Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

Ο Κώστας Δρακονταειδής : Επίσημα υποψήφιος για τον Δήμο Λευκάδας..

   
 Φίλοι-ες της Λευκάδας, του Καλάμου και του Καστού,

βρισκόμαστε σε μια στιγμή της ιστορίας μας, όπου οι γνωστοί τρόποι συγκρότησης έκφρασης και οργάνωσης της πολιτικής ζωής πλησιάζουν την ημερομηνία λήξης τους, αν ήδη δεν έληξαν.                    
     Η ελληνική κοινωνία ζει τη χειρότερη κρίση που γνώρισε μετά το Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο, πρωτοφανή σε βαρβαρότητα. Οι συνθήκες ζωής της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας αλλάζουν δραματικά. Η πατρίδα μας καταστρέφεται με ταχύτατους ρυθμούς. Τα λαϊκά στρώματα και η μεσαία τάξη, έχασαν και εξακολουθούν να χάνουν εισοδήματά και δικαιώματα. Η οικονομία
τρέχει στο «γύρω του θανάτου», η κοινωνία αποσυντίθεται, οι θεσμοί διαλύονται, ενώ η ανθρωπιστική κρίση βρίσκεται εντός των πυλών. Είμαστε η πρώτη ιδιωτικοποιημένη χώρα στον κόσμο, με μετόχους τους πιστωτές και εργαζόμενους όσους από τους Έλληνες έχουν απομείνει εδώ και έχουν ακόμα εργασία.
     Στη χώρα μας, οι εναλλασσόμενες κυβερνήσεις, αφού οικοδόμησαν ένα αντιαναπτυξιακό, πελατειακό, αντιπαραγωγικό και διεφθαρμένο πολιτικό μοντέλο, άνοιξαν την πόρτα στην τρόικα και ψήφισαν τα μνημόνια.
     Μέσα σε αυτήν την πραγματικότητα η Αυτοδιοίκηση χτυπιέται αλύπητα. Με οργανωμένο σχέδιο, οδηγούν τους Δήμους σε αδυναμία λειτουργίας, στο να μην μπορούν να παίξουν τον αναπτυξιακό τους ρόλο, σε κατάρρευση των κοινωνικών τους δομών, σε συρρίκνωση των παρεχόμενων υπηρεσιών τους, στην απαξίωση και ουσιαστικά στο κλείσιμο.
     Με αυτά τα δεδομένα, είναι εύκολο να ερμηνεύσουμε γιατί επέβαλλαν τον "Καλλικράτη" το 2010, να αντιληφθούμε την καταστρεπτική μανία των εφαρμοζόμενων πολιτικών, να καταλάβουμε γιατί ιδιωτικοποιούν ακόμα και τα κοινωνικά αγαθά (όπως επιχειρήθηκε στη Λευκάδα το 2011 με το νερό) και γιατί εκποιούν, αντί να αξιοποιούν, την δημόσια ακόμα και την δημοτική περιουσία (όπως συμβαίνει τώρα στον τόπο μας, μέσω του γνωστού ΤΑΙΠΕΔ).
     Με εργαλεία τις περικοπές θεσμοθετημένων πόρων, το Παρατηρητήριο, την Επιτροπεία, τις απολύσεις εργαζομένων και τις μεσαιωνικές εργασιακές σχέσεις, έχουν δημιουργήσει μια εφιαλτική εικόνα. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι το 2010 οι πρώην δήμοι της Λευκάδας είχαν εισπράξει από την πολιτεία για τις ανάγκες τους 2.400.000 και το 2014 προβλέπεται ο νέος Δήμος Λευκάδας θα εισπράξει 660.000 .
     Για όλα αυτά που συμβαίνουν στην πατρίδα μας, έχουν καθήκον, στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές οι υποψήφιοι Δήμαρχοι να τοποθετηθούν με σαφήνεια, χωρίς να κρύβονται ή να υπεκφεύγουν. Κυρίως όμως, πρέπει να πουν, τι έκαναν όλα αυτά τα χρόνια για να αντισταθούν ή για να αποτρέψουν αυτήν την κατάσταση.

     Συμπατριώτες - σες

     Σκοπός της Δημοτικής Κίνησης «ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ»,  δεν είναι η διαχείριση των αδιεξόδων που μας έχουν οδηγήσει οι συγκεκριμένες πολιτικές και οι παλαιοκομματικές αντιλήψεις και πρακτικές, αλλά η δημιουργία πολυποίκιλων δράσεων που θα απορρέουν από ένα συνεκτικό σχέδιο και θα εμπνέονται από ένα κοινό όραμα. Το όραμα ενός Δήμου συμμετοχικού, αμμεσοδημοκρατικού, αλληλέγγυου, σύγχρονου και ανοικτού στις ανάγκες της νέας γενιάς και της τοπικής κοινωνίας.
     Προτείνουμε, ένα αξιόπιστο εναλλακτικό μοντέλο τοπικής διακυβέρνησης και κοινωνικής, ανάπτυξης στο Δήμο μας και πιστεύουμε ότι ήρθε η ώρα να υλοποιηθεί.    
     Προτείνουμε και θα δώσουμε τη μάχη για μια αυτοδιοίκηση που θα βάλει το νέο στη θέση του παλιού, το δημοκρατικό στη θέση του αυταρχικού, το ριζοσπαστικό στη θέση του γραφειοκρατικού, το άφθαρτο στη θέση του φθαρμένου, το έντιμο στη θέση του δήθεν «νόμιμου», που τόσο έχει κοστίσει στο κύρος της τοπικής αυτοδιοίκησης.

    Με αυτές τις σκέψεις, θέλω να σας ανακοινώσω την υποψηφιότητά μου για το αξίωμα του Δημάρχου στις επερχόμενες εκλογές, επικεφαλής ενός ευρύτατου κοινωνικά και πολιτικά ψηφοδελτίου, με καθαρές θέσεις και στοχεύσεις. Ανεξάρτητου από συμφέροντα μεγάλη ή μικρά, από σκοπιμότητες, από ιδιοτέλειες, από παραγοντισμούς, γιατί από αυτά κρίνεται η ανεξαρτησία.

Απευθύνουμε, ως Δημοτική Κίνηση, πρόσκληση για συζήτηση, συμμετοχή και ενωτική δράση, σε κάθε πολίτη και συλλογικότητα που θεωρεί τις θέσεις μας ως βάση διαλόγου.
Καλούμε ιδιαίτερα τους νέους και τις νέες, που βαρέθηκαν να ακούν για χαμένες ευκαιρίες, που εγκαταλείπουν τον τόπο τους για να βρουν ελπίδα, που βλέπουν ότι κάτι σάπιο υπάρχει «στο βασίλειο της Δανιμαρκίας», να μπουν μπροστά σε αυτήν την προσπάθεια, επιλέγοντας οι ίδιοι τον τρόπο συμμετοχής τους.   
     Ο εναλλακτικός δρόμος που προτείνουμε, δεν περιμένουμε να δημιουργηθεί στο μέλλον από κάποιον Σωτήρα. Είναι άμεσα εφικτός, είναι ο δικός μας δρόμος, υπόθεση όλων μας να τον δημιουργήσουμε και να τον περπατήσουμε. Είναι ένας δρόμος αναμφίβολα δύσκολος, όχι όμως αδιάβατος. Μπορούμε να τον διασχίσουμε με επιτυχία, χωρίς να χάσουμε την ψυχή μας, χωρίς να παραβλέψουμε τις αξίες και την παράδοσή μας, με συλλογικότητα και ήθος.
     Πάνω απ’ όλα, όμως, να τον διασχίσουμε με θάρρος και με εμπιστοσύνη στον κόσμο, με την πεποίθηση ότι μπορούμε να νικήσουμε, με το δικό μας πρόγραμμα, τις δικές μας θέσεις και τη δική μας ηθική. 
     Συναισθανόμαστε ότι τη νίκη αυτή τη χρωστάμε στον ίδιο το λαό, στην ίδια την κοινωνία, που ΑΝΤΕΧΕΙ και ΕΛΠΙΖΕΙ.
     Οι αξίες και τα όνειρά μας… είναι η δύναμή μας.

                                                                           Για τη Δημοτική Κίνηση
Λευκάδα, 8 Φεβρουαρίου 2014                      «ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ»
                                                                                  Δρακονταειδής Κων/νος

                                                                            Υποψήφιος Δήμαρχος Λευκάδας
Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger