Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

Κλειδώνει, όπως όλα δείχνουν, η συμφωνία ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για συνεργασία στις εκλογές για τις Περιφέρειες
Οι δύο πλευρές φαίνεται ότι μέσα από αμοιβαίες υποχωρήσεις, παζάρια και συμβιβασμούς, έχουν καταλήξει σε ένα πλαίσιο συνεργασίας για τις 13 Περιφέρειες της χώρας.
Το ΠΑΣΟΚ ζητούσε να υπάρξει αναλογία 8-5 (8 υποψήφιοι περιφερειάρχες να προέρχονται από τη Ν.Δ και 5 από το ΠΑΣΟΚ) στην κατανομή. Φαίνεται όμως ότι υποχώρησε και δέχεται πλέον την αναλογία 9-4 που πρότεινε από την αρχή η Ν.Δ.
Σύμφωνα λοιπόν με τις τελευταίες πληροφορίες:

-Τα δύο κόμματα συμφωνούν στην κατανομή 9-4. Στις περιφέρειες που θα υποστηριχθούν υποψήφιοι περιφερειάρχες προερχόμενοι από το ένα κόμμα, τότε ένας ή και περισσότεροι χωρικοί αντιπεριφερειάρχες θα προέρχονται από το άλλο κόμμα.
Με αυτόν τον τρόπο, στα δύο κομματικά επιτελεία, πιστεύουν ότι θα απορροφηθούν κραδασμοί και αντιδράσεις στις τοπικές κοινωνίες αλλά και στη βάση των δύο κομμάτων.
-Στο ΠΑΣΟΚ παραχωρήθηκαν η Περιφέρεια Αττικής (όπου θα στηριχθεί και από τη Ν.Δ ο κ. Σγουρός), η Περιφέρεια Κρήτης (με πιθανότερο υποψήφιο τον νυν Περιφερειάρχη κ. Αρναουτάκη ή τον Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Κουράκη) και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (με υποψήφιο τον κ. Κατσιφάρα). Η τέταρτη περιφέρεια «παίζεται» ανάμεσα στη Στερεά Ελλάδα και το Νότιο Αιγαίο.
Το πιο πιθανό είναι να «κλειδώσει» η συνεργασία των δύο κομμάτων στο Νότιο Αιγαίο, με υποψήφιο τον νυν Περιφερειάρχη κ. Μαχαιρίδη, αν και «δυνατά παίζει» και το όνομα του υποψηφίου βουλευτή Γιάννη Παππά.
Στα μεγάλα νησιά του Β.Αιγαίου (Λέσβος) αλλά και στα Δωδεκάνησα (Ρόδος) θα υπάρξει διάσπαση των σημερινών ενιαίων δήμων Λέσβου και Ρόδου, μετά τα προβλήματα που καταγράφηκαν στη λειτουργία τους, κάτι που αποτελεί και αντικείμενο της συμφωνίας-πακέτο ανάμεσα στα δύο κόμματα.
Στη συμφωνία εντάσσεται και η αλλαγή του εκλογικού νόμου για τις δημοτικές εκλογές.
-Η Ν.Δ θα στηρίξει, μαζί με το ΠΑΣΟΚ, τον κ.Τζιτζικώστα (Κεντρική Μακεδονία), τον κ. Δακή (Δυτική Μακεδονία), τον κ. Αγοραστό (Θεσσαλία), τον κ. Σπύρου (Ιόνιο) ενώ αναζητά υποψηφίους σε Πελοπόννησο, Στερεά Ελλάδα, Αν.Μακεδονία-Θράκη, Ήπειρο.
Μετά την οριστικοποίηση της συμφωνίας για τις Περιφέρειες αναμένεται να ανοίξει η συζήτηση για τους μεγάλους δήμους. Μόνο που για τους δήμους η προσέγγιση της Συγγρού είναι διαφορετική και δεν προκρίνεται ένα σχήμα συνεργασίας, αντίστοιχο με αυτό των Περιφερειών.

Στη Νέα Δημοκρατία πιστεύουν ότι πιλοτικά αλλά και για πρακτικούς πολιτικούς λόγους η συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ πρέπει να περιοριστεί στις Περιφέρειες και στους μεγάλους δήμους τα δύο κόμματα πρέπει να κατέβουν με δικούς τους υποψήφιους προκειμένου να μην προκαλέσουν ευρύτερες αντισυσπειρώσεις.
Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger