Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

Την έκαναν… γυριστή οι μαθητές στο Ληξούρι !!

Ειδήσεις όλο το 24ωρο απο Λευκαδα

Την έκαναν… γυριστή οι μαθητές στο Ληξούρι!
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στο Δ.Δ. Ληξουρίου για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου άρχισε στις 8.00 το πρωί με την έπαρση της Γαλανόλευκης στο Δημαρχείο του Ληξουριού, από έναν Αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. και έναν του Λ.Σ.

Ρεπορτάζ: Μαρία Μουρελάτου – Μάκης Μοσχόπουλος
Ακολούθησε η Θεια Λειτουργία του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στον Μητροπολιτικό Ναό του Παντοκράτορος και χαιρετισμός των επισήμων προς τους μαθητές των σχολείων. Η καθηγήτρια κα.  Όλγα Μαρκέτου έκανε μια Ιστορική αναδρομή των γεγονότων της επανάστασης του 1821 τονίζοντας τη σημασία της. Πριν αρχίσει η μαθητική παρέλαση έγινε η κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των πεσόντων. Μια παρέλαση την οποία άνοιξε με το παιάνισμα της όπως και σε κάθε άλλη εκδήλωση η Φιλαρμονική σχολή Ληξουρίου. Όπως και σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας έτσι και εδώ υπήρχε μια διάχυτη περιέργεια για τον τρόπο αντίδρασης της μαθητικής κοινότητας στο πρόσωπο των επισήμων.
Μια αντίδραση η οποία φάνηκε από την πρώτη στιγμή και στο πέρασμα των μεγαλύτερων μαθητών (Γυμνάσιο-Λύκειο) οι οποίοι γύρισαν το κεφάλι από την αντίθετη πλευρά, άλλοι έκαναν σημειωτόν πριν και μετά τους επίσημους ενώ ένα ολόκληρο τμήμα ακολούθησε κατά γράμμα το ρητό «στρίβειν δια του αρραβώνος» φτάνοντας στον πρώτο δείκτη αντί να στρίψουν το κεφάλι δεξιά, έκλειναν αριστερά και χάθηκαν στο πρώτο στενό που συνάντησαν, καταχειροκροτούμενοι από όλους συμπεριλαμβανομένων και των επισήμων. Οι οποιοι αν κρίνω από τα χαμόγελα του εορτάζοντα Αντιδημάρχου  Παλλικής Ευάγγελου Θεοφιλάτου, μάλλον δεν ενοχλήθηκαν από την κατά τα άλλα κόσμια αντίδραση των μαθητών.
*Στις φωτογραφίες κάποια πρόσωπα δεν εμφανίζονται επίτηδες όπως μας ζήτησαν τα παιδιά που έκαναν παρέλαση και εμείς στο inkefalonia.gr το σεβαστήκαμε απόλυτα.

πηγη.http://www.inkefalonia.gr







Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger