Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

Στον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Σπυρίδωνα Σπύρου, ο Πρέσβης της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας, Rodrigo Oswaldo Chaves Samudio

Ειδήσεις όλο το 24ωρο απο Λευκαδα

Εθιμοτυπική επίσκεψη  στον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Σπυρίδωνα Σπύρου, ο Πρέσβης της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας, Rodrigo Oswaldo Chaves Samudio.


Ενδιαφέρον για επενδύσεις σε ελληνικά νησιά
Ο κ. Πρέσβης, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, αναφέρθηκε εκτενώς σε ζητήματα που αφορούν στη Χώρα του, καθώς και στη δυνατότητα συνεργασίας, μέσω ανταλλαγών σε τομείς της Οικονομίας και του Πολιτισμού.
«Το ενδιαφέρον μας για τα ελληνικά νησιά», είπε ο κ. Rodrigo Oswaldo Chaves Samudio, «είναι μεγάλο και στο πλαίσιο αυτό επισκέπτομαι και την έδρα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, γιατί», όπως τόνισε, «πέρα από τις συμφωνίες που μπορεί να γίνουν σε εθνικό επίπεδο, υπάρχει η δυνατότητα σε περιφερειακούς φορείς της Ελλάδας να έρθουν σε επαφή με παρόμοιους φορείς στη Βενεζουέλα, ν’ ανταλλάξουν γνώση και εμπειρία και να διερευνήσουν δυνατότητα συνεργασιών».
Μάλιστα, ο κ. Πρέσβης, έκανε λόγο για παραγωγικούς φορείς, για εμπορικές ανταλλαγές αλλά – ταυτόχρονα – ζήτησε από τον Περιφερειάρχη να του υποδείξει τομείς της οικονομικής ζωής στους οποίους θα μπορούσαν να γίνουν ακόμη και επενδύσεις.


Η κρίση είναι βαθύτερη και ο κόσμος δεν πειθαρχεί επειδή δε γνωρίζει τι ακριβώς συμβαίνει
Στη συζήτηση που ακολούθησε μεταξύ του Περιφερειάρχη και του Πρέσβη, τέθηκαν θέματα που αφορούν στην Οικονομία, με επίκεντρο την οικονομική κρίση στην Ελλάδα, για να σημειωθεί από τον Πρέσβη ότι και η Βενεζουέλα πέρασε παρόμοια κρίση και την ξεπέρασε, λόγω του ότι διέθετε εθνικό νόμισμα και μπορούσε να ελιχθεί, κάτι το οποίο δεν μπορεί να πράξει η Ελλάδα, που ανήκει στην Ε.Ε.
«Η κρίση είναι βαθύτερη», τόνισε ο κ. Σπύρου, εξηγώντας ότι «οι Έλληνες δε φέρουν την ευθύνη γι’ αυτή την κρίση, μπορεί να πειθαρχήσουν σε μέτρα μόνο εάν γνωρίζουν ακριβώς τι συμβαίνει, ωστόσο», πρόσθεσε, «κανείς από τους πολίτες δεν έχει πλήρη γνώση των συμβάντων, των αριθμών και όσα προετοιμάζονται για το μέλλον του και για το λόγο αυτό όχι μόνο αγανακτεί αλλά και διαμαρτύρεται έντονα.
Η μακρά ιστορία μας», σημείωσε ο κ. Σπύρου, «έχει καταδείξει ότι διαθέτουμε σθένος, δύναμη και παρελθόν που προδιαθέτει θετικά τους Έλληνες. Αξίες της αρχαίας Ελλάδας βρίσκουν έδαφος παντού και πάντοτε, όπως για παράδειγμα η Ολυμπιακή Ιδέα».
Μάλιστα, ο Περιφερειάρχης έκανε ιδιαίτερα αναφορά και στην ιστορία των Επτανήσων, στον Πολιτισμό τους και στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των νησιών της Περιφέρειας.
Όπως σημείωσε ο Πρέσβης, σχολιάζοντας τα όσα είπε ο Περιφερειάρχης, η Βενεζουέλα έχει βασική οικονομική πηγή το πετρέλαιο και αναφέρθηκε στη δυνατότητα αγοράς από την Ελλάδα φτηνής ενέργειας, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι το κόστος για 70 λίτρα βενζίνη στη Βενεζουέλα φτάνει μόλις τα 40 λεπτά του ευρώ!
Προτεινόμενες πολιτιστικές εκδηλώσεις από την Πρεσβεία της Βενεζουέλας

1.Εβδομάδα Βενεζολάνικου Κινηματογράφου, με προβολή 16 ταινιών (σε φόρμα DVD και ελληνικούς υπότιτλους) και ντοκιμαντέρ για την επανάσταση.
2.Παρουσίαση Χορευτικού και Μουσικού Συγκροτήματος.
3.Έκθεση ενός επιλεγμένου θέματος (τοπία Βενεζουέλας, βιογραφία του Μιράντα στην Ελλάδα, ήθη και έθιμα κλπ.).


Τι μας συνδέει με τη Βενεζουέλα
Το συμβατικό πλαίσιο που διέπει τις σχέσεις Ελλάδος - Βενεζουέλας είναι το εξής:
-Συμφωνία κοινωνικής ασφάλειας, που ισχύει από 1.2.1995
-Συμφωνία πολιτιστικής συνεργασίας, που ισχύει από 30.10.1995.
-Συμφωνία τουριστικής συνεργασίας, που ισχύει από 31.8.1998.
Οι πολιτικές σχέσεις Ελλάδας-Βενεζουέλας είναι πολύ καλές. Ο Πρόεδρος Chávez έχει μιλήσει επανειλημμένα με κολακευτικά λόγια για την ελληνική ιστορία και τον πολιτισμό.

Οικονομικές και εμπορικές σχέσεις Η εξέλιξη των διμερών εμπορικών ροών της χώρας μας με τη Βενεζουέλα τα τελευταία χρόνια υποδηλώνει, πρώτον, ένα σταθερά ελλειμματικό ισοζύγιο εις βάρος της Ελλάδας (με έντονες όμως αυξομειώσεις) και, δεύτερον, μια συνεχώς φθίνουσα πορεία των ελληνικών εξαγωγών προς Βενεζουέλα.
Κατά το 2008 οι εισαγωγές της Ελλάδος από την Βενεζουέλα ανήλθαν σε $ 89.000.000 περίπου, ενώ οι αντίστοιχες ελληνικές εξαγωγές σε $ 4.000.000 περίπου. Η Ελλάδα εισάγει από την Βενεζουέλα κυρίως προϊόντα πετρελαίου, ενώ οι ελληνικές εξαγωγές αφορούν σε τρόφιμα, υφαντουργικά κ.α.

Μορφωτικές Σχέσεις

Οι μορφωτικές σχέσεις Ελλάδος-Βενεζουέλας ρυθμίζονται από την διμερή Συμφωνία Συνεργασίας στους τομείς της Παιδείας και του Πολιτισμού, η οποία υπεγράφη στο Καράκας στις 10 Αυγούστου 1990, κυρώθηκε με τον υπ΄ αριθ. 2348/1995 νόμο (ΦΕΚ 222/Α/30.10.1995) και ετέθη σε ισχύ από την 28η Νοεμβρίου 1995. Μέχρι σήμερα, δεν έχει υπογραφεί Μορφωτικό Πρόγραμμα σε εκτέλεση της Συμφωνίας.

Ομογένεια Σύμφωνα με στοιχεία του Προξενικού Γραφείου της Πρεσβείας Καράκας, η ελληνική ομογένεια στη Βενεζουέλα αριθμεί περί τα 2.500 άτομα, τα οποία ασχολούνται κυρίως με το εμπόριο και παρεμφερείς επιχειρηματικές δραστηριότητες. Οργανωμένες Ελληνικές Κοινότητες βρίσκονται στο Καράκας και στη Βαλένσια, όπου υφίστανται Ορθόδοξοι Ναοί και λειτουργούν Σχολεία Ελληνικής Γλώσσας, ενώ μικρότερες κοινότητες υπάρχουν στο Μαρακάιμπο, Πουέρτο Ορντάζ και Μπαρκισιμέτο.
Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger