Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

Παρουσίαση των ψηφοδελτίων των Οικολόγων Πράσινων ανάμεσα στα ονόματα και δυο Λευκαδίτες.Ειδήσεις όλο το 24ωρο απο Λευκαδα

Ανακοινώθηκε και το ψηφοδέλτιο των Οικολόγων Πράσινων

Οι Οικολόγοι Πράσινοι παρουσίασαν την Πέμπτη τους συνδυασμούς με τους οποίους παίρνουν μέρος στις εκλογές σ’ όλες τις περιφέρειες της χώρας. Οι υποψήφιοι του κόμματος ανέρχονται σε 341 (έναντι 313 το 2009), συν 12 στη λίστα επικρατείας. Από αυτούς το 65,4% είναι άνδρες και το 34,6% γυναίκες (έναντι 66,1% και 33,9% το 2009, αντίστοιχα, που αποτελεί οριακή αύξηση συμμετοχής των γυναικών).


Το συνολικό ποσοστό ανανέωσης των ψηφοδελτίων των Οικολόγων Πράσινων είναι 60% σε σχέση με τις τελευταίες εκλογές.

Την παρουσίαση των ψηφοδελτίων έκαναν η Ιωάννα Κοντούλη, επικεφαλής του εκλογικού αγώνα των Οικολόγων Πράσινων, υποψήφια στη Β΄ Αθηνών με σταυρό προτίμησης και ο Γιάννης Παρασκευόπουλος, επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο επικρατείας.

Η Ιωάννα Κοντούλη αναφερόμενη στα ψηφοδέλτια των ΟΠ τόνισε:

«Σήμερα οι Οικολόγοι Πράσινοι παρουσιάζουμε τα ψηφοδέλτια μας σε όλη την χώρα. Είναι ψηφοδέλτια που απαρτίζονται από ανθρώπους με διάθεση να συνεισφέρουν στα κοινά χωρίς προσωπική ιδιοτέλεια. Είμαστε βέβαιοι ότι οι πολίτες θα σκεφτούν καθαρά και η επόμενη βουλή θα έχει ισχυρή πράσινη εκπροσώπηση. Οι ιδέες μας, οι ιδέες της πολιτικής οικολογίας έχουν ριζώσει στην Ελλάδα χάρη σε όλους εμάς.. Εκπροσωπούμαστε στην Ευρωβουλή από τον Ιούνιο του 2009. Είμαστε σε όλες τις περιφέρειες και τους μεγάλους δήμους από τις εκλογές του 2010 και τώρα έχουμε μπροστά τη μάχη που θα μας φέρει στη βουλή. Θα τη δώσουμε με τον ενθουσιασμό και τις προτάσεις μας για να διασφαλίσουμε ότι το σύστημα που κατέρρευσε δεν θα επανέλθει ποτέ».

Ο Γιάννης Παρασκευόπουλος, μιλώντας για τη συμμετοχή των ΟΠ στις εκλογές, συμπλήρωσε:

«Οι Οικολόγοι Πράσινοι είμαστε το κόμμα αυτών που δεν έχτισαν αυθαίρετο και εκείνων που δεν έκλεψαν την εφορία. Πάνω από όλα, όμως, είμαστε κόμμα των νεότερων γενιών, αυτών που δε χρωστάνε και πραγματικά πληρώνουν τις ευθύνες άλλων: της πρώην γενιάς των 700 ευρώ, αυτών που δε βρίσκουν δουλειά, αυτών που είδαν να τους κόβεται ακόμη και ο βασικός μισθός, για να σωθεί, υποτίθεται, ο 13ος και ο 14ος μισθός των μεγαλύτερων ηλικιών, αυτών που ουσιαστικά χλεύαζαν ο κ. Βενιζέλος και ο κ. Σαμαράς όταν αντιδικούσαν δημόσια ποιος από τους δύο τους διέσωσε - υποτίθεται - το 13ο και 14ο μισθό των μεγαλύτερων.

Για μας επανεκκίνηση της οικονομίας δε σημαίνει ούτε κρατισμό ούτε ζητιανιά για κάθε αμφιλεγόμενη επένδυση, που συχνά καταστρέφει περισσότερες θέσεις εργασίας από όσες δημιουργεί. Σημαίνει αναπροσανατολισμό της, σε κατευθύνσεις βιώσιμες και ρεαλιστικές, που αξιοποιούν τους εγκαταλειμμένους φυσικούς πόρους, δημιουργούν θέσεις εργασίας, και δίνουν ευκαιρίες και υποστήριξη στους νέους που θέλουν να δημιουργήσουν μια δική τους δουλειά. Απέναντι στο Μνημόνιο καταθέτουμε λοιπόν προτάσεις διεξόδου: για λύσεις που να μην κλείνουν το δρόμο προς το μέλλον, καθώς σε καιρούς λιτότητας η υποβάθμιση των συλλογικών αγαθών μας κάνει δυο φορές φτωχούς, Ισχυρή πράσινη παρουσία στη νέα Βουλή είναι ζωτική για να μην κρατήσουν οι συνέπειες της κρίσης για πάντα». 

Την παρουσίαση συντόνισε ο δημοσιογράφος και δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης Χρήστος Μάτης, ο οποίος υπογράμμισε ότι η επιλογή του coLab για την παρουσίαση των ψηφοδελτίων είναι συμβολική, καθώς αυτό λειτουργεί σαν τόπος συνάντησης νέων για την ανάληψη παραγωγικών πρωτοβουλιών, την ανάπτυξη κοινωνικής επιχειρηματικότητας και την ενίσχυση των Συλλογικών Αγαθών.

Πατήστε εδώ για να δείτε τους υποψηφίους των Οικολόγων Πράσινων ανά εκλογική περιφέρεια.

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά
Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger