Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

Από καθαριότητα… σκίζουμε!!! Εστίες μόλυνσης και βρωμιάς στην πλατεία Μαρκά


Της ΕΥΗΣ ΜΠΑΚΑΛΗ-ΧΑΙΡΟΠΟΥΛΟΥ


Οι υπόγειοι κάδοι που ξεχειλίζουν από σκουπίδια, ο πέριξ αυτών χώρος που είναι απαράδεκτα βρώμικος και τα παρτέρια που φαίνονται γεμάτα με άχρηστα μικροαντικείμενα έχοντας μετατραπεί σε εστίες βρωμιάς και μόλυνσης, συνθέτουν την αποκρουστικά άσχημη και υποβαθμισμένη εικόνα, την οποία παρουσιάζει η πλατεία Μαρκά, ένα από τα κεντρικότερα σημεία της πόλης της Λευκάδας.

Οι ευθύνες για την έλλειψη καθαριότητας βαραίνουν κατά κύριο τον Δήμο Λευκάδας – που δεν φροντίζει ώστε η αποκομιδή των απορριμμάτων να γίνεται με συχνότερο και καλύτερο τρόπο – παρά τις, περί αντιθέτου, εξαγγελίες.
Με το να επιρρίπτει όμως ευθύνες στους πολίτες - για δήθεν μη «ενεργή»… συμμετοχή στην καθαριότητα και να τους κατηγορεί ότι εκείνοι… βρωμίζουν την πόλη - η Δημοτική Αρχή δείχνει πως δεν έχει αντιληφθεί ότι η ίδια έχει την υποχρέωση να διατηρεί τη Λευκάδα καθαρή.
Η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των δημοτών, πρέπει – και επιβάλλεται - να είναι ένας από τους κυρίαρχους στόχους του Δήμου Λευκάδας, που δεν πρόκειται όμως ποτέ να επιτευχθεί αν η υπηρεσία καθαριότητας δεν αναλάβει πιο ενεργή δράση.
Η προστασία του περιβάλλοντος και η καθαριότητα της πόλης αποτελούν κοινωνικά αγαθά άμεσης προτεραιότητας, τα οποία η Δημοτική Αρχή οφείλει να διαφυλάττει και να προστατεύει, κάτι που δεν φαίνεται πάντως να γίνεται κατανοητό από ορισμένους… «αρμοδίους», οι οποίοι επιμένουν να κάνουν την αποκομιδή των απορριμμάτων και το άδειασμα των υπόγειων κάδων με ρυθμούς… χελώνας!!!
Η τήρηση της καθαριότητας, η διασφάλιση της δημόσιας υγείας, η βελτίωση της λειτουργικότητας της πόλης και της ποιότητας ζωής των δημοτών είναι προφανώς… «ψιλά γράμματα» για εκείνους που, αγνοώντας επιδεικτικά την ορθολογική διαχείριση των απορριμμάτων, επιμένουν ότι φταίνε οι Λευκαδίτες που… άκουσον-άκουσον, βγάζουν τις σακούλες με τα σκουπίδια τους από τα σπίτια τους, αντί να τις κάνουν… «βουνά» στα μπαλκόνια μέχρι να «θυμηθεί» ο Δήμος να αδειάσει τους υπόγειους κάδους!!!

Η ελεεινή κατάσταση πέριξ των υπόγειων κάδων της πλατείας Μαρκά, ενδεχομένως και άλλων περιοχών του κέντρου της πόλης, προκαλεί τις εύλογες αντιδράσεις και τις διαμαρτυρίες των περιοίκων που αναρωτιούνται γιατί οι υπηρεσίες καθαριότητας του Δήμου Λευκάδας - αδιαφορώντας για την δημόσια υγεία των πολιτών και την υποβάθμιση της εικόνας του κέντρου της πόλης - δεν φροντίζουν να ευπρεπίσουν τους συγκεκριμένους χώρους, καθαρίζοντάς τους όσο συχνά χρειάζεται, ειδικά μάλιστα αυτή την εποχή που ο υδράργυρος είναι ακόμα στα ύψη και το νησί γεμάτο τουρίστες…



Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger