Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

Φόρος τιμής στην… τσαπατσουλιά!!!

Της ΕΥΗΣ ΜΠΑΚΑΛΗ-ΧΑΙΡΟΠΟΥΛΟΥ
Το… πάτσγουορκ των στύλων του κέντρου της Λευκάδας από τις κάθε είδους… «τζάμπα διαφημιζόμενες» εκδηλώσεις, θεατρικές παραστάσεις, πανηγύρια ακόμα και… μπουζουκομάγαζα,
δημιουργούν την απαράδεκτη εικόνα μιας, βρώμικης και παρατημένης στην τύχη της, πόλης.

Οι κάτοικοι της Λευκάδας έχουν την….χαρά και την….ευτυχία να διαπιστώνουν καθημερινά πως ζουν μέσα σε μια πανδαισία χρωμάτων όταν αντικρίζουν τις πολύχρωμες κολώνες, τις οποίες «κοσμούν» πάσης φύσεως αφίσες.
Η ποικιλία των «θεμάτων» και η έκρηξη των «χρωμάτων» αφήνουν άφωνους δημότες και τουρίστες, σε σημείο που ορισμένοι να… περιμένουν εναγωνίως την επόμενη αφισοκόλληση!
Στο μεσοδιάστημα δε αρκούνται να….ρεμβάζουν τα εναπομείναντα από την προηγούμενη αφισοκόλληση κουρελόχαρτα, τα οποία βεβαίως κανένας δεν μπαίνει στον κόπο να τα ξεκολλήσει.
Συγκεκριμένες κατηγορίες επαγγελματιών – ειδικά ιδιοκτήτες νυχτερινών κέντρων διασκέδασης - επιλέγουν μόνο την προαναφερόμενη μορφή διαφήμισης, την προβολή δηλαδή μέσω αφισών, καθώς είναι ομολογουμένως πολύ συμφέρουσα, εφόσον είναι… ανέξοδη!!!
Το γεγονός ότι οι αφίσες καταδεικνύουν το ανεκδιήγητο χάλι της αισθητικά υποβαθμισμένης πόλης δεν φαίνεται να πτοεί προφανώς εκείνους που ισχυρίζονται πως καταβάλλουν «τεράστιες» προσπάθειες για την αισθητική αναβάθμιση της Λευκάδας.
Το πρόβλημα πάντως της αφισορύπανσης είναι πολύ έντονο στο κέντρο της πόλης, καθώς η Δημοτική Αρχή δεν κάνει, προφανώς, απολύτως τίποτα προκειμένου να περιορίσει την αφισοκόλληση.
Όταν το μεγαλείο της αφίσας κυριαρχεί το πολυάριθμο προσωπικό του Δήμου τι κάνει άραγε? Τρέπεται μήπως σε άναρχη οπισθοχώρηση? Και γιατί τελικά πρέπει οι δημότες της Λευκάδας να επιβαρύνονται, πληρώνοντας όλους αυτούς που θα καθαρίσουν την… κόπρο του Αυγείου?
Ο «φόρος τιμής» στην… τσαπατσουλιά που ο Δήμος Λευκάδας καθημερινώς αποτίει  προκαλεί τα εύλογα ερωτηματικά των πολιτών σχετικά με το τι ακριβώς κάνουν οι εργαζόμενοι στον τομέα της καθαριότητας και, κυρίως, γιατί δεν βεβαιώνονται πρόστιμα στους παραβάτες που ρυπαίνουν ασυστόλως την πόλη.

Η Δημοτική Αρχή δεν μπορεί άραγε να υποχρεώσει εκείνους που προκαλούν την απαράδεκτη αυτή αφισορύπανση - προσβάλλοντας και υποβαθμίζοντας την αισθητική εικόνα της πόλης - όχι απλώς να κατεβάζουν τις… «τζάμπα» διαφημίσεις τους, αλλά και να καθαρίζουν επίσης τις κολώνες του κέντρου της Λευκάδας, που σήμερα θυμίζουν… πατσγουόρκ?
Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger