Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

Ένωση Συλλόγων Γονέωνκαι Κηδεμόνων Νομού Λευκάδας Ανακοίνωση-Διαμαρτυρία

Ειδήσεις όλο το 24ωρο απο Λευκαδα



Ένωση Συλλόγων Γονέωνκαι Κηδεμόνων Νομού Λευκάδας

Ανακοίνωση-Διαμαρτυρία

Με τοάνοιγμα των σχολείων τη νέα Σχολική χρονιά εκατοντάδες μαθητές του νομού μαςήρθαν αντιμέτωποι με προβλήματα και δυσκολίες όπως

Τα δημόσια σχολείανα λειτουργούν με σοβαρές ελλείψεις σε βιβλία

Χωρίς την  απαραίτητη χρηματοδότηση


Χωρίς  όλες τις ειδικότητες

Στα παραπάνωπροστέθηκε και ο κίνδυνος πάνω  από το1/3 των μαθητών του νησιού μας να  μείνειστα σπίτια τους για το υπόλοιπο της Σχ. Χρονιάς γιατί δεν έχει εξασφαλιστεί ημεταφορά τους προς και από τα σχολεία.

Πάνω από έναχρόνο μετά τον Καλλικράτη και την εφαρμογή του αυτόνομου αποκεντρωμένουσχολείου η πολιτεία μεταφέρει την ευθύνη της μεταφοράς των μαθητών στους ΓΟΝΕΙΣκαθώς κάποιοι από τους διαγωνισμούς που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι στιγμήςέχουν αποβεί άκαρποι.

Το ΥπουργείοΕσωτερικών επιμένει να καλεί τους Δήμους να « εξορθολογήσουν» τις δαπάνες για τημεταφορά και να κλείσουν συμβάσεις στο όριο του προϋπολογισμού, διαφορετικά ναεπιδοτήσουν τους γονείς με 0,35 το χιλιόμετρο ανά μήνα και να φέρουν αυτοί τηνΕΥΘΥΝΗ της μεταφοράς των μαθητών στα σχολεία.

Η ευθύνητόσο της περιφερειακής όσο και της τοπικής διοίκησης του Νομού είναι μεγάλη,γιατί αφού πίεζαν χρόνια τώρα να πάρουν μια σειρά από κεντρικές αρμοδιότητεςτου κράτους , τώρα που η μεταφορά όλων των μαθητών βρίσκεται στον αέρα ξαναθυμήθηκαντις περικοπές της χρηματοδότησης και τις ευθύνες της κεντρικής εξουσίας.

Μας υποσχέθηκαν Νέο Σχολείο όπου

Ο μαθητής θααφήνει την τσάντα του στο σχολείο

Ταφροντιστήρια θα σταματήσουν

Η χρήση της τεχνολογίαςθα είναι συνώνυμο της μόρφωσης

Διαδραστικούςπίνακες που θα έκαναν το μάθημα πιο αποτελεσματικό και ενδιαφέρον

Οι μαθητέςόχι  μόνο θα μαθαίνουν ξένες γλώσσες στασχολεία αλλά και θα πιστοποιούνται

Ζώνεςπολιτισμού και αισθητικής που θα βοηθούν στην πνευματική και ψυχική ανάπτυξητου νέου ανθρώπου





Αλλά δεν έχουν την βούληση να λύσουντο πρώτο και βασικότερο ζήτημα

ΝΑ ΜΗΝΥΠΑΡΞΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΜΑΘΗΤΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΧΑΣΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΦΟΙΤΗΣΗΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΠΟΤΑ «ΕΜΠΟΔΙΑ» ΤΗΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΤΟΥ.

ΖΗΤΑΜΕ

Άμεση επίλυσητου προβλήματος της μεταφοράς όλων των μαθητών με αξιοποίηση όλων των μέσων καιτου προσωπικού της κρατικής και τοπικής διοίκησης.

Δωρεάν καιασφαλές σύστημα μεταφοράς των μαθητών στα σχολεία τους με κατάλληλα μέσαμετακίνησης, εξειδικευμένους οδηγούς με συνοδούς και απ’ ευθείας κρατικήχρηματοδότηση.

Στην αυγήτου 21 αιώνα δεν μπορούμε να δεχτούμε λογικές που μας γυρίζουν χρόνια πίσω, δενμπορούμε να δεχτούμε να υπάρχουν σχολεία χωρίς μαθητές , γιατί δεν θα υπάρχει ηδυνατότητα πρόσβασης τους.

Η ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΜΑΘΗΤΗ ΕΙΝΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΥ ΓΟΝΙΟΥ.

ΑΜΕΣΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΩΜΕΝΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΛΥΣΗ ΤΟΥΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ.



Για την Ένωση Γονέωνκαι Κηδεμόνων

Η Προσωρινή Διοίκηση
Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger