρας δηλαδή παραμονή στην ΕΕ, στο ευρώ  και συμμαχίες σε ευρωπαικό επίπεδο για αλλαγή της ευρωπαικής πολιτικής σε μια προοδευτική, οικολογική, κοινωνικά δίκαιη κατεύθυνση 
Τον πράσινο προσανατολισμό στην οικονομία, την υποστήριξη της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας σε αντίθεση με τον κρατισμό και τον νεοφιλελευθερισμό.
 Τις μεταρρυθμίσεις με στόχο την αποτελεσματική λειτουργία του κράτους, την αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας, την πάταξη των πελατειακών  σχέσεων

Τις θεσμικές και συνταγματικές αλλαγές που να ενισχύουν την διαφάνεια, την συμμετοχή των πολιτών, την δημοκρατική λειτουργία και την εγκαθίδρυση της απλής αναλογικής και την καταργηση των βουλευτικών προνομιών , της βουλευτικής  ασυλίας, των παραγραφών κλπ.

Την πάταξη της φοροδιαφυγής, του μαύρου χρήματος και κάθε είδους κυκλώματος στην διαχείριση του δημοσίου χρήματος.

Η ΠΚ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ 
Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger