Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

Το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων συνεχίζει τα σεμινάρια που βασίζονται στις έρευνες

Ειδήσεις όλο το 24ωρο απο ΛευκαδαΤο ΤΕΙ Ιονίων Νήσων συνεχίζει τα σεμινάρια που βασίζονται στις έρευνες του Τμήματος Τεχνολογίας Βιολογικής Γεωργίας & Τροφίμων, σε συνεργασία με το Τμήμα Τεχνολογίας Περιβάλλοντος & Οικολογίας, και τα οποία απευθύνονται σε επιστήμονες, επαγγελματίες, καλλιεργητές και κάθε άλλο ενδιαφερόμενο για τις ιδιότητες των επτανησιακών αρωματικών φυτών.

Συγκεκριμένα, την Κυριακή 29 Απριλίου 2012 και ώρα 19:00, στις αίθουσες του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων(Φιλοσόφων & Τζεβελέκη, Λευκάδα) διοργανώνεται σεμινάριο με θέμα:

Η αντιμικροβιακή δράση του αιθέριου ελαίου του θυμαριού
σε τυροκομικά προϊόντα

Στο πλαίσιο του σεμιναρίου θα παρουσιαστούν τα ευρήματα από τις συνεχιζόμενες έρευνες των επιστημόνων του Τμήματος για την αντιμικροβιακή δράση του αιθέριου ελαίου του θυμαριού σε σχέση με την αναστολή ανάπτυξης παθογόνων μικροοργανισμών σε τυροκομικά προϊόντα.
Την ίδια ημέρα και ώρα 17:00 θα προηγηθεί το σεμινάριο που λόγω κακών καιρικών συνθηκών είχε αναβληθεί τον Φεβρουάριο, με θέμα:
Η αντιμικροβιακή και αντιοξειδωτική δράση των αιθέριων ελαίων
των φυτών Μυρσίνη και Δάφνη

Σε αυτό θα παρουσιαστούν τα ευρήματα των ερευνών πάνω στον προσδιορισμό των αντιμικροβιακών και αντιοξειδωτικών ιδιοτήτων των αιθέριων ελαίων των δύο φυτών. Τα συστατικά που περιέχονται σε αυτά μπορούν να αξιοποιηθούν στην τεχνολογία τροφίμων και φαρμάκων για την παρασκευή σκευασμάτων με ισχυρή δράση εναντίον των μικροοργανισμών και για την ενίσχυση του οργανισμού απέναντι σε καρδιαγγειακά και άλλα νοσήματα.
Τα σεμινάρια είναι ανοιχτά σε κάθε ενδιαφερόμενο και προσκαλούνται να παραβρεθούν όλα τα μέλη και οι φορείς της τοπικής κοινωνίας. Στους συμμετέχοντες θα χορηγηθεί βεβαίωση παρακολούθησης.
Απώτερος στόχος του προγράμματος είναι η σε βάθος διερεύνηση της πλούσιας και μοναδικής επτανησιακής  χλωρίδας, με σκοπό τον εντοπισμό πρωτότυπων και σύγχρονων πρακτικών εφαρμογών, που θα συντελέσουν στην αύξηση της παραγόμενης προστιθέμενης αξίας στα Ιόνια Νησιά μέσα από την εκμετάλλευση των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών τους.
Επιστημονικός Υπεύθυνος: Καθηγητής Ιωάννης Σαμαράς
Πληροφορίες: 26710-29115 (Εργαστήριο Τμήματος Τεχνολογίας Βιολογικής Γεωργίας και Τροφίμων),www.teiion.gr

Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο της Πράξης «Ανάδειξη του Τεχνολογικού Ιδρύματος Ιονίων Νήσων ως Διεθνούς Πόλου Εκπαίδευσης και Καινοτομίας» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο-ΕΚΤ) και από εθνικούς πόρους.
Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger