Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

Κοινή ανακοίνωση για το πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών στα σχολεία τους.

Ειδήσεις όλο το 24ωρο απο Λευκαδα



Κοινή ανακοίνωση
ΈνωσηςΣυλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων,
ΔΣ ΕΛΜΕ και ΔΣΕκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας του νομού Λευκάδας.
Για τοπρόβλημα που αφορά την μεταφορά των μαθητών από και προς τα σχολεία τους.

Ένα μήνα μετά από διαβουλεύσεις και συναντήσεις τόσο με τηΔημοτική Αρχή όσο και με την Περιφέρεια, το πρόβλημα της μεταφοράς 170+ μαθητώνπρος και από τα σχολεία τους, παραμένει άλυτο.  Ανάμεσά τους και παιδιά με ειδικές ανάγκες!


Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου (19/3/2012), κάτω απότην πίεση της κοινωνίας  δόθηκε ηεντύπωση ότι μπορεί να δρομολογηθεί λύση. Δήμος και περιφέρεια με το πρόσχημα ότι δεν καλύπτονται νομικά,αρνούνται να δώσουν λύση στο πρόβλημα, παρά τις ανακοινώσεις και τοποθετήσειςτους για κατανόηση και συμπόνια προς τα παιδιά και τις οικογένειες τους.

Η Περιφέρεια αρνείται να αναλάβει την πολιτική ευθύνη και οΔήμος δηλώνει ανίσχυρος!

Η μεταφορά των μαθητώνείναι υποχρέωση της πολιτείας και το πρόβλημα δεν θα υπήρχε αν δεν είχαμε πρώτα από όλαπερικοπή κοινωνικών δαπανών από τους κυβερνώντες, και δεύτερον αν είχαμεαιρετούς με σθένος ώστε να δοθεί άμεση λύση σε ένα τόσο οξύ κοινωνικό πρόβλημα.

Οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί του νομού μας αρνούνται ναδεχτούν αυτή τη κατάσταση που δεν είναι τίποτα άλλο από προάγγελος των προβλημάτωνπου λόγω περικοπών, θα αντιμετωπίσουμε στο χώρο της παιδείας από την επόμενησχολική χρονιά.

Η οριστική λύση του προβλήματος είναι η δημιουργία ενιαίου κρατικού φορέαγια Αποκλειστικά Δημόσιο, Δωρεάν και ασφαλές σύστημα μεταφοράς των μαθητών στασχολεία τους με κατάλληλα διαμορφωμένα και ασφαλή μέσα μετακίνησης,εξειδικευμένους μόνιμους οδηγούς και συνοδούς και απ' ευθείας κρατικήχρηματοδότηση.   Μέχριτότε ο Δήμος και η Περιφέρεια πρέπει να δώσουν λύση σε τοπικό επίπεδο.



Καλούμε γονείς και εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας καιδευτεροβάθμιας, όλους τους Λευκαδίτες και τις Λευκαδίτισσες που θεωρούν ότι ηπαιδεία είναι κοινωνικό αγαθό και δικαίωμα κάθε παιδιού,   να διατρανώσουν την αντίθεσή τους και ναδιεκδικήσουν την άμεση λύση του προβλήματος.

Όλοι την Παρασκευή 30/3στις 12 μμ στο προαύλιο χώρο του Διοικητηρίου.

Η μόρφωση των παιδιών μας είναι ζήτημα ζωής και δεν τηνπροσφέρουμε θυσία στο βωμό των όποιων περικοπών και της αναλγησίας της πολιτείας.



Τα ΔΣ της Ένωσης ΓΚΛ

και των Εκπαιδευτικών

Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας

εκπαίδευσης.
Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger