Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

Προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Καρυά

Ειδήσεις όλο το 24ωρο απο Λευκαδα1
Ολοκληρώνεται σήμερα με την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση στις 8.30 μ.μ. στην Κεντρική Πλατεία Λευκάδας η προεκλογική εκστρατεία του ΚΚΕ.
Χτες βράδυ πραγματοποιήθηκε στην Καρυά η προεκλογική συγκέντρωση των υποψηφίων του ΚΚΕ στο νομό μας. Τους υποψηφίους παρουσίασε ο Τάκης Μεσσήνης.
Η Δήμητρα Σταματέλου είπε μεταξύ άλλων στην ομιλία της:

«… Είμαστε το μοναδικό κόμμα που είπαμε από την αρχή τι είδους συμμαχία είναι η ΕΕ όταν όλοι οι άλλοι έλεγαν ότι θα τρώμε με χρυσά κουτάλια. Είμαστε οι πρώτοι που μιλήσαμε για τον χαρακτήρα της κρίσης και τι πρόκειται να επακολουθήσει… Υπάρχουν δύο δρόμοι, ο ένας είναι αυτός που ακολουθείται μέχρι σήμερα και είναι ο δρόμος που την κρίση καλούνται να την πληρώσουν οι εργαζόμενοι, οι νέοι, που ένας στους δύο είναι καταδικασμένοι στην ανεργία, που δεν θα έχουν το δικαίωμα να δημιουργήσουν οικογένεια. Ο άλλος είναι ο δρόμος που προτείνει το ΚΚΕ με αποδέσμευση από την ΕΕ, μονομερή διαγραφή του χρέους και λαό διατεθειμένο να πάρει ο ίδιος την εξουσία στα χέρια του.»
Κάλεσε τον κόσμο να αποτελέσει αυτό κριτήριο ψήφου, λέγοντας ότι υπάρχει ήδη συσσωρευμένη πείρα και ότι δεν μπορούν πια να λένε ότι δεν ήξεραν. Ιδιαίτερα οι νεώτεροι, είπε, θα πρέπει να σκεφτούν ποιο μέλλον τους προετοιμάζουν. Κλείνοντας την ομιλία της απηύθυνε κάλεσμα για ισχυροποίηση του ΚΚΕ ώστε να μπορέσει από καλύτερη θέση να αγωνιστεί μαζί με το λαό και να μην επιτρέψει να υλοποιηθούν όλα όσα ετοιμάζουν.
Ο Θωμάς Καββαδάς κάλεσε τους κατοίκους της Καρυάς, με τις δημοκρατικές αγωνιστικές παραδόσεις, όπως είπε, να εμπιστευτούν το ΚΚΕ, άσχετα αν δεν συμφωνεί κάποιος σε όλα μαζί του, γιατί είναι είναι ένα κόμμα με συνέπεια έργων και λόγων που είχε πάντα ως πυξίδα τα συμφέροντα των εργαζομένων. Αυτό που κρίνεται σήμερα, είπε, είναι να αποδυναμωθούν τα δυο μεγάλα κόμματα και η λαϊκή δυσαρέσκεια να μην διοχετευθεί σε κάποια άλλα κόμματα, αλλά να ισχυροποιηθεί το ΚΚΕ, να πιάσει τόπο η ψήφος, για να μπορέσει ο λαός από την επαύριο κιόλας των εκλογών να αντισταθεί.
Ο Τάκης Κτενάς μετέφερε την εμπειρία του από την ως τώρα προεκλογική εκστρατεία στα χωριά της Λευκάδας λέγοντας ότι από τις ανοιχτές συγκεντρώσεις καθώς και τις συγκεντρώσεις σε καφενεία φαίνεται καθαρά ότι ο λευκαδίτικος λαός θα ανταμείψει το ΚΚΕ για όλους τους προηγούμενους αγώνες στους οποίους πρωτοστάτησε. Οι δυο μεγάλοι, συνέχισε, κινδυνολογούν, τρομοκρατούν το λαό και άρχισαν πάλι να τάζουν λαγούς και πετραχήλια. Ο κόσμος έχει σήμερα εμπειρία είπε, ό,τι κι αν τάξουν, ό,τι κι αν πουν, δεν θα πρέπει πια ο λαός να τους εμπιστευτεί, φέρνοντας σαν παράδειγμα τα λόγια ενός παλιού Καρσάνου, του Γιώργου του Καρβούνη, που έλεγε ότι ο χειρότερος κυνηγός είναι αυτός που έχει το λαγό μπροστά του και ψάχνει για τον ντορό του. Μας έκαναν μεγάλη ζημιά, συνέχισε, σε εμάς και τα παιδιά μας, ο καπιταλισμός ότι είχε να δώσει το έδωσε, τα έχει φάει τα ψωμιά του, θα φέρνει από εδώ και πέρα πείνα, ανεργία, καταστροφή, μέχρι και πόλεμο, τονίζοντας ότι χρειάζεται ένας άλλος δρόμος ανάπτυξης, που θα παίρνει υπόψη του τις ανάγκες της κοινωνίας και ότι αυτό προϋποθέτει έξοδο από την ΕΕ, μονομερή διαγραφή του χρέους και ο λαός να πάρει τα κλειδιά της οικονομίας στα χέρια του για να περάσει στα δικά του χέρια ο πλούτος που παράγεται.
Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger