Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

ΛΙΓΟ ΚΡΑΣΙ, ΛΙΓΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΙ ΤΑ… ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΜΑΣ Χωματερή το εργοτάξιο του Δήμου Λευκάδας





«Τολμήσαμε και δίνουμε οριστική λύση στο πρόβλημα των σκουπιδιών.
Ολοκληρώνεται η αποκατάσταση των 7 ανεξέλεγκτων χωματερών (Αλυκές και
άλλες 4 στην Λευκάδα και από μία στον Κάλαμο και τον Καστό), κατασκευάζονται οι Σταθμοί Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων και άμεσα εντάσσεται και δημοπρατείται η Μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων ,ώστε το μεταφερόμενο υπόλειμμα να είναι κατά 50% μειωμένο, με αντίστοιχα μειωμένο κόστος για τον δημότη»

Αυτό είναι ένα απόσπασμα από την πρόσφατη δήλωση (στις αρχές του νέου έτους) του Δημάρχου Λευκάδας Κώστα Αραβανή, σε έναν… απολογισμό των τριών χρόνων της θητείας του ως Δημοτική αρχή του νησιού μας.  

Ίσως τα λέει πολύ ωραία, μόνο που φαίνεται να ξεχνά πως παντού γύρω μας κρύβονται πολλές άλλες… «χωματερές» , στους δρόμους, τις παραλίες μας, σε σημεία που υποτίθεται ότι πρέπει να θαυμάζουν για τη φυσική ομορφιά τους όσοι επισκέπτονται το νησί μας , αλλά και εμείς οι ίδιοι.

Εμείς , αυτή τη φορά λέμε να σας δείξουμε τις «μαγικές» εικόνες του εργοταξίου του Δήμου μας , εκεί όπου μερικά μπάζα που αφέθηκαν αρχικά ,έγιναν η αφορμή δημιουργίας μιας… εκπληκτικής συλλογής σκουπιδιών – διαφόρων σχεδίων και χρωμάτων-  που ομορφαίνουν το περιβάλλον μας!


ΛΕΖΑΝΤΑ Ένα διάφανο μπέιμπι ντολ, παρέα με ένα ξεθωριασμένο φόρεμα απλωμένα στο… συρματόπλεγμα!

ΛΕΖΑΝΤΑ Ανάμεσα στους τσιμεντόλιθους ένα μπολάκι… φρεσκομαγειρεμένο φαγητό, είδη καθαριότητας από τις.. νοικοκυρές και για ντεκόρ γαλάζιες πλαστικές σακούλες…

ΛΕΖΑΝΤΑ Πώς φαίνεται, πάντως,  όταν έχουν βάλει το χεράκι τους οι… νοικοκυρές!

   

ΛΕΖΑΝΤΑ Χωρίς λόγια!. Παίξτε το παιχνίδι «Βρείτε τι κρύβεται στην μαγική εικόνα»…


ΛΕΖΑΝΤΑ Ανακαλύψτε τη φυσική ομορφιά της Λευκάδας…
Τρία χρόνια τώρα… δρομολογούνται από τη Δημοτική Αρχή τα έργα επίλυσης του αιώνιου προβλήματος των σκουπιδιών , που μοιάζει επικίνδυνο πια για τη δημόσια υγεία και τον τουρισμό μας, ενώ ή οριστική λύση… έρχεται , μα δε φτάνει ποτέ.  

Μόλις τον περασμένο Μάιο ήταν που πραγματοποιήθηκε  συνάντηση στο Εργατικό Κέντρο Λευκάδας της πρωτοβουλίας πολιτών και φορέων  Δ. Λευκάδας για την αντιμετώπιση της καύσης και διαχείρισης των σκουπιδιών. Με παρόντες τον  επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ»  Κωνσταντίνο Δρακονταειδή, τον πρόεδρο του Εμπορικού Επιμελητηρίου Λευκάδας Σωτήρη Σκιαδαρέση,  όπως επίσης και εκπροσώπους  από φορείς σχολείων και κατοίκων κ.α. είχε τονιστεί πως οι ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι τώρα από πλευράς Δήμου είναι σπασμωδικές , μεσοβέζικες και προσωρινές.

Ας μπει επιτέλους το μαχαίρι  στο κόκκαλο , για να εκλείψουν πια αυτές οι ντροπιαστικές, για όλους μας εικόνες. Εικόνες που μας αποκαρδιώνουν , μας δυσφημίζουν και  μας κάνουν υπόλογους απέναντι σ’ αυτούς που τιμούν με την παρουσία τους το νησί μας κάθε καλοκαίρι , αλλά και απέναντι στον ίδιο μας τον εαυτό.   

Κύριε Δήμαρχε ξεκινήστε εσείς με όσα πρέπει να κάνετε,  για να ακολουθήσουμε και όλοι εμείς οι υπόλοιποι. Όχι άλλα σκουπίδια στα…σκουπίδια!  Ένα καθαρό και όμορφο νησί είναι υπόθεση όλων μας!
  Α.Λ











Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger