Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

Ενημέρωση από τη Μητρόπολη Λευκάδας: Γιορτή Νεολαίας

Ειδήσεις όλο το 24ωρο απο Λευκαδα


Γιορτή Νεολαίας 2012
«Σ’ έναν κόσμο που δύει εμείς αναζητούμε το Φως!»
Με αξιοσημείωτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής, 13 Μαΐου 2012 η μεγάλη διενοριακή «Γιορτή Νεολαίας», που διοργάνωσε για τρίτη συνεχή χρονιά το Κέντρο Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως Λευκάδος και Ιθάκης στο Φουαγιέ του υπό ανέγερση Δημοτικού Θεάτρου στην πόλη της Λευκάδας.

Πολλά παιδιά, γονείς και φίλοι του νεανικού έργου της τοπικής Εκκλησίας συμμετείχαν στη γιορτή από τις θέσεις των θεατών, όπως και πλήθος παιδιών προετοίμασε και παρουσίασε την ωραία αυτή εκδήλωση. Ειδικότερα:
- Οι Παιδικές Συντροφιές της Ενορίας Παμμεγίστων Ταξιαρχών Καρυωτών απήγγειλαν μια θαυμάσια προσευχή ευχαριστίας προς τον Θεό για όσα έζησαν στους κόλπους της Εκκλησίας την περασμένη κατηχητική χρονιά.
- Οι Παιδικές Συντροφιές της Ενορίας Αγίου Νικολάου πόλεως Λευκάδος, με την καθοδήγηση της θεατρολόγου κ. Σόνιας Βαγγέλη, αναπαρέστησαν με τρόπο πολύ ζωντανό και ευχάριστο τη βιβλική αφήγηση της Δημιουργίας του κόσμου, με τη χρήση φωτιστικών και άλλων εφέ, διδάσκοντας και ταυτόχρονα ευχαριστώντας τους θεατές.
-Τα χορευτικά τμήματα της «Ενοριακής Νεανικής Αντίστασης» του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Λευκάδος, στα οποία διδάσκει η χοροδιδάσκαλος κ. Παναγιώτα Κάτσενου, παρουσίασαν με νεανική ζωντάνια και ενθουσιασμό παραδοσιακούς χορούς από την Ήπειρο και τη Θεσσαλία (τα παιδιά του Δημοτικού), καθώς και από την Κωνσταντινούπολη (τα παιδιά Γυμνασίου – Λυκείου σε δύο τμήματα).
Στη διάρκεια της εκδήλωσης προβλήθηκε ακόμη πλούσιο φωτογραφικό υλικό από τις άφθονες νεανικές δραστηριότητες που υλοποιήθηκαν από τις Ενορίες μας και το Κέντρο Νεότητος στη διάρκεια του λήγοντος κατηχητικού έτους: Αγιασμοί Έναρξης, συζητήσεις σε ομάδες, λειτουργικές ευκαιρίες, εκδρομές στα χιόνια και σε άλλους προορισμούς, περίπατοι, Δωροέκθεση, Χριστουγεννιάτικη Γιορτή, κοπές Πρωτοχρονιάτικης πίτας, κατασκευή λαμπάδων, Αφιέρωμα στην Εξωτερική Ιεραποστολή, Διάλογοι Γονέων, Επιμορφωτικές Συνάξεις Κατηχητών, συμμετοχή στο πρόγραμμα της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Εβδομάδες Πολιτισμού» κ.ά.
Τη Γιορτή ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Θεόφιλος, ο οποίος συνεχάρη τα παιδιά για την εξαιρετική δουλειά και το όμορφο αποτέλεσμα, ενώ απηύθυνε επίκαιρους, πατρικούς λόγους στους συμμετέχοντες. Στο τέλος, μάλιστα, απένειμε αναμνηστικά διπλώματα σε όλους τους ιερείς και τους λαϊκούς συνεργάτες τους, που αναλώνονται στην ποιμαντική διακονία της νέας γενιάς.
Την εκδήλωση ακόμη τίμησαν με την παρουσία τους: ο νεοεκλεγείς βουλευτής Λευκάδος κ. Θεόδωρος Σολδάτος, οι περιφερειακοί σύμβουλοι κ. Μαίρη Καββαδά και κ. Άγγελος Βλάχος, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Νίκη Μακρυγιώργου, η Σχολική Σύμβουλος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Βασιλική Κιτσάκη, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων κ. Ιωάννης Λιβιτσάνος, πολλοί ιερείς, νέοι από όλες τις περιοχές του νησιού μας, γονείς και φίλοι των παιδιών και πλήθος κόσμου.
Για την υλοποίηση της Γιορτής εργάστηκαν με ανιδιοτέλεια και μεράκι (από τον καθαρισμό του χώρου μέχρι και τις τελευταίες λεπτομέρειες της διοργάνωσης) οι κατηχητές των παιδιών και άλλοι νέοι που δραστηριοποιούνται εθελοντικά στις ενορίες της Ι. Μητροπόλεώς μας, χάρη στην προσωπική εργασία των οποίων γίνεται πραγματικότητα το όλο νεανικό έργο της τοπικής μας Εκκλησίας.
Σε μια εποχή, λοιπόν, που ο κόσμος μας βιώνει ένα σούρουπο αλλιώτικο και εξακολουθεί να πορεύεται προς την πνευματική του δύση, μην τολμώντας να στραφεί προς την Ανατολή των Ανατολών, όλοι αυτοί οι νέοι, με τη δυναμική παρουσία και φωνή τους, διατράνωσαν πως δεν επαναπαύονται στο λυκόφως των κάθε λογής κοινωνικών σχηματισμών του κόσμου τούτου, αλλά αποζητούν εναγώνια το ανέσπερο Φως του Χριστού, που πηγάζει από το Κενό Μνημείο και διαμοιράζεται στον σκοτισμένο κόσμο μας από την Εκκλησία Του.
Κατέθεσαν εναργώς τη μαρτυρία τους πως η Ανάσταση του Χριστού διέλυσε της αμαρτίας τον σκοτασμό και διασκέδασε της απελπισίας την καταχνιά, κομίζοντας τη γνήσια ελπίδα στο συγχυσμένο κόσμο μας, καλώντας και τον κάθε Χριστιανό προσωπικά, μα και ως Εκκλησία όλους μαζί, να γινόμαστε φως του κόσμου, σαν την πόλη που βρίσκεται πάνω στο βουνό κι είναι αδύνατον να κρυφτεί και σαν το λυχνάρι που στέκεται πάνω στη λυχνία και δεν καταχωνιάζεται κάτω από τον μόδιο…
Έκρουσαν έτσι τον κώδωνα του πνευματικού κινδύνου και τόνισαν εμφατικά ότι ο κόσμος αυτός, αν θέλει πραγματικά να ζήσει, χρειάζεται: Τόλμη! Γενναιότητα! Θάρρος! Αποφασιστικότητα! Διάθεση για αγώνα! Υπέρβαση! Μετάνοια! Επιστροφή! Φως αληθινό!
Με μεγάλη συμμετοχή η Παράκληση στο Νυδρί για τους διαγωνιζόμενους νέους
Το βράδυ της Δευτέρας, 14 Μαΐου 2012 στον Ιερό Ναό της Παναγίας στο Νυδρί τελέσθηκε η Παράκληση προς την Παναγία μας, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Θεοφίλου. Περισσότερα από πενήντα παιδιά Γυμνασίου –Λυκείου, που ετοιμάζονται να διαγωνισθούν τις μέρες αυτές στις Πανελλαδικές και στις ενδοσχολικές εξετάσεις τους, ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της τοπικής Εκκλησίας και ζήτησαν όλοι μαζί με την προσευχή τους από το Θεό φωτισμό και ενίσχυση στην περίοδο των εξετάσεων και γενικά στη ζωή τους.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας π. Θεόφιλος μίλησε με πατρικά λόγια αγάπης στα παιδιά, τους ευχήθηκε καλή επιτυχία στις εξετάσεις τους και τον φωτισμό του Θεού στο δρόμο τους και αναμνηστικές ευλογίες σε όλους. Ακολούθησε μικρή δεξίωση – ευκαιρία επικοινωνίας και διαλόγου στο Κέντρο Νεότητος Νυδριού, με τη φροντίδα του εφημερίου π. Γεωργίου Δέλλα και των συνεργατών του


Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger