Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

Σύσκεψη – Ενημέρωση για τη νέα δράση ενίσχυσης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ

Ειδήσεις όλο το 24ωρο απο Λευκαδα


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ – ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
Σύσκεψη – Ενημέρωση για τη νέα δράση ενίσχυσης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ
Η νέα δράση του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ, ήταν το αντικείμενο της ενημερωτικής σύσκεψης που έγινε υπό την προεδρία του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Σπυρίδωνα Σπύρου και τη συμμετοχή των Περιφερειακών Συμβούλων, Αλίκης Λούβρου και Αμαλίας Μακρή.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ακόμη οι: Παντελής Κοντός, από το Επιμελητήριο Κέρκυρας, Κώστας Κιτσάκης, από την Ομοσπονδία Επαγγελματο – Βιοτεχνών Κέρκυρας, Χρήστος Μητσιάλης, Σπ. Σιμάτης και Ευστρ. Ταγγατίδης, από τον Εμπορικό Σύλλογο Κέρκυρας, Γιώργος Μάνδυλας από την Ένωση Γεωργικών Συνεταιρισμών Κέρκυρας, Άγγελος Κοσκινάς από το Τμήμα Κέρκυρας του Τ.Ε.Ε., Θανάσης Σπίγγος, Προϊστάμενος Μονάδας της Διαχειριστικής Αρχής και Τηλ. Μωραΐτης, Εκτελεστικός Γραμματέας της Π.Ι.Ν.
Η νέα δράση
Στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της υφιστάμενης οικονομικής κρίσης, με την αξιοποίηση κονδυλίων του ΕΣΠΑ, δεδομένης της έλλειψης εθνικών πόρων, το Υ.Α.Α.Ν., μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις με την Ε.Ε. πέτυχε την έγκριση προγράμματος ενίσχυσης μικρομεσαίων επιχειρήσεων, συνολικού προϋπολογισμού δημόσια δαπάνης 500 εκ. ευρώ.
Προκειμένου το πρόγραμμα να ανταποκριθεί, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στους στόχους του, ζητείται από το Υ.Α.Α.Ν. η συμμετοχή της κάθε Περιφέρειας στο σχεδιασμό της δράσης, ενώ, στη συνέχεια, θα διοργανωθούν συναντήσεις σε περιφερειακό επίπεδο με τους παραγωγικούς φορείς, ώστε να γίνει ευρεία και ουσιαστική διαβούλευση.
Συμμετοχή της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στη νέα δράση
Στο πλαίσιο του σχεδιασμού της πρότασης από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων έγινε σύσκεψη, με τη συμμετοχή των εκπροσώπων των παραγωγικών φορέων από την Κέρκυρα, ενώ έχει ήδη σταλεί το περιεχόμενο τη δράσης και στις Περιφερειακές Ενότητες.
Το αρχικό σχέδιο της Περιφέρειας τέθηκε προς συζήτηση, προκειμένου οι παραγωγικοί φορείς να καταθέσουν τις απόψεις τους επ’ αυτού, να συμβάλουν ουσιαστικά στην τελική διαμόρφωσή του και να παρακολουθούν στενά τις διεργασίες μέχρι την ολοκλήρωσή του.
Η μακρά συζήτηση που έγινε ανάδειξε πολλές πλευρές του ζητήματος, μέσω των γόνιμων παρατηρήσεων των εκπροσώπων των παραγωγικών φορέων, με σημαίνουσα και επιτακτική παρατήρηση ότι ουδείς συμφωνεί με την εφαρμογή της δράσης αυτής, μέσω των τραπεζών!


Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger