Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

Ημερίδα για το Ιόνιο Μουσικό Αρχείο στη Λευκάδα

Το Τμήμα Τεχνολογίας Ήχου και Μουσικών Οργάνων του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων διοργανώνει στη Λευκάδα Ημερίδα για τη γνωριμία με το έργο:

Ιόνιο Μουσικό Αρχείο: Διάσωση μουσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς μέσω ενός πλαισίου ψηφιακής αξιοποίησης


Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 2 Απριλίου 2014 και ώρα 13:00 στις αίθουσες του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων (Φιλοσόφων & Τζεβελέκη, Λευκάδα), με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
Το Ιόνιο Μουσικό Αρχείο φιλοδοξεί να καταγράψει την ποικιλία και το εύρος της επτανησιακής μουσικής παράδοσης σε ένα ενιαίο ψηφιακό αρχείο με χρήση τεχνολογιών αιχμής, προσφέροντας την ιδιαίτερη επτανησιακή μουσική κληρονομιά σε μια πολλαπλά αξιοποιήσιμη βάση δεδομένων.
Τα κύρια αντικείμενα-άξονες της Ημερίδας είναι: (α) η ανάδειξη του ρόλου της μελέτης και διάσωσης της μουσικής μας κληρονομιάς και ταυτότητας, (β) η πρωτοπόρα μεθοδολογικά διαδικασία που ακολουθείται στο Ιόνιο Μουσικό Αρχείο και η οποία αποτελεί πηγή έμπνευσης για τις νέες γενιές και (γ) η πολιτισμική δυναμική που διαθέτει η ψηφιακή καταγραφή της παράδοσης, με τις παρελκόμενες δυνατότητες προβολής σε όλα τα επίπεδα. 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
13.00-13.20: Γεώργιος Π. Ηλιάδης, Επ. Καθηγητής, ΤΕΙ Ιονίων Νήσων: «Ιόνιο Μουσικό Αρχείο: Απολογισμός του έργου και προοπτικές μελλοντικής αξιοποίησης»
13.20-13.40: Γεράσιμος Γαλανός, Πρόεδρος Πολιτιστικού Σωματείου «Ο Πάλιος» Ληξουρίου Κεφαλονιάς: «Καταγράφοντας άγνωστα χοροτράγουδα της Κεφαλονιάς»
13.40-14.00: Ρενάτα Δαλιανούδη, Λέκτορας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων - Απόστολος Λουφόπουλος, Επιστημονικός Συνεργάτης ΤΕΙ Ιονίων Νήσων: «Η συμβολή της σύγχρονης τεχνολογίας στην καταγραφή και διάσωση πολιτισμικών στοιχείων του Ιονίου»
14.00-14.20: Αναστασία Γεωργάκη, Eπ. Καθηγήτρια, Πανεπιστήμιο Αθηνών: «Η μουσική και ηχητική κουλτούρα της Λευκάδας: προτάσεις για το νέο ψηφιακό σχολείο»


Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο της Πράξης «Ανάδειξη του Τεχνολογικού Ιδρύματος Ιονίων Νήσων ως Διεθνούς Πόλου Εκπαίδευσης και Καινοτομίας» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο-ΕΚΤ) και από εθνικούς πόρους.
Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

Google+ Badge

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Google+ Followers

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger