Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

Νταηλίκια φοροκλεπτών


Του Θανάση Νικολαΐδη
ΣΤΗ χώρα των αντιθέσεων, μην ελπίζεις εύκολα σε…εξισώσεις. Με το φιλότιμο άνισα κατανεμημένο, βιώνουμε την αντιφατικότητα της καθημερινότητας που μπερδεύει και αποπροσανατολίζει.
Είναι ο έλληνας εκείνος που θα σου’ δινε και την ψυχή του από φιλότιμο, εκείνος που θα σου τη «σπάσει» με την ιδιοτέλεια, αδίσταχτος για το ατομικό του συμφέρον. Ως «ιδεολόγος» ενός καπιταλιστικού κακέκτυπου, είτε με τα κουσούρια του από «ιστορικά» του βιώματα.
ΜΙΑ ματιά στη σημερινή Ελλάδα της κρίσης και καμαρώνουμε για το ελληνικό φιλότιμο. Για μικρά και μεγάλα. Ταυτόχρονα ντρεπόμαστε για τους αφιλότιμους. Άνθρωποι δυστυχείς τρέχουν στα συσσίτια. Ανάμεσά τους και έχοντες, αλλά μη διαθέτοντες φιλότιμο και αξιοπρέπεια. Κάποιος έλεγε πως είδε στην «ουρά» ιδιοκτήτη πέντε διαμερισμάτων, δυσδιάκριτο ανάμεσα σε πεινασμένους. Κι ύστερα; Απογοητεύθηκε και δεν πρόσφερε ούτε κόκκο ρύζι, σταγόνα λάδι.
ΚΑΙ πάμε στους οφειλέτες του δημοσίου. Άτακτος βίος και ασωτία; Ανεμελιά για το χρέος που γιγαντώθηκε; Πτώχευση από ατυχή συγκυρία που δεν ελέγχεται; Έτσι κι αλλιώς, αδύναμος να ανταποκριθεί στο χρέος του. Με το Δημόσιο να πασκίζει για εισπράξεις, τώρα που ξύπνησε απ’ τον λήθαργο. Με διευκολύνσεις, αλλά τι να εισπράξεις απ’ τον αδύναμο να ξοφλήσει;
ΩΣΤΟΣΟ, υπάρχει κι ο άλλος. Ο έχων, κατέχων και μη…δίδων. Ο παμπόνηρος χαμαιλέων που τρυπώνει ανάμεσα στους φουκαράδες. Ο «άπορος» και δήθεν οικονομικά εξαντλημένος, που ψαχουλεύει ηδονικά τη φουσκωτή του τσέπη, ελπίζοντας πως θα του χαριστούν τα χρέη. Ίσως τον λυπηθούν κι όσο αργότερα η εξόφληση, τόσο καλύτερα γι αυτόν, τόσο χειρότερα για το Κράτος που αγνοεί το κομπόδεμά του.
ΕΔΩ, λοιπόν, στη χώρα των αντιθέσεων όπου η γραφειοκρατία κάνει θραύση, στήθηκε μεθοδικά το «σύστημα». Απίστευτα αμυνόμενο πάνω σε γρανιτώδη ερείσματα, που δεν το χαλάς, παρά μόνο με τη δύναμη της…κρίσης.
ΚΑΤΙ «κινείται» κι είναι ενθαρρυντικό. Οι «κακοποιοί» αμύνονται, αυθαδιάζουν, τραμπουκίζουν κι είναι απογοητευτικό. Και δεν είναι κακοποιός μόνο ο δολοφόνος κι ο κλέφτης. Είναι και ο αλητάμπουρας σε ρόλο επιχειρηματία που «ξεκλειδώνει» τα δεσμά και ξανανοίγει το σφραγισμένο μαγαζί. Ο τραμπούκος που επιτίθεται στους ελεγκτές του ΣΔΟΕ, με τη συμπαράσταση ευκαιριακά φιλότιμων ηλιθίων που αύριο θα τσιρίζουν γιατί τους πλάκωσαν νέα μέτρα.

ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ και περιμένουμε. Οι πλεονάζοντες της κινητικότητας να αξιοποιηθούν ως ελεγκτές φοροκλεπτών. Μόνο τότε θα’ ναι χρήσιμοι, «θα’ χουν βγάλει τα λεφτά τους».
Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger