Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

ΘΥΣΙΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝΗ επίσκεψη του Υφυπουργού Υγείας, Αντώνη Μπέζα, στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκάδας αποτελεί πρόκληση και υποκρισία.

Ο υφυπουργός το τελευταίο διάστημα «περιοδεύει» στα νοσοκομεία της περιοχής, σε μία προσπάθεια της κυβέρνησης να παρουσιάσει ότι τάχα ενδιαφέρεται για το προσωπικό και τους ασθενείς. Ο πραγματικός στόχος όμως είναι να εξασφαλίσει «με το καλό και με το κακό» την προώθηση των αντιλαϊκών  μέτρων της κυβέρνησης και της Ε.Ε., στην υγεία. Αυτά τα μέτρα έχουν οδηγήσει σε επικίνδυνη και τραγική κατάσταση τα νοσοκομεία και ΚΥ και της περιοχής μας.
Οι εργαζόμενοι χόρτασαν από ευχαριστίες και συμπόνια για τις θυσίες που κάνουν για τα κέρδη των επιχειρηματιών. Η κυβέρνηση όμως δεν θα σταματήσει εδώ. Είναι ενδεικτικό ότι στην προκλητική δήλωση που έκανε ο υφυπουργός ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «όλοι μαζί ενωμένοι θα ξεπεράσουμε την κρίση και θα βελτιωθεί η κατάσταση για τους πολίτες που δοκιμάζονται».
Ουσιαστικά κάλεσε και από τη Λευκάδα για άλλη μια φορά το λαό να ετοιμάζεται  για νέες θυσίες, με πλήρη υποταγή, για να ξεπεράσουν την κρίση οι επιχειρηματίες και τα μονοπώλια.
Καμία βελτίωση δεν θα υπάρξει, το αντίθετο. Οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν να δουλεύουν απλήρωτοι με κουτσουρεμένους μισθούς, σε συνθήκες εντατικοποίησης. Θα εφαρμοστεί το κλείσιμο υπηρεσιών υγείας και το παραπέρα χαράτσωμα των ασθενών για υπηρεσίες υγείας κλπ. Αυτή είναι «ανθρωπιά και αλληλεγγύη» που πρεσβεύει η κυβέρνηση και η Ε.Ε. και διατυμπανίζει ο υπουργός. Αποκλεισμό των ανασφάλιστων και άνεργων της Λευκάδας και όλης της χώρας από τις υπηρεσίες υγείας, υποκατάστατα υπηρεσιών μέσα από τα «κοινωνικά ιατρεία». Ή μήπως εννοούν αλληλεγγύη την αποδοχή της εθελοντικής εργασίας και της κινητικότητας του προσωπικού; Η πραγματική αλληλεγγύη που χρειάζεται να αναπτύξουμε οι εργαζόμενοι αφορά την οργάνωση και τον αγώνα για να μην πληρώσει κανείς για παροχές υγείας, ασφαλισμένος ή μη, για να μην πληρώσουμε τα κέρδη των μονοπωλίων
Ψέματα και κοροϊδία προς τους εργαζόμενους και τους ασθενείς είαι οι δηλώσεις σχετικά με το περιεχόμενο των μέτρων της κυβέρνησης και της Ε.Ε. στην υγεία. Βαφτίζουν «ουσιαστική ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας»  την υποβάθμιση και το κλείσιμο Κέντρων Υγείας, το κλείσιμο υπηρεσιών του ΕΟΠΥΥ.
Υποτιμούν την νοημοσύνη του λαού και τον εμπαίζουν  βαφτίζοντας «ανασχεδιασμό και αναμόρφωση της δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας φροντίδας υγείας» το κλείσιμο νοσοκομείων, τις συγχωνεύσεις κλινικών,  τις απολύσεις προσωπικού, τις απειλές εφαρμογής των μέτρου για 25 ευρώ για κάθε εισαγωγή στο νοσοκομείο και 1 ευρώ για κάθε συνταγή, τη μετατροπή νοσοκομείων και ΚΥ σε επιχειρήσεις,
Έχουν το θράσος να μιλάνε για «αναβάθμιση της ποιότητας των προσφερόμενων υπηρεσιών από τον ΕΟΠΥΥ και τη διασφάλιση της βιωσιμότητάς του», την ίδια ώρα που κάθε μέρα κόβονται παροχές από την ΕΟΠΥΥ, υποχρεώνονται οι οικογένειες να πληρώνουν από τη τσέπη τους όλο και περισσότερα, αυξάνονται οι εισφορές των εργαζομένων. Όταν μιλάνε για «βιωσιμότητα» εννοούν τη λειτουργία της κοινωνικής ασφάλισης, του ΕΟΠΥΥ και των νοσοκομείων με ιδιωτικά κριτήρια, σαν επιχειρήσεις.
Η αλήθεια είναι ότι η μεταρρύθμιση στην Υγεία που προωθεί η κυβέρνηση και η Ε.Ε. επιδιώκεται να εφαρμοστεί εδώ και πολλά χρόνια, πολύ πριν το μνημόνιο και την κρίση. Η «μεταρρύθμιση για το λαό σημαίνει:
·        Περικοπή της κρατικής χρηματοδότησης για την Υγεία, για να εξοικονομήσουν ζεστό χρήμα για επιδοτήσεις στους μεγαλοεπιχειρηματίες
·        Μείωση στις δημόσιες υπηρεσίες και παροχές Υγείας για να ελαττώσουν το λεγόμενο "μη μισθολογικό κόστος", να μας κάνουν φθηνότερους εργαζόμενους.
·        να εξασφαλίσουν νέα "πελατεία" στους εμπόρους της Υγείας. Δεν είναι τυχαίο ότι το 2012, ο ΕΟΠΥΥ αγόρασε υπηρεσίες Υγείας ύψους 1.264 εκατ. ευρώ από ιδιωτικές κλινικές και διαγνωστικά κέντρα.

Καμία ανοχή στην κοροϊδία, καμία αναμονή. Δεν θέλουμε άλλες υποκριτικές ευχαριστίες.

Σας καλούμε να οργανώσουμε μαζί τον αγώνα ενάντια σε αυτή την βαρβαρότητα. Να εμπιστευθείτε την πλατιά συσπείρωση σωματείων και επιτροπών αγώνα του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα που αποτελεί το ΠΑΜΕ.  Να οικοδομήσουμε την αναγκαία ενότητα, τη Λαϊκή Συμμαχία των εργαζόμενων, των μικρών ΕΒΕ, των φτωχών αγροτών, - των γυναικών και των νέων από τα λαϊκά στρώματα όχι μόνο για να εμποδίσουμε τα κυβερνητικά σχέδια και την αντιλαϊκή πολιτική της Ε.Ε. αλλά να αντεπιτεθούμε. Να δώσουμε τη μάχη για να έρθει πιο κοντά η μέρα που ο λαός θα είναι πραγματικός αφέντης στην Ελλάδα και όχι τα μονοπώλια. Θα μπορεί να αξιοποιήσει όλο τον πλούτο που παράγει με τη δουλειά του για να καλύψει όλες τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες, ανάμεσά τους και το δικαίωμα της δημόσιας και δωρεάν υγείας για όλο το λαό.


ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΛΟΥΤΟΣ. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΝΤΟΥ ΜΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΦΕΡΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ!
Να απαιτήσουμε:

• Δωρεάν Υγεία για όλο το λαό, για κάθε μετανάστη και ανασφάλιστο.
• Τώρα να σταματήσουν οι συγχωνεύσεις-καταργήσεις νοσοκομείων, κλινικών, Κέντρων Υγείας!
Να καταργηθούν  τα χαράτσια που πληρώνουν οι ασθενείς.
• Καμία διαθεσιμότητα- κινητικότητα- απόλυση. Τώρα προσλήψεις. Σταθερή δουλειά, δουλειά για όλους.
• Να καταργηθεί η επιχειρηματική δράση στην Υγεία-Πρόνοια

•  Αποκλειστικά δημόσιο-δωρεάν σύστημα Υγείας-Πρόνοιας
Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger