Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

Τα «οφέλη» του Δημάρχου Λευκάδας από τις… επαφές με τον Ρώσο μεγιστάνα





Της ΕΥΗΣ ΜΠΑΚΑΛΗ-ΧΑΙΡΟΠΟΥΛΟΥ


Σύμβαση εργασίας με τον νέο ιδιοκτήτη του Σκορπιού, τον Ρώσο μεγιστάνα κ. Ριμπολόβλεφ υπέγραψε ο γιος του Δημάρχου Λευκάδας, όπως ο ίδιος ο κ. Κώστας Αραβανής παραδέχθηκε στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο, μετά από την πραγματικά «θυελλώδη» ερώτηση του Δημοτικού Συμβούλου της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Στραγαλινού.

Η σφοδρή αντιπαράθεση και οι ανεβασμένοι τόνοι κυριάρχησαν χθες το μεσημέρι στο Δημοτικό Συμβούλιο, στη διάρκεια του οποίου οι αναλυτικές τοποθετήσεις, πριν την διατύπωση της κάθε ερώτησης του κ. Στραγαλινού, προκάλεσαν τις παρατηρήσεις του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου με αποκορύφωμα τους έντονους, μεταξύ των, διαλόγους όταν τέθηκε το θέμα της ανάληψης των έργων στον Σκορπιό από τον γιο του Δημάρχου, ως επιβλέποντα μηχανικού.
«Διάβασα στον τοπικό Τύπο - και δεν έχει διαψευστεί από την πλευρά σας κ. Δήμαρχε - ότι στο Σκορπιό έχει αναλάβει επιβλέπων μηχανικός των έργων ο γιος σας» ανέφερε ο κ. Στραγαλινός επισημαίνοντας: «Δεν ξέρω αν αληθεύει, αλλά για να μην υπάρχει διάψευση μπορεί πράγματι και να αληθεύει. Εγώ κ. Δήμαρχε, όπως και άλλοι συμπολίτες μας παρακολουθούσαμε και χαιρόμασταν με τις επαφές που κάνατε με το Ρώσο μεγιστάνα επειδή πιστεύαμε ότι αποσκοπούσατε σε κάτι καλό για το Δήμο Λευκάδας. Όταν είχε έρθει ο Ωνάσης, οι τότε Κοινοτάρχες, παρότι αγράμματοι, κατάφεραν να τον κάνουν να δημιουργήσει σχολεία – δημοτικό, γυμνάσιο και λύκειο – όπως και αγροτικό ιατρείο, άλλο αν μετά μετετράπη σε ξενώνα λαθρομεταναστών».
Η διακοπή και η παρέμβαση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, ο οποίος δήλωσε: «παρακαλώ αυτά να μην γράφονται στα πρακτικά. Ή θα διατυπωθεί η ερώτηση ή δεν θα γράφεται στα πρακτικά τίποτα» προκάλεσαν την οργή του κ. Στραγαλινού, ο οποίος τόνισε: «κ. Πρόεδρε αυτά πρέπει να τα ακούσετε. Θέλετε δεν θέλετε θα τα ακούσετε. Εδώ δεν μπορείτε να μας φιμώνετε και να μας λέτε τι θα πούμε και τι δεν θα πούμε. Ότι δηλαδή σας συμφέρει εσάς. Θα ακούτε αυτά που θέλει να πει ο λαός της Λευκάδας. Και ο λαός της Λευκάδας μιλάει μέσα από εμάς».
«Αν το λαό της Λευκάδας τον εκπροσωπείτε εσείς» ήταν το σχόλιο του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου που έκανε τον κ. Στραγαλινό να εκραγεί κυριολεκτικά, λέγοντας:
«Βεβαίως τον εκπροσωπώ και λυπάμαι που θίγετε 500 άτομα τα οποία με τιμήσανε με την ψήφο τους και θα σας καταγγείλω γι’ αυτό. Εγώ θα πω αυτά που πρέπει να πω για να καταλήξω στην ερώτηση. Εμείς λοιπόν, από τις επαφές που είχατε κ. Δήμαρχε με τον Ρώσο μεγιστάνα, περιμέναμε κάτι αντίστοιχο με όσα έγιναν επί Ωνάση. Αντ’ αυτού όμως εγώ διάβασα στις εφημερίδες και επαναλαμβάνω πως δεν διαψεύστηκε – και μακάρι να με διαψεύσετε – ότι ο γιος σας έχει αναλάβει επιβλέπων μηχανικός των έργων. Είναι αλήθεια ναι ή όχι;».





Η απάντηση του Δημάρχου Λευκάδας


«Ο γιος μου σε δημόσια έργα δεν δουλεύει, δημόσιες δουλειές δεν παίρνει, ελεύθερος επαγγελματίας είναι. Δεν έχω καμία αντίρρηση, ούτε τον διόρισα σύμβουλό μου, ούτε τον έχω διορίσει σε κανένα υπουργείο ή σε κανέναν οργανισμό. Ο γιος μου έχει μια εταιρεία, υπέγραψε μία δίμηνη σύμβαση και δεν ξέρω αν ανανεωθεί. Ούτε την επίβλεψη των εργασιών έχει ούτε τίποτα. Και κάτι άλλο: δουλεύει και πάρα πολύς κόσμος εκεί σαν ελεύθεροι επαγγελματίες. Δεν ξέρω, επειδή χθες έβγαλε ένα τοπογραφικό, από ποιον πρέπει να πάρουμε άδεια ως ελεύθεροι επαγγελματίες. Και πέρσι που δούλευε σε μια καφετέρια στη Νικιάνα μαζί με την κόρη μου τα ίδια λέγανε. Αυτά θέλω να πω, δεν έχω να πω κάτι άλλο», ήταν η αυτολεξεί απάντηση του Δημάρχου Λευκάδας κ. Κώστα Αραβανή.


Στραγαλινός: «Προσπαθείτε να μας φιμώσετε»


Οι έντονοι διαξιφισμοί είχαν πάντως ξεκινήσει ήδη από τη στιγμή που άρχισαν οι ερωτήσεις, με πρώτες εκείνες που έθεσε ο κ. Στραγαλινός και οι οποίες αφορούσαν την παιδική χαρά στο Νυδρί, το πρόβλημα του νερού στη Βαυκερή και τον τρόπο διεξαγωγής του αγώνα βόλεϊ στο Νυδρί.
Συγκεκριμένα ο κ. Στραγαλινός ανέφερε ότι ο χώρος της παιδικής χαράς στερείται φωτισμού με συνέπεια να γίνει «τόπος αφοδεύσεως». «Ο κόσμος αναγκάζεται να καθαρίζει τις βρωμιές, καθώς δίπλα ακριβώς είναι πλαζ με ξαπλώστρες».
Η απάντηση από πλευράς της Δημοτικής Αρχής ήταν ότι υπάρχει φωτισμός, ότι τα προβλήματα που, από λάθος πληροφόρηση – όπως επισημάνθηκε - έθεσε ο Δημοτικός Σύμβουλος της αντιπολίτευσης, δεν υφίστανται και πως η παιδική χαρά λειτουργεί άψογα.
Σχετικά με τον αγώνα βόλεϊ που έλαβε χώρα στο Νυδρί ο κ. Στραγαλινός επισήμανε ότι «πλήρωναν τα παιδάκια 10 ευρώ έκαστο και μάλιστα χωρίς απόδειξη». «Είναι εν γνώση του Δήμου και που πήγαν αυτά τα χρήματα τα οποία εισέπραξαν από κάθε παιδάκι που συμμετείχε σε αυτούς τους αγώνες;» ήταν η ερώτηση.
«Είσαι εκτός τόπου και χρόνου και θα τα πείτε στα δικαστήρια με τους διοργανωτές των αγώνων βόλεϊ» ήταν η απάντηση του Δήμου Λευκάδας που ισχυρίστηκε ότι κανένα παιδάκι δεν πλήρωσε ούτε ένα ευρώ για να συμμετέχει στους εν λόγω αγώνες. 
Η επόμενη ερώτηση αφορούσε το νερό και την έλλειψή του. «Εμείς οι κάτοικοι της Βαυκερής, όπως και οι κάτοικοι σε άλλα χωριά, είμαστε ενάμιση μήνα χωρίς νερό και υποφέρουμε» τόνισε ο κ. Στραγαλινός, εξάροντας πάντως τις «προσπάθειες του Αντιδημάρχου κ. Πραξιτέλη, διότι αυτό το διάστημα ήρθε επάνω στο χωριό 20-25 φορές. Αυτό όμως δεν απαλλάσσει τη Δημοτική Αρχή από τις ευθύνες της. Είχαμε δέκα μέρες χωρίς νερό και δεν εμφανίστηκε ένας υπάλληλος του Δήμου να φέρει ούτε δέκα μπουκαλάκια εμφιαλωμένο νερό για τους γέρους και τους ανήμπορους. Είναι απαράδεκτο αυτό».
Στην παρατήρηση του Προέδρου να διατυπώσει την ερώτηση, αντί να κάνει τοποθέτηση, τα πνεύματα άρχισαν να οξύνονται και οι διάλογοι έγιναν εντονότατοι.
«κ. Πρόεδρε εσείς θα μου πείτε πως θα διατυπώσω το θέμα; Είναι ερώτημα, είναι όμως και γεγονότα» δήλωσε ο κ. Στραγαλινός γνωστοποιώντας ότι σε τηλεφωνική του επικοινωνία με τον Δήμαρχο ο κ. Αραβανής του είπε ότι «ο Δήμος στερείται βυτιοφόρου. Είναι απαράδεκτο. Γιατί μας φιμώνετε. Είναι η ώρα των δημοτών αυτή και εμείς, όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, εκφράζουμε τους δημότες».
«Ή θα διατυπώσετε την ερώτηση ή θα σας αφαιρέσω το λόγο. Ο κανονισμός λέει ότι όταν είναι ερώτηση πρέπει να διατυπώνεται σε δύο λεπτά» ήταν η παρατήρηση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου.
«Δεν μπορώ να αναπτύξω το θέμα μου σε δύο λεπτά. Θέλω να πω πράγματα που απαιτούν περισσότερη ώρα και μου τρώτε το χρόνο» υπογράμμισε ο κ. Στραγαλινός, ο οποίος συνέχισε λέγοντας: «η πρότασή μου είναι να γίνει μία συζήτηση που να έχει σχέση με τη διαχείριση των νερών».

Η Δημοτική Αρχή Λευκάδας υποσχέθηκε ότι θα γίνει μια θεματική συνεδρίαση που θα αφορά το νερό και την διαχείρισή του πιθανότατα εντός του Σεπτεμβρίου.
Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger