Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

Η Πρέσβης της Αυστραλίας στην Ελλάδα στον Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας





  




Κέρκυρα 29 Αυγούστου 2013


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ- ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ




Σήμερα, Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013, η Πρέσβης της Αυστραλίας στην Ελλάδα κα Jennifer Polyxeni Bloomfield επισκέφτηκε στο γραφείο του τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε, Κέρκυρας Χρήστο- Ηρακλή Σκούρτη, με τον οποίο την συνδέουν δεσμοί φιλίας.


Παρόντες στην συνάντηση ήταν ο Πρόεδρος του Συλλόγου των Κερκυραίων και Γραμματέας του Συλλόγου των Επτανησίων της Μελβούρνης, κ. Γιώργος Πάγκαλης και ο Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, κ. Λάμπης Βασιλειάδης.

Ο Αντιπεριφερειάρχης, είχε την ευκαιρία να συζητήσει με την κα Bloomfield για κοινά θέματα που αφορούν στην Αυστραλία και τα Ιόνια Νησιά όπως, η πορεία του τουρισμού και η αύξηση των Αυστραλών τουριστών στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων. Ο κ. Σκούρτης, αναφέρθηκε στην πρόσφατη συνάντηση που είχε με έντεκα  Έλληνες μαθητές και τρείς καθηγητές του 1ου Κρατικού Γυμνασίου Αδελαΐδας της Αυστραλίας στα πλαίσια της αδελφοποίησης του σχολείου τους με το 7ο Γυμνάσιο Κέρκυρας, τονίζοντας πόσο σημαντικό είναι οι Έλληνες του εξωτερικού να διατηρούν δεσμούς με τις πατρογονικές εστίες.

Επίσης, αναφέρθηκαν στην έναρξη και την συνέχεια των εμπορικών σχέσεων Ελλάδας και Αυστραλίας και την δυνατότητα συνεργασίας σε επίπεδο επιχειρηματικό, τουριστικό και εμπορικό. Μάλιστα, προς την κατεύθυνση αυτή συμβάλλει καθοριστικά και η σύσταση του Επιχειρηματικού Συμβουλίου, ενός φορέα που αποσκοπεί στην προώθηση των σχέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες και του Ελληνοαυστραλιανού Επιμελητηρίου στην Ελλάδα.

Αντικείμενο συζήτησης αποτέλεσε και το θέμα της μετανάστευσης των Ελλήνων, φαινόμενο που οξύνουν οι οικονομικές συγκυρίες στον τόπο μας. Η Ελληνική κοινότητα ξεπερνά το αξιοθαύμαστο νούμερο των 500.000 ανθρώπων μεταξύ των οποίων και πολλοί Επτανήσιοι.

Ο κ. Σκούρτης δήλωσε: «Οι Ελληνοαυστραλοί διατηρούν μια ισχυρή πολιτιστική και θρησκευτική ταυτότητα διαδραματίζοντας σημαντικό ρόλο στην Αυστραλιανή κοινωνία σε τομείς όπως η πολιτική, οι τέχνες, η εκπαίδευση, οι επιχειρήσεις και ο αθλητισμός. Στους τομείς αυτούς οφείλουμε να τονίσουμε τα κοινά μας σημεία, προκειμένου να προσελκύσουμε επενδυτικές δράσεις και να ενισχύσομε το τουριστικό μας προϊόν».


Από την πλευρά της, η κα Bloomfield δήλωσε χαρούμενη που επισκέφτηκε την Κέρκυρα και γοητευμένη από την ομορφιά του τοπίου, την πλούσια παράδοση και τον πολιτισμό μας. Ακόμη, συνεχάρη την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων για τις δράσεις της στην Αυστραλία που συνεχίζονται από το Επιχειρηματικό Συμβούλιο, με αποκορύφωμα την συμμετοχή της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στην Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης  όπου θα παρασταθούν και πολλοί Αυστραλιανοί επιχειρηματίες. 
Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger