Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ - BIO_OLEA: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ-2

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με μεγάλη επιτυχία και με προσέλευση που υπερέβη και τις πιο αισιόδοξες προσδοκίες ολοκληρώθηκε το συνέδριο με τίτλο «Επιτραπέζιες Ελιές, Παρθένο Ελαιόλαδο και Υγρά Απόβλητα Ελαιοτριβείων: Εξελίξεις και Πιθανές Λύσεις» που διοργάνωσε η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.
Το συνέδριο διεξήχθη από 21-22 Φεβρουαρίου 2014 στον συνεδριακό χώρο του Δήμου Κέρκυρας στο Φαληράκι και διοργανώθηκε στο πλαίσιο του έργου “Bio-Olea: Χρήση των βιοφαινολών από τα προϊόντα του είδους Olea Europea - Ελιές, Παρθένο Ελαιόλαδο και Υγρά Απόβλητα Ελαιοτριβείων».
Χαιρετισμούς απεύθυναν ο Αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας κ. Χρήστος Σκούρτης, η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης κα. Μαρία Καταβάτη και ο Αντιδήμαρχος Κέρκυρας κ. Αλέξανδρος Δήμου.
Στόχος του συνεδρίου ήταν να ενημερώσει τους επαγγελματίες και γενικότερα κάθε ενδιαφερόμενο στον κλάδο της ελιάς για τους στόχους, τις δράσεις και τα αποτελέσματα του έργου, και να τους δώσει την ευκαιρία ανταλλαγής καλών πρακτικών με επιχειρήσεις από την Ιταλία. Το συνέδριο παρακολούθησαν πάνω από 100 ενδιαφερόμενοι που είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις τελευταίες ερευνητικές εξελίξεις από κορυφαίους ακαδημαϊκούς της Ελλάδας και της Ιταλίας, να ενημερωθούν για όλα τα θέματα από ειδικούς στο χώρο καθώς και να μετέχουν σε επίδειξη γευσιγνωσίας ελαιολάδου.
Σε συνέχεια των δράσεων του έργου, η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων θα διοργανώσει προσεχώς σεμινάρια και θεματικά εργαστήρια στην Κέρκυρα, τη Λευκάδα, την Κεφαλονιά και τη Ζάκυνθο που θα απευθύνονται κυρίως σε ελαιοπαραγωγούς και ιδιοκτήτες ελαιοτριβείων.
Περισσότερες πληροφορίες για το συνέδριο, το έργο και τις επικείμενες δράσεις του θα παρέχονται από την ιστοσελίδα του έργου www.bio-olea.eu, καθώς και μέσω facebook (Bio-Olea Project)
Το έργο συγχρηματοδοτείται από το ΕΤΠΑ και από εθνικούς πόρους, μέσω του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας "Ελλάδα-Ιταλία 2007-2013"


  
Ο Αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας κ. Χ. Σκούρτης απευθύνει χαιρετισμό στο Συνέδριο
Ο Αντιδήμαρχος Κέρκυρας κ. Α. Δήμου απευθύνει χαιρετισμό στο Συνέδριο

Πλάνο από τον συνεδριακό χώρο κατά τη διάρκεια του συνεδρίου

Εισηγητές και Σύνεδροι κατά τη διάρκεια διαλείμματος του Συνεδρίου.

Η υπεύθυνη του έργου Καθηγήτρια Μαρία Τασιούλα – Μάργαρη από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και ο Δρ. Antonio Logrieco, επικεφαλής των Ιταλών εταίρων από το Ινστιτούτο Επιστημών Παραγωγής Τροφίμων του Εθνικού Συμβουλίου Ερευνών της Ιταλίας
Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger