Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

ΞΕΝΟΦΩΝ ΒΕΡΓΙΝΗΣ: Διοικητής ΟΓΑ, με καμία αρνητική ψήφο από την Επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής!




Εγκρίθηκε σήμερα το μεσημέρι, από την Επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής, η τοποθέτηση του συντοπίτη μας, Γ.Γ Αγροτικού της ΝΔ και επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Δήμο Λευκάδας κ. Ξενοφώντα Βεργίνη στη θέση του διοικητή του ΟΓΑ, με καμία αρνητική ψήφο. Το ίδιο συνέβη και στην τοποθέτηση του κ. Μιχάλη Τζελέπη στη θέση του υποδιοικητή.

Οι υποψηφιότητές τους εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία και πιο συγκεκριμένα: με δέκα ψήφους υπέρ -από τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, τους Ανεξάρτητους Έλληνες και τη ΔΗΜΑΡ- και πέντε «παρών» -από τον ΣΥΡΙΖΑ, τη ΧΑ και το ΚΚΕ. Εντύπωση προκάλεσε η μη αρνητική ψήφος της Χρυσής Αυγής, αλλά και τα θετικά σχόλια που συνόδευσαν το “παρών”, αφού όλοι περίμεναν να καταψηφίσει. Πάντως, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τα θετικά σχόλια για το πρόσωπο του κ. Βεργίνη ήταν έντονα από τους εκπροσώπους όλων των κομμάτων, που μετά την ομιλία του νέου διοικητή του ΟΓΑ δήλωναν ότι είναι ο καταλληλότερος για αυτή τη θέση, αφού έχει συγκεκριμένο πλάνο και μεγάλη εμπειρία. Μάλιστα, ο κ. Μειμαράκης, συνεχάρη τον κ. Βεργίνη, γιατί -όπως είπε- αποτελεί τον πρώτο διοικητή του ΟΓΑ που εξελέγη με καμία αρνητική ψήφο!

Την αξιοποίηση εκκρεμών προγραμμάτων της ΕΕ ύψους 15 εκατ. ευρώ, με στόχο να αυξηθούν τα εισοδήματα των αγροτών, ανακοίνωσε ο κ. Ξενοφών Βεργίνης, ενώ ο ίδιος, απαντώντας στις ερωτήσεις βουλευτών, παρουσίασε τους στόχους της διοίκησής του, μεταξύ των οποίων είναι οι εξής: Η μηχανοργάνωση και μηχανογράφηση του ΟΓΑ –ει δυνατόν μέσω του ΕΣΠΑ–, η απόδοση των ευεργετημάτων των κοινοτικών προγραμμάτων στους νέους αγρότες και η επιτάχυνση των διαδικασιών σύνταξης του Μητρώου Νέων Αγροτών.

Ο κ. Τζελέπης, με τη σειρά του, ανακοίνωσε ότι επαναφέρεται και θα αποδοθεί αναδρομικά με τις συντάξεις του Αυγούστου το επίδομα των 40 ευρώ -το οποίο δίνονταν για τις συζύγους των ασφαλισμένων του ΟΓΑ, ως εξαρτημένα μέλη.

Παίρνοντας το λόγο ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, τόνισε ότι από την 1η Ιουνίου του 2013 η χώρα έχει ένα από τα πιο διαφανή συνταξιοδοτικά συστήματα στην Ευρώπη με ευεργετική συνέπεια την εξάλειψη του φαινομένου των συντάξεων-«μαϊμού». «Γνωρίζουμε πλέον τη συνταξιοδοτική δαπάνη και τον αριθμό των συνταξιούχων», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βρούτσης.



Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger