Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πρέβεζας καταγγέλλει την παράνομη απόλυση συνδικαλίστριας από τον εργολάβο καθαριότητας του κτιρίου


Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πρέβεζας καταγγέλλει την παράνομη απόλυση της συνδικαλίστρια και μέλος της διοίκησης του σωματείου Πανωραίας Σοπικιώτη από τον εργολάβο καθαριότητας του κτιρίου που στεγάζεται το ΙΚΑ Πρέβεζας.

Ο συγκεκριμένος εργολάβος, «ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΠΥΡΙΑΔΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΕ», ανέλαβε τον καθαρισμό του συγκεκριμένου κτιρίου από τον περασμένο Ιούλιο όπου και προέβει στην υπογραφή νέων συμβάσεων για τις εργαζόμενες.
Από την αρχή της συνεργασίας τους με τις εργαζόμενες φάνηκαν και οι όχι και τόσος «αγνές» προθέσεις του. Η απόλυση της συναδέλφου ήταν το κερασάκι στην τούρτα μετά από τις ελλείψεις στην τροφοδότηση με υλικά καθαρισμού και τις απειλέςγια απόλυση σε περίπτωση όπου κάποια εργαζόμενη «σηκώσει κεφάλι». Αφορμή για την απόλυση ήταν το αίτημα της εργαζόμενης για την νόμιμη παροχή μιας μέρας άδειας!!!
Για την απόλυση  της συναδέλφου κύρια αιτία ήταν η συνδικαλιστικής δράσης της, καθώς καλούσε τις συναδέλφους της να αγωνίζονται για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους παρά τις απειλές που δεχόταν.
Όλα τα τελευταία χρόνια ο διαγωνισμός οδηγούσε τους αναδόχους  σε εκβιασμούς και σε άγρια εκμετάλλευση των εργαζομένων γυναικών στην καθαριότητα. Τεράστιες είναι οι ευθύνες για τα παραπάνω, της Διοίκησης του ΙΚΑ που προκειμένου να υλοποιήσει την κυβερνητική πολιτική της μείωσης των δαπανών στην υγεία , αδιαφορεί για την εκμετάλλευση των εργαζομένων και την καθαριότητα των χώρων υγείας.
Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων δεν ενδιαφέρεται μόνο για τις εργαζόμενες που για χρόνια τις εκμεταλλεύονται σε γνώση της εκάστοτε Διοίκησης. Εξίσου ενδιαφέρεται για το θέμα της δημόσιας υγείας. Για μας δεν μπορεί η Διοίκηση του ΙΚΑ να μην την ενδιαφέρει η σωστή καθαριότητα των χώρων της δημόσιας υγείας και η δημόσια υγεία γενικότερα.
Η στάση του  συγκεκριμένου εργοδότη όπως και άλλων εργοδοτών, κινείται στα πλαίσια της γενικότερης πολιτικής όπου το επόμενο διάστημα ανενόχλητοι θα περάσουν στην επίθεση με απολύσεις, μειώσεις αποδοχών, συνέχιση των απλήρωτων υπερωριών, δουλειά τα Σ/Κ κλπ, με στόχο να χτυπήσουν τους εργαζόμενους που αντιστέκονται και να ξεμπερδεύει με τα ταξικά σωματεία που οργανώνουν την πάλη των εργαζομένων ενάντια στην επίθεση της εργοδοσίας.(...) Το μόνο που μπορεί να σταματήσει την επίθεση της εργοδοσίας είναι η ενότητά μας, η μαζικοποίηση του σωματείου μας, η οργανωμένη δράση μέσα από το σωματείο μας, η αποφασιστική στάση του καθενός μας απέναντι στους εργοδότες, με προοπτική να απαλλαγούμε απ’ αυτούς όσο πιο γρήγορα γίνεται.
Απαιτούμε την άμεση επαναπρόσληψη της συναδέλφου.
Καλούμε σωματεία, φορείς, οργανώσεις εργαζομένων να πάρουν θέση, να καταγγείλουν τέτοιες πρακτικές  που χρησιμοποιούν οι εργοδότες.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους την Τετάρτη 6 Νοέμβρη να γίνουμε ένα μεγάλο ποτάμι μάχης και διεκδίκησης με μαζική συμμετοχή μας στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Φόρο ώρα 10.00 π.μ.
Η δύναμη των  εργατών είναι μεγάλη και πρέπει να τη δείξουμε.
«Στην οργάνωση η δύναμη, στον αγώνα η ελπίδα»

Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger