Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

Νέα μόδα στη Λευκάδα Στέγαστρα δεκάδων χιλιάδων ευρώ



Της ΕΥΗΣ ΜΠΑΚΑΛΗ-ΧΑΙΡΟΠΟΥΛΟΥ
Σε μια εποχή που τα χαράτσια έχουν γονατίσει ακόμα και τις, μέχρι χθες, οικονομικά ευημερούσες επιχειρήσεις, ενώ οι άνεργοι αυξάνονται με ιλιγγιώδεις ρυθμούς, ο Δήμος Λευκάδας…σκορπάει χιλιάδες ευρώ για να κάνει – με «απευθείας ανάθεση» – δώδεκα
πανάκριβα στέγαστρα, αντί να διορθώσει τα ήδη υπάρχοντα με ελάχιστα ενδεχομένως χρήματα.
   Και όχι μόνο αυτό αλλά ουσιαστικά χαρίζει με «απευθείας ανάθεση» λεφτά των, ανηλεώς φορολογούμενων, κατοίκων της Λευκάδας σε μια Α.Ε. του Ορχομενού Βοιωτίας η οποία θα κατασκευάσει τα στέγαστρα των… 1000 ευρώ συν ΦΠΑ έκαστον. Τίνος τα συμφέροντα άραγε υποστηρίζει? Αυτών που τον ψήφισαν, αυτών που τον στηρίζουν? Από ποιους θα ζητήσει άραγε ψήφους στις επερχόμενες Δημοτικές εκλογές? Από την Α.Ε. και τους κατοίκους του Ορχομενού Βοιωτίας ή από τους δοκιμαζόμενους από την άγρια λιτότητα και τα αλλεπάλληλα μνημόνια κατοίκους της Λευκάδας?  

   Πατώντας πάνω σε νόμους με βαρύγδουπους τίτλους, όπως ο 3852/2010 που αναφέρεται στη «νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης» η Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών – Τμήμα Προϋπολογισμού, Λογιστηρίου και Προμηθειών του Δήμου Λευκάδας έλαβε – με Αρ. Πρωτ. 17240 - στις 17/6/2013 την απόφαση σχετικά με την «απευθείας ανάθεση προμήθειας στεγάστρων στάσεων λεωφορείων για τις ανάγκες του Δήμου Λευκάδας».
   Η «Αναρτητέα στο Διαδίκτυο» απόφαση αναφέρει χαρακτηριστικά:
                                                    ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ
«Εγκρίνουμε την προμήθεια στεγάστρων στάσεων λεωφορείων για τις ανάγκες του Δήμου Λευκάδας στην επιχείρηση Αφοι Τσαμπά Α.Ε. με έδρα 3ο χιλ. Ορχομενού Λιβαδειάς-Βοιωτία ΑΦΜ 095153444 ΔΟΥ Λευκάδας. Η προκαλούμενη από την ανωτέρω προμήθεια δαπάνη θα ανέλθει στο ποσό των 14.760,00 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 23/% και θα βαρύνει της πιστώσεις του ΚΑΕ 70-7135.004 με το ποσό των 14.760,00 ευρώ του προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2013»
Οι ανάγκες του Δήμου Λευκάδας σε στέγαστρα δεν θα μπορούσαν αλήθεια να καλυφθούν με την επιδιόρθωση των ήδη υπαρχόντων δίνοντας δουλειά και μεροκάματα σε επαγγελματίες του νησιού που, με ένα απλό βάψιμο και μια αλλαγή στα σπασμένα τζάμια, θα τα έκαναν σχεδόν σαν καινούργια.
   Αν η Δημοτική Αρχή Λευκάδας πιστεύει ότι θα ωφεληθεί σε μεγάλο βαθμό από τέτοιου είδους ενέργειες πλανάται πλάνην οικτρά καθώς η καλαισθησία, τα υλικά και οι διαστάσεις των νέων στεγάστρων, που αναμένεται να τοποθετηθούν τους επόμενους μήνες, σίγουρα δεν θα είναι κατά πολύ διαφορετικά από τα υφιστάμενα.
   Οι κατασκευαστικές προδιαγραφές των νέων στεγάστρων σαφώς και δεν πρόκειται να συντείνουν στην αναβάθμιση του τομέα της αισθητικής σε δημόσιους χώρους, ή ακόμα και της πρακτικής βοήθειας των πολιτών και των ξένων τουριστών που μετακινούνται με τα μέσα μαζικής μεταφοράς.
   Όσον αφορά την καθημερινότητα των κατοίκων του νησιού αυτή σίγουρα δεν θα αλλάξει θεαματικά με στέγαστρα των… 1000 συν ΦΠΑ ευρώ  που ανέλαβε να κατασκευάσει ο  Δήμος Λευκάδας προκειμένου να «εξυπηρετούνται» οι πολίτες.















Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger