Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

Τοπίο Ιδιαίτερου Φυσικού Κάλλους…..

Το παρακάτω κείμενο είναι απόσπασμα από επιστολή που έστειλε ο Όμιλος μας στον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λευκάδας στις 7 Ιουνίου 2013.

Με προηγούμενη επιστολή μας (καλοκαίρι 2012) σας είχαμε ενημερώσει για την σύσταση του ΟΑΑΛ και την πρόθεση μας να συμβάλουμε ενεργά στην ανάπτυξη του αθλήματος του kitesurfing ή αλλιώς kiteboarding στο νησί μας και για αυτό το λόγο είχαμε θέσει τα μέλη του Ομίλου μας στην διάθεση σας με σκοπό να μοιραστούμε μαζί σας την γνώση και εμπειρία που έχουμε ήδη αποκτήσει μέσω της μακροχρόνιας  ενασχόλησης μας με το αντικείμενο τόσο στην Eλλάδα όσο και στο εξωτερικό.


Μέσω της παρούσας επιστολής , θα θέλαμε να αναδείξουμε κάποια από τα σοβαρά προβλήματα που εμφανίστηκαν τα τελευταία δύο χρόνια (καλοκαίρια των 2011 & 2012) στην παραλία του Άι Γιάννη, που αφορούν και το kitesurf και έχουν αντίκτυπο στον αριθμό των επισκεπτών της παραλίας αλλά και του νησιού μας.

Ας ξεκινήσουμε με την καθαριότητα. Στο κομμάτι του Άι Γιάννη από τον πρώτο Μύλο και μέχρι το ανατολικό άκρο, μια έκταση που κατά τους θερινούς μήνες μπορεί και να φιλοξενεί σε ημερησία βάση πάνω από 1000 επισκέπτες, δεν υπάρχουν κάδοι απορριμάτων.

Η εικόνα των Μύλων είναι αποκαρδιωτική, αφού έχουν μετατραπεί σε εστίες μόλυνσης καθώς πλέον χρησιμοποιούνται ως κάδοι απορριμάτων και αποχωρητήρια. Στο τέλος αυτής της επιστολής επισυνάπτουμε ενδεικτικά κάποιες φωτογραφίες των Μύλων και της ευρύτερης περιοχής.

Σοβαρό θέμα είναι και η στάθμευση. Ο δήμος, ακολουθώντας την λογική πονάει κεφάλι κόψει κεφάλι, στην προσπάθεια του να εμποδίσει τα αυτοκινούμενα να προσεγγίσουν και να σταθμεύσουν στην παράλια, έχει τοποθετήσει μόνιμες μπάρες στις εισόδους από τον πρώτο Μύλο και προς τα ανατολικά. Πέρα από το ότι οι μπάρες αυτές καθιστούν αδύνατη την πρόσβαση ασθενοφόρου  μέχρι την παραλία σε περίπτωση ατυχήματος (έχει συμβεί), αναγκάζει τους επισκέπτες να παρκάρουν πάνω στον δρόμο και να περπατήσουν παράλληλα με αυτόν μεγάλες αποστάσεις  αυξάνοντας τις πιθανότητες να συμβεί τροχαίο ατύχημα. Να σημειώσουμε ότι όλα τα βαριά οχήματα που εισέρχονται στην Λευκάδα περνούν από εκεί. Το πρόβλημα θα μπορούσε να λυθεί, είτε με την τοποθέτηση μη μόνιμων μπαρών, οι οποίες να κλείνουν μετά την δύση του ηλίου, είτε με την κατασκευή μόνιμων αψίδων συγκεκριμένου ύψους που δεν θα επέτρεπε στα αυτοκινούμενα να περάσουν αλλά δεν θα εμπόδιζε τα υπόλοιπα οχήματα να προσεγγίσουν την παραλία και να σταθμεύσουν στους χώρους ακριβώς πάνω από την παραλία.


Αυτά και άλλα πολλά αναφέραμε στην επιστολή μας αλλά ουδεμία απάντηση πήραμε από το Δημαρχείο…













Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger