Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

Από τη συνάντηση του ΔΣ ΣΕΤΑΝ με Αντιπ/χη Θοδωρή Βερύκιο

Ειδήσεις όλο το 24ωρο απο ΛευκαδαΣτο «τραπέζι» της περιφέρειας τα προβλήματα της περιοχής του Αγ. Νικήτα και του δυτικού άξονα με παρέμβαση του ΣΕΤΑΝ
Πραγματοποιήθηκε σήμερα προγραμματισμένη συνάντηση του ΔΣ συλλόγου Επαγγελματιών Τουρισμού του Αγ. Νικήτα με τον Αντιπ/χη Θοδωρή Βερύκιο.

Στην εκτεταμένη συζήτηση ξανατέθηκαν λεπτομερώς όλα τα θέματα που αφορούν τις υποδομές στη μείζονα περιοχή του οικισμού, τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν μετά τις πρόσφατες θαλασσοταραχές και βροχοπτώσεις στο επαρχιακό δυτικό άξονα, τις ακτές του οικισμού και τις περιοχής.
Τα σημαντικότερα απ αυτά είναι:
  1. ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΑΔΡΑΝΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΛΕΓΜΑΤΩΝ ΣΥΓΚΡΑΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΑΔΡΑΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΟΙΧΙΩΝ ΣΤΑ «ΠΕΥΚΟΥΛΙΑ»
  2. ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΤΟΙΧΙΟ ΑΝΤΙΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΒΡΩΣΗΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟΥ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΑΓ ΝΙΚΗΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΟΤΑΡΑΧΗ ΤΗΣ 6ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
  3. ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΘΙΖΗΣΗΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΟΔΟΣΤΡΩΜΑΤΟΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΟΙΚΙΣΜΟ ΠΡΟΣ «ΚΑΘΙΣΜΑ» ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΝΤΟΝΕΣ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗ ΤΟΥ ΡΕΜΑΤΟΣ ΑΠΟΡΡΟΗΣ ΟΜΒΡΙΩΝ.
  4. ΑΠΟΠΕΡΑΤΩΣΗ ΕΡΓΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝ ΕΠΙ ΤΟΥ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟΥ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ, ΔΙΑΝΟΙΞΗ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΚΟΙΝΗ ΧΡΗΣΗ, ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟΥ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΝΑΛΗΜΜΑΤΙΚΩΝ ΤΟΙΧΩΝ ΣΤΟΝ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟ ΔΡΟΜΟ ΣΤΑ ΟΡΙΟ ΤΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ.
  5. ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΥΚΛΙΚΟΥ ΚΟΜΒΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΠΡΟΣ «ΚΑΘΙΣΜΑ».
  6. ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟΥ ΑΛΙΕΥΤΙΚΩΝ ΣΚΑΦΩΝ.
  7. ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΘΡΑΥΣΤΗ ΣΤΗ ΘΕΣΗ «ΚΑΛΟΓΕΡΟΣ» ΣΤΗΝ ΑΚΤΗ ΤΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ.
  8. ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΙΞΗ ΤΩΝ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΙΚΙΣΜΟ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ «ΛΑΓΚΑΔΑ» ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟΥ ΣΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΠΛΕΥΡΑ.
  9. ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΧΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΘΕΤΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΚΑΤΑ ΜΗΚΟΣ ΤΟΥ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ «ΚΑΠΡΟΣ» ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΣΤΟΝ ΟΙΚΙΣΜΟ ΚΑΙ ΑΛΛΑ.
Ο κ. αντιπ/ρχης γνώριζε και από επίσκεψη κλιμακίου της περιφέρειας στην περιοχή τα περισσότερα θέματα, κατανόησε πλήρως την ανάγκη να αποκατασταθούν άμεσα οι ζημιές και να βελτιωθούν οι υποδομές που αφορούν όλο το νησί και όχι μονό τη περιοχή του Αγ. Νικήτα, αφού ο δυτικός άξονας και οι δυτικές παραλίες του νησιού είναι το σημείο αναφοράς των επισκεπτών στο νησί.
Δήλωσε ότι γίνονται ήδη κάποιες παρεμβάσεις αποκατάστασης («Πευκούλια») και άλλες θα γίνουν το αμέσως επόμενο διάστημα πριν τη νέα τουριστική περίοδο με την παρέμβαση και μελέτη των Τεχνικών υπηρεσιών.
Για τα έργα ευρύτερης εμβέλειας και κόστους (κυματοθραύστης και καταφύγιο αλιευτικών σκαφών, ευρύτερες πεζοδρομήσεις προς «Λαγκάδα») αφού έγινε αποδεκτή η αναγκαιότητά τους, έγιναν απολύτως αποδεκτά ως βασικά έργα υποδομής για τη περιοχή και τη προστασία πολιτών και επισκεπτών.
Δηλώθηκε η δέσμευση της περιφέρειας και του ιδίου προσωπικά ότι τα έργα αυτά, λόγω της εμπλοκής πολλών υπηρεσιών, θα μπουν στις προτεραιότητες της περιφέρειας για να δρομολογηθούν οι απαραίτητες οικονομοτεχνικές μελέτες ώστε αυτά να ενταχτούν ως αναγκαία σε ευρωπαϊκά και εθνικά προγράμματα στο άμεσο μέλλον χωρίς αναβολή.

Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger