Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

Ξανακαίγεται η παράνομη χωματερή των αλυκών

Νέα φωτιά ξέσπασε σήμερα το πρωί στην χωματερή των Αλυκών, ο καπνός έχει σκεπάσει την πόλη …οι ελπίδες να σταματήσει έχουν εναποτεθεί στο καιρό, το πάει για βροχή. 
Το δηλητήριο που αναπνέουμε όμως δεν θα το ξεπλύνει η βροχή. Σύμφωνα με τελευταία έρευνα: Η καύση απορριμμάτων είναι πιο επικίνδυνη απ' όσο νομίζαμε ως τώρα...

Η ανεξέλεγκτη καύση απορριμμάτων δημιουργεί ρύπανση και απελευθερώνει τοξικά σωματίδια στην ατμόσφαιρα σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό από ότι αναφέρουν επίσημα οι κυβερνήσεις, σύμφωνα με νέα
επιστημονική μελέτη που εκτιμά πως περισσότερο από το 40%  των σκουπιδιών σε όλο τον κόσμο καίγεται.
Η μελέτη του Εθνικού Κέντρου Ατμοσφαιρικής Έρευνας στο Κολοράντο των Ηνωμένων Πολιτειών αποτελεί την πρώτη εκτεταμένη ανάλυση δεδομένων για την καύση σκουπιδιών στον κόσμο, καταγράφοντας όλες τις βλαβερές ουσίες που απελευθερώνονται, όπως διοξείδιο και μονοξείδιο του άνθρακα, υδράργυρο και μικροσκοπικά αιωρούμενα σωματίδια που μπορούν να φράξουν τους ανθρώπινους πνεύμονες.
Οι περισσότερες κυβερνήσεις υπολογίζουν τις επιβλαβείς εκπομπές από τους επίσημους αποτεφρωτήρες, ωστόσο μεγάλη ποσότητα σκουπιδιών καίγονται σε χωράφια, χωματερές, ακόμα και αυλές, και είναι κατά συντριπτική πλειοψηφία μη ελεγχόμενες, σύμφωνα με την Κριστίν Γουιντινμάιερ, επικεφαλής της μελέτης.
Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν επίσημα στοιχεία για τον πληθυσμό, την εκτιμώμενη κατά κεφαλήν παραγωγή απορριμμάτων και επίσημες εκθέσεις σχετικά με τη συγκομιδή απορριμμάτων προκειμένου να υπολογίσουν πόσα σκουπίδια καίγονται ανά τον κόσμο κάθε έτος. Η τελική τους εκτίμηση ήταν πως γίνεται καύση 41 τοις εκατό του συνολικού όγκου σκουπιδιών, ο οποίος υπολογίζεται στους δύο δισεκατομμύρια τόνους.
Τα στοιχεία δείχνουν πως οι κάτοικοι της Κίνας και της Ινδίας καίνε τα περισσότερα σκουπίδια, ενώ πάλι η Κίνα, η Βραζιλία και το Μεξικό καίνε τα περισσότερα απορρίμματα σε χωματερές.
Σύμφωνα με την έρευνα, 29 τοις εκατό της παγκόσμιας ποσότητας των αιωρούμενων σωματιδίων με την ονομασία PM 2.5, τα οποία μπορούν να διεισδύσουν βαθιά μέσα στους πνεύμονες, προέρχονται από τέτοιου είδους καύσης, όπως επίσης και το 10 τοις εκατό των παγκοσμίων εκπομπών τοξικού υδραργύρου.
Ωστόσο ο αυστηρότερος και πιο επιμελής έλεγχος των κυβερνητικών στοιχείων δε θα αποτελέσει τη λύση του προβλήματος, προειδοποιεί η Γουιντινμάιερ. Για παράδειγμα στην Ινδία, όπου η καύση σκουπιδιών είναι παράνομη, εκατοντάδες χιλιάδες άτομα δεν έχουν άλλη επιλογή είτε επειδή δε διαθέτουν υπηρεσία συλλογής απορριμμάτων στην  περιοχή τους, είτε επειδή το χειμώνα δεν έχουν άλλες επιλογές για θέρμανση.
Επιστήμονες που δεν είναι συνδεδεμένοι με τη μελέτη επισημαίνουν πως τα δεδομένα πρέπει να ληφθούν υπ’ όψιν με επιφύλαξη, αλλά επικροτούν τη σημασία των αποτελεσμάτων στην ευαισθητοποίηση του κοινού και των αρχών για την επερχόμενη επιδείνωση του προβλήματος.
πηγή: Ναυτεμπορική
Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger