Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

ΕΙΣΗΓΗΣΗ του Κώστα Δρακονταειδή προς το Δ.Σ. Λευκάδας της 21/11/2011 για την αντιμετώπιση του θέματος των χαρατσιών

Ειδήσεις όλο το 24ωρο απο Λευκαδα

ΕΙΣΗΓΗΣΗ
προς το Δ.Σ. της 21/11/2011
για την αντιμετώπιση του θέματος των χαρατσιών

Tα τελευταία δυο χρόνια στη χώρα μας, κυβερνήσεις και Τρόικα προχωρούν στην πιο άγρια λεηλασία εισοδημάτων, δικαιωμάτων και δημόσιας περιουσίας.

Οι μισθοί και οι συντάξεις μειώνονται με καταιγιστικούς ρυθμούς και πολλοί επαγγελματίες αναγκάζονται να κλείσουν τα καταστήματα τους.

Εκατοντάδες συμπολίτες μας, κυρίως νέοι, οδηγούνται στην ανεργία και, στη μεγάλη πλειοψηφία τους, με δυσκολία πια μπορούν να επιβιώνουν.
Το ένα χαράτσι διαδέχεται το άλλο.
Εισοδήματα φορολογούνται για τρίτη και τέταρτη φορά, επιβάλλονται εισφορές δήθεν έκτακτες, αλλά πενταετούς διάρκειας και τεράστια τέλη σε ακίνητα που εισπράττονται με το λογαριασμό της ΔΕΗ.
Η λεηλασία αυτή δεν πρόκειται να σταματήσει, μιας και η «νέα» κυβέρνηση στις προγραμματικές της δηλώσεις, με σαφήνεια αποδέχεται να υλοποιήσει άλλα επτά χαράτσια τους επόμενους δυο μήνες, από ήδη ψηφισμένους νόμους.
Οι νόμοι όμως, είναι για να υπηρετούν τον πολίτη και όχι να γίνονται βρόγχος στον λαιμό του. Αυτούς τους νόμους, ο λαός έχει χρέος και δημοκρατικό δικαίωμα να τους ακυρώσει στην πράξη.
Ιδιαίτερα το κίνημα ενάντια στο χαράτσι της ΔΕΗ, παίρνει πολύ μεγάλες διαστάσεις.
Η προστασία των ανθρώπων που δεν έχουν δυνατότητα να πληρώσουν και η άρνηση χιλιάδων πολιτών να δεχτούν το βάρβαρο, αντισυνταγματικό και άδικο τέλος, εξελίσσεται σε κεντρικό πολιτικό θέμα της περιόδου.
Δεκάδες φορείς, δικηγορικοί σύλλογοι, σωματεία, επιτροπές, συνελεύσεις, πρωτοβουλίες πολιτών, κ.λπ. σε όλη τη χώρα εκδίδουν ανακοινώσεις, προτείνουν νομικές λύσεις, διοργανώνουν δράσεις.
Κυρίως όμως πολλοί Δήμοι, όπως της Νέας Ιωνίας, Περιστερίου, Πειραιά, Ιλίου, Αλεξανδρούπολης, Ελληνικού-Αργυρούπολης, Λάρισας, Νίκαιας-Ρέντη, Κορυδαλλού, Αμαρουσίου, Σαρωνικού, κ.α., αναλαμβάνουν δράση με πολλούς τρόπους, υποστηρίζοντας τους δημότες, που δεν έχουν ή δεν πληρώνουν, θεωρώντας άδικη και αντισυνταγματική τη ρύθμιση.
Παράλληλα, εκκρεμούν στο Συμβούλιο της Επικρατείας οι προσφυγές των μεγαλύτερων Δικηγορικών Συλλόγων που θα κρίνουν την αντισυνταγματικότητα του μέτρου.
Μεγάλης σημασίας βήμα, αποτελεί και η πρόσφατη απόφαση της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, να μην προχωρήσουν τα μέλη της σε διακοπές ρεύματος σε κανένα σπίτι εργαζόμενου ή άνεργου.
Όλα αυτά, καθιστούν αναγκαία τη συνεργασία μεταξύ Δήμου – εργαζομένων ΔΕΗ, δικηγορικού συλλόγου, καθώς επίσης και το συντονισμό με παράλληλες πρωτοβουλίες που αναπτύσσονται εντός νομού, όπως αυτή του Εργατικού Κέντρου, για να εμποδιστεί η απόπειρα μαζικών διακοπών ρεύματος.
Το ζητούμενο είναι, ο κόσμος της εργασίας να μη φοβηθεί τις επιθέσεις που δέχεται από το μνημονιακό μπλοκ. Να πιστέψει στις δυνάμεις του, να συντονίσει τις αντιστάσεις του και να απαντήσει με αυτοοργάνωση, αλληλεγγύη και αυτοπεποίθηση.
Σ’ αυτή την κατεύθυνση, πρέπει να κινηθούν οι Δήμοι, ως λαϊκά κύτταρα εξουσίας, φυσικά και ο δικός μας Δήμος.
Για τους λόγους αυτούς
Ε Ι Σ Η Γ Ο Υ Μ Α Ι
το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λευκάδας να αποφασίσει τα παρακάτω:
1. Καταδικάζει και ζητά την ανάκληση της εφαρμογής των κάθε είδους άδικων και αντισυνταγματικών χαρατσιών, που επιβάλλονται (π.χ. εισφορά αλληλεγγύης και ιδιαίτερα το νέο άδικο μέτρο για το τέλος στα ακίνητα).
Την κρίση πρέπει να πληρώσουν αυτοί που τη δημιούργησαν, δηλαδή οι έχοντες και κατέχοντες. Προτάσεις και τρόποι για να πληρώσουν υπάρχουν, πολιτική βούληση δεν υπάρχει.
2. Να παράσχει την νομική του στήριξη, σε όλα τα νοικοκυριά που δεν έχουν ή δεν πληρώνουν (θεωρώντας άδικη και αντισυνταγματική τη ρύθμιση), καταθέτοντας παράλληλα την πολιτική του βούλησή, πως δεν θα επιτρέψει να κοπεί το ρεύμα σε κανένα σπίτι. Σ’ αυτήν την κατεύθυνση, να γίνει παρέμβαση στην τοπική διοίκηση της ΔΕΗ.
3. Ο τρόπος που προτείνει ο Δήμος, ούτως ώστε να ακυρωθεί στην πράξη το βάρβαρο τέλος (με βάση τη νομική γνώμη των μεγάλων δικηγορικών συλλόγων) είναι, να πληρωθεί ο λογαριασμός μέσω ΑΤΜ τραπεζών ως εξής:
α) Πάμε στο Α.Τ.Μ. με το λογαριασμό ή με τον 12ψήφιο κωδικό ηλεκτρονικής πληρωμής.
β) Τοποθετούμε την κάρτα.
Επιλέγουμε:
► Άλλες συναλλαγές
► Πληρωμές ΔΕΚΟ
► ΔΕΗ
γ) Πληκτρολογούμε τον 12ψήφιο κωδικό «ηλεκτρονικής συναλλαγής» και θα μας ζητηθεί να ορίσουμε ποσό πληρωμής.
δ) Αφαιρούμε από το συνολικό ποσό αυτό που αντιστοιχεί στο χαράτσι (πάνω δεξιά ΕΕΤΗΔΕ).
ε) Πληκτρολογούμε το ποσό που απομένει στο μηχάνημα.
στ) Παίρνουμε την απόδειξη και μαζί με το λογαριασμό και την ταυτότητά μας πηγαίνουμε στο Δήμο.
4) Να ορισθούν υπάλληλοι στο δήμο που παραλαμβάνουν τα ανωτέρω, μαζί με μια εξουσιοδότηση προς τον δήμαρχο ή τον νόμιμο εκπρόσωπο του, ώστε να προβούν σε όλες τις νόμιμες ενέργειες προς την ΔΕΗ, για να μην κοπεί το ρεύμα.
5) Να ασκήσει ασφαλιστικά μέτρα (ο Δήμος) κατά της ΔΕΗ, εάν αυτή κόψει το ρεύμα κάποιου συμπολίτη μας. Νομικά μέτρα, να ασκηθούν από το Δήμο και εκ μέρους όσων έχουν πληρώσει το τέλος και επιθυμούν να υποβάλλουν Δήλωση Ρητής Επιφύλαξης, για πιθανή επιστροφή του.
Για τη Δημοτική Κίνηση
«ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ»
Δρακονταειδής Κων/νος
Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger