Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

Ενέργειες Επιμελητηρίου για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου

Ειδήσεις όλο το 24ωρο απο ΛευκαδαΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΕΜΠΟΡΙΟΥ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
Το Επιμελητήριο Λευκάδας κάνει γνωστό στα μέλη του ότι με πρωτοβουλία της Διοικητικής του Επιτροπής και στα πλαίσια της προσπάθειας που καταβάλλει για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου στο Νομό Λευκάδας πραγματοποίησε τις παρακάτω συναντήσεις.

Τη Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012 στα γραφεία του Επιμελητηρίου έλαβε χώρα συνάντηση με τους Προέδρους των Εμπορικών Συλλόγων του Νομού. Πιο συγκεκριμένα παρέστησαν εκτός από τη Διοικητική Επιτροπή o Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λευκάδας, η Πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Τουρισμού του Αγίου Νικήτα, καθώς και ο Πρόεδρος και ο Γραμματέας του Εμπορικού και Επαγγελματικού Συλλόγου Ελλομένου.
Στη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε αναλύθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο εμπορικός κόσμος του Νομού και υπογραμμίστηκε ότι θεωρείται αδιανόητο να δραστηριοποιούνται παράνομα και ανεξέλεγκτα όσοι ασχολούνται με το πλανόδιο εμπόριο εις βάρος μάλιστα των καταστηματαρχών, οι οποίοι είναι επιφορτισμένοι με όλα τα νόμιμα έξοδα που απαιτούνται προκειμένου να λειτουργήσει μια επιχείρηση. Μάλιστα συμφώνησαν πως εντός της επόμενης εβδομάδας θα επαναληφθεί η συνάντηση προκειμένου να ληφθούν συγκεκριμένες αποφάσεις σχετικά με τον τρόπο που θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.
Επιπρόσθετα, τη Τρίτη 27 Μαρτίου 2012 έλαβε χώρα συνάντηση και πάλι στα γραφεία του φορέα και με πρωτοβουλία της Διοικητικής Επιτροπής με τους εκπροσώπους των υπηρεσιών που εμπλέκονται με το συγκεκριμένο θέμα.
Παρευρέθησαν εκπρόσωποι της Αστυνομικής Διεύθυνσης, της Δημοτικής Αστυνομίας, του Λιμεναρχείου, του Τμήματος Εμπορίου, της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας καθώς και της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής.
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, κύριος Σωτήριος Σκιαδαρέσης τόνισε ότι δυστυχώς μέχρι τώρα δεν έχει υπάρξει συνεργασία μεταξύ των υπηρεσιών, που εμπλέκονται στην αντιμετώπιση του προβλήματος. Παρά τις καλές προθέσεις εκ μέρους τους οι όποιες προσπάθειες έχουν καταβληθεί ήταν ανοργάνωτες και για το λόγο αυτό απέβησαν άκαρπες. Για το λόγο αυτό ο κύριος Σκιαδαρέσης επεσήμανε ότι αυτό που επιβάλλεται να γίνει, για να αντιμετωπιστεί το παραπάνω πρόβλημα, είναι ο καλύτερος συντονισμός μεταξύ των υπηρεσιών, η ανάγκη του οποίου είναι επιτακτική περισσότερο από ποτέ δεδομένης της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας που βιώνει η χώρα μας το τελευταίο διάστημα.
Στη συζήτηση που ακολούθησε διαπιστώθηκε ότι την κύρια ευθύνη για την αντιμετώπιση του φαινομένου φέρει η Δημοτική Αστυνομία. Οι εκπρόσωποι των υπολοίπων υπηρεσιών επεσήμαναν ότι είναι στη διάθεση της Δημοτικής Αστυνομίας προκειμένου να της προσφέρουν την οποιαδήποτε συνδρομή είτε από την πλευρά της αστυνόμευσης είτε από την πλευρά του υγειονομικού ελέγχου των εμπορευμάτων.
Πέραν αυτών, όμως, η Διοίκηση του Επιμελητηρίου ενημερώνει και προτρέπει τα μέλη του φορέα, ότι για κάθε κρούσμα παράνομης δραστηριοποίησης των πλανοδίων εμπόρων μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα του Επιμελητηρίου (2645022381 & 2645022384). Επίσης, η Διοικητική Επιτροπή δεσμεύεται ότι προτίθεται να πράξει οτιδήποτε απαιτείται για το θέμα αυτό και με νεώτερο δελτίο τύπου θα ενημερώσει τα μέλη του φορέα για οποιαδήποτε εξέλιξη.
Για τη Διοικητική Επιτροπή
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΣΚΙΑΔΑΡΕΣΗΣ
Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger