Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

Yπάρχει άμεσος κίνδυνος αναστολής λειτουργίας για τα Γενικά Νοσοκομεία Σπάρτης, Λευκάδας, Κέρκυρας αλλά και για το Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» της Πάτρας.

Ειδήσεις όλο το 24ωρο απο Λευκαδα


«Yπάρχει άμεσος κίνδυνος αναστολής λειτουργίας τους…»

ΚΕΡΚΥΡΑ – Δραματική είναι η οικονομική κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία και πολλά εξ αυτών κινδυνεύουν να βάλουν ακόμη και λουκέτο. Μάλιστα τέσσερα μεγάλα νοσοκομεία της περιφέρειας βρίσκονται ένα βήμα πριν αναστείλουν τη λειτουργία τους καθώς δεν έχουν χρήματα ούτε για τα απαραίτητα μετά τη μείωση της χρηματοδότησης αλλά και το κούρεμα των αποθεματικών τους λόγω PSI.

Η παραδοχή ανήκει στον ίδιο τον Διοικητή της 6ης Υγειονομικής περιφέρειας Δημήτρη Κατσικόπουλοο οποίος κάνει έκκληση στο υπουργείο Υγείας για άμεση και έκτακτη χρηματοδότηση για τέσσερα νοσοκομεία αλλά και για τα υπόλοιπα της αρμοδιότητας του, ώστε να μην αναστείλουν τη λειτουργία τους.
Πρόκειται για τα Γενικά Νοσοκομεία Σπάρτης, Λευκάδας, Κέρκυρας αλλά και για το Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» της Πάτρας.
Δεν είναι όμως μόνο αυτά που κινδυνεύουν με λουκέτο. Όλα τα νοσοκομεία της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας βρίσκονται ένα βήμα πριν τη διακοπή της λειτουργίας τους επειδή δε διαθέτουν τα απαραίτητα κονδύλια. Όπως αναφέρει ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) σε εξαιρετικά επείγον έγγραφό του προς την ηγεσία του υπουργείου Υγείας:
«[...] σας ενημερώνουμε ότι λόγω μη πληρωμής των οφειλών των ασφαλιστικών Ταμείων (ενώ δεν υπάρχει συγκεκριμένη ενημέρωση από τον ΕΟΠΥΥ για το πότε θα πραγματοποιηθούν πληρωμές) καθώς και λόγω της μείωσης των διαθέσιμων των λογαριασμών τους στην Τράπεζα της Ελλάδος από τη διαδικασία του PSI δεν υπάρχουν ταμειακά διαθέσιμα, με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί σοβαρό πρόβλημα στη λειτουργία των νοσοκομείων, ενώ υπάρχει άμεσος κίνδυνος αναστολής λειτουργίας τους».
Ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ ζητά να χρηματοδοτηθούν άμεσα όλα τα νοσοκομεία της αρμοδιότητάς του και ειδικά τα τέσσερα που κινδυνεύουν άμεσα με λουκέτο και από τα οποία υπάρχουν συνεχείς εκκλήσεις για χρήματα.
Ο διοικητής ζητά να δοθεί έκτακτη επιχορήγηση ως προκαταβολή 50% των εσόδων νοσηλίων από τους φορείς κοινωνικής ασφάλισης και στη συνέχεια να γίνει ο συμψηφισμός.
Πηγή: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ (www.enimerosi.com)

Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger