Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

Παράσταση διαμαρτυρίας στην Α/θμια Λευκάδας και στο γραφείο του βουλευτή από γονείς του Μεγανησίου

Στην Α/θμια Λευκάδας βρέθηκαν οι γονείς του Δημοτικού Σχολείου Μεγανησίου για να διαμαρτυθούν, όπως είχε ανακοινώσει και με χθεσινό Δ.Τ. ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, για την περικοπή οργανικής θέσης στο Μεγανήσιπου υποβαθμίζει την λειτουργικότητα του σχολείου και το καθιστά  συνάμα αντιπαιδαγωγικό, αφού πλέον δυσκολεύει την απρόσκοπτη λειτουργία  του και υποβιβάζει το επίπεδο μόρφωσης των μαθητών του. Θα πρέπει κανείς να δει την πραγματικότητα που υπάρχει αυτή τη στιγμή στο σχολείο, η οποία τεκμηριώνει τα παραπάνω: οι μαθητές της  Ε΄και της ΣΤ΄τάξης του Δημοτικού
Σχολείου στο Μεγανήσι (Κατωμέρι) διδάσκονται μαζί.Όμως με αυτό τον τρόπο δημιουργούνται και άλλα ζητήματα που αφορούν την πιο πλατιά μόρφωση των μικρών μαθητών του νησιού και τα οποία άπτονται μαθημάτων-ειδικοτήτων.
Επιπλέον θα πρέπει να τονιστεί ότι εξακολουθεί να υφίσταται το πρόβλημα με την έλλειψη δασκάλου Ειδικής Αγωγής και συγκεκριμένα εδεικευμένου στο σύστημα Braille για μια μικρή μαθήτρια με ειδικιές ικανότητες, πρόβλημα το οποίο λύθηκε για την περσινή σχολική χρονιά (όχι ολόκληρη) ύστερα από πολλές, επίπονες κι επίμονες προσπάθειες, αλλά και τη δημοσιότητα που δόθηκε στο θέμα.
Ο Προϊστάμενος της Α/θμιας  Εκπαίδευσης Λευκάδας κ. Σάντας καλυμμένος πίσω από έναν απαράδεκτο νόμο που δεν λαμβάνει υπόψη του τη νησιωτικότητα, δεν άφησε περιθώρια εφησυχασμού, τονίζοντας δε ότι από πλευράς του έχει καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια, αλλά δεν δύναται περαιτέρω, μόνο πολιτικά πλέον, όπως τόνισε , εάν λυθεί το θέμα.

διαβαστε την συνεχεια εδω 

Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger