Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

Παρουσίαση της Μεθοδολογίας και των Διαδικασιών Κατάρτισης του Αναπτυξιακού Στρατηγικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων

Ειδήσεις όλο το 24ωρο απο Λευκαδα

alt

Τη Μεθοδολογία, καθώς και τις διαδικασίες για την εκπόνηση του Αναπτυξιακού Στρατηγικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και του Επιχειρησιακού Προγράμματος, όπως και τις διαδικασίες για την κατάρτιση των ετήσιων προγραμμάτων δράσης, παρουσίασε σήμερα στην έδρα της Περιφέρειας ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας που έχει αναλάβει την εκπόνηση του Σχεδίου, Νίκος Παπαδάτος.

Την παρουσίαση παρακολούθησαν οι: Γιάννης Μαλακάσης, Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης & Περιβάλλοντος, Νικήτας Καραλής, Γενικός Δ/ντής Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος & Υποδομών της Π.Ι.Ν., Ιωσήφ Ροδίτης, Ειδικός Σύμβουλος και Ευαγγελία Παπικινού, Προϊσταμένη Δ/νσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Π.Ε. Κέρκυρας, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του Στρατηγικού Σχεδίου Ανάπτυξης της Π.Ι.Ν.

Αναπτυξιακός Στρατηγικός Σχεδιασμός Περιφέρειας Ιονίων Νήσων

Οι διαδικασίες που προβλέπονται και με βάση τον «Καλλικράτη» είναι:
Α. Η συγκέντρωση στοιχείων, για την υφιστάμενη κατάσταση, που θα προσκομίσουν όλες οι υπηρεσίες της Περιφέρειας, για να γίνει στη συνέχεια η επεξεργασία τους και η σύνταξη προτάσεων αναπτυξιακών προτεραιοτήτων.
Β. Συγκέντρωση και επεξεργασία στοιχείων και προτάσεων υπηρεσιών και φορέων της Π.Ι.Ν. και κατάρτιση Στρατηγικού Σχεδιασμού.
Γ. Συνεργασία με δήμους για διασφάλιση συντονισμού και έλεγχος Στρατηγικού Σχεδιασμού.
Δ. Συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο και ψήφισή του, προκειμένου να υποβληθεί στην Περιφερειακή Επιτροπή Διαβούλευσης και να ολοκληρωθεί.
Ε. Δημοσιοποίηση Στρατηγικού Σχεδίου (Ιστοσελίδα, Ημερίδες ενημέρωσης, θεματικές συζητήσεις) και υποβολή προτάσεων από πολίτες, ενώσεις πολιτών, τοπικούς οικονομικούς και κοινωνικούς φορείς.

Η εφαρμογή του Σχεδίου – Επιχειρησιακός Σχεδιασμός – Ετήσιο Πρόγραμμα Δράσης

Παρόμοια διαδικασία προβλέπεται και για τον Επιχειρησιακό Σχεδιασμό για τον οποίο, επιπλέον, πρέπει να γίνει ο έλεγχος νομιμότητας από την αυτοτελή υπηρεσία ΟΤΑ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Στη Μεθοδολογία, τέλος, προβλέπεται και διαδικασία κατάρτισης ετήσιων προγραμμάτων δράσης, τα οποία εγκρίνονται από το Περιφερειακό Συμβούλιο.
Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger