Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΡΙΣΗ – ΕΞΑΡΤΗΣΙΟΓΟΝΕΣ ΟΥΣΙΕΣ

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
Εκδήλωση 19/ 03/ 2016 , 6:00 μμ , 4Ο Δημοτικό Σχολείο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΡΙΣΗ – ΕΞΑΡΤΗΣΙΟΓΟΝΕΣ ΟΥΣΙΕΣ
Το φαινόμενο των εξαρτησιογόνων ουσιών είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο  με πολλές αιτίες.  Όσο προχωρά η κρίση τόσο θα διογκώνεται το τραγικό πρόβλημα της χρήσης ουσιών.
 Το μήνυμα του προέδρου της Διεθνούς Επιτροπής του ΟΗΕ, Lochan Naidoo, σχετικά με τον έλεγχο των ναρκωτικών στην Ετήσια
Έκθεση για το 2014, είναι χαρακτηριστικό: «Η έκθεση αναλύει παράγοντες που αναφέρονται στο κοινωνικοπολιτικό πλαίσιο καθώς και στην ασφάλεια και τη σταθερότητα, προειδοποιώντας ότι οι προσπάθειες μείωσης της ζήτησης και της προσφοράς παράνομων ουσιών μπορεί να αποδειχτούν μάταιες , εάν οι κοινωνικοοικονομικές παράμετροι από τις οποίες εκκινεί το πρόβλημα των ναρκωτικών δεν αντιμετωπισθούν με αποτελεσματικότητα και βιώσιμο τρόπο από τις κυβερνήσεις.»
Αναγνωρίζοντας τις επιδημικές, πλέον, διαστάσεις του προβλήματος της τοξικοεξάρτησης,  η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων διοργανώνει εκδήλωση με στόχο την ενημέρωση και την πρόληψη που δεν είναι υπόθεση μόνο των γονιών ή μόνο των ειδικών, αλλά αφορά ολόκληρη την κοινωνία.
 Γιατί η πρόληψη είχε και έχει άμεση σχέση με την ανάπτυξη και την καλλιέργεια μιας θετικής στάσης ζωής και στη θετική στάση ζωής δεν χωρούν εξαρτήσεις και φοβικά σύνδρομα.
Ομιλητές

Βασιλική Κατωπόδη  (Επιστημονικά Υπεύθυνη του κέντρου πρόληψης των εξαρτήσεων και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας ΠΕ Λευκάδας)
Παπαχρήστου Γιάννης  (Επιστημονικά Υπεύθυνος της κοινότητας «ΗΠΕΙΡΟΣ» του ΚΕΘΕΑ)
Μιχαλαρέας Ηλίας  (Επιστημονικά Υπεύθυνος της μονάδας απεξάρτησης και μονάδας στήριξης κρίσεων της Ψυχιατρικής κλινικής του Νοσοκομείου Κέρκυρας, πρώην Πρόεδρος ΕΣΥΝ, μέλος ΔΣ  ΠΕΝΟΨΥ)
Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger