Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ Δ. ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ



            Την Τετάρτη 29 Μαΐου 2013 πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Εργατικό Κέντρο Λευκάδας της πρωτοβουλίας πολιτών και φορέων  Δ. Λευκάδας για την αντιμετώπιση της καύσης και διαχείρισης των σκουπιδιών. Παρών στην συνάντηση δήλωσαν ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ¨ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ¨ κος Κων/νος Δρακονταειδής, ο πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Λευκάδας κος Σωτήρης Σκιαδαρέσης όπως επίσης εκπρόσωποι από φορείς σχολείων κατοίκων κ.α. Στην συνάντηση αυτή τονίστηκε ότι πλέον το πρόβλημα με τα σκουπίδια έχει γίνει οξύτατο και πολύ επικίνδυνο. 
Καθώς μπήκαμε στο καλοκαίρι είναι πολύ πιθανόν να αντιμετωπίσουμε τον κίνδυνο πυρκαγιάς με τραγικά αποτελέσματα, καθώς είναι νωπές ακόμα οι μνήμες από την περσινή φωτιά.  Η πρωτοβουλία ανέφερε ότι οι ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι τώρα από πλευράς Δήμου είναι σπασμωδικές χωρίς να προβλέπουν την λύση του προβλήματος, κι έχει την αίσθηση ότι ο Δήμος προσπαθεί με μεσοβέζικες και προσωρινές λύσεις να το μπαλώσει τρενάροντας το πρόβλημα. Τονίστηκε επίσης ότι παρά τις κατ΄ επανάληψη προσπάθειες της πρωτοβουλίας για συνάντηση με τον Δήμο αυτό δεν κατέστει δυνατόν λόγω της άρνησης από την πλευρά του Δήμου. Κάποιες ενέργειες με το να απευθυνθεί ο Δήμος σε έμπειρο καθηγητή που ασχολείται επιστημονικά με τέτοιου είδους προβλήματα, έμειναν στην ανταλλαγή email, λόγω φόρτου εργασίας του καθηγητή, και από κει και πέρα το μόνο που δρομολογήθηκε ήταν η εξασφάλιση χωμάτων, από τις εργασίες που γίνονται για το νέο νοσοκομείο, για την ταφή των απορριμμάτων και η είσοδος εργολάβου στην περιοχή για τις εργασίες ταφής τους με αργούς όμως ρυθμούς.
Στην συνέχεια ακολούθησε συζήτηση για τον τρόπο δράσης της πρωτοβουλίας, τι πρέπει να γίνει από δω και πέρα με προτάσεις από τους συμμετέχοντες (όπως πρωτοβουλίες για να φτάσει το θέμα μέχρι και το κοινοβούλιο με επερώτηση, ενημέρωση και δραστηριοποίηση των πολιτών της Λευκάδας με κινητοποιήσεις ώστε να πιέσουν στη λύση, την παράκαμψη αν χρειάζεται των αρμόδιων φορέων από πλευράς της πρωτοβουλίας ώστε να γίνουν ενέργειες προς την κατεύθυνση της λύσης του προβλήματος, και ακόμα στην προσφυγή και στη δικαιοσύνη εάν αυτό κριθεί απαραίτητο κ.α.).

Τονίζεται ότι το πρόβλημα των σκουπιδιών στη Λευκάδα είναι ένα χρόνιο πρόβλημα που προκαλεί πάνω από όλα σοβαρά περιβαλλοντικά προβλήματα στην περιοχή με επιπτώσεις και στην υγεία των κατοίκων της, όπως επίσης προκαλεί και μια αλγεινή εντύπωση για τον τουρισμό του νησιού μας, καθώς η εικόνα που βλέπει ο επισκέπτης είτε από θαλάσσης είτε από στεριάς είναι τουλάχιστον αποκαρδιωτική και δυσφημιστική. Βέβαια είναι ένα σύνθετο πρόβλημα το οποίο δεν άπτεται μόνο στους τοπικούς φορείς, αλλά και σε επίπεδο πολιτείας, όμως θα έπρεπε από την πλευρά μας να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για την αντιμετώπισή του και να μην προσπαθούμε να μεταφέρουμε τη λύση του προβλήματος σε άλλους. Και πάνω από όλα χρειάζεται συνεργασία όλων των αρμόδιων φορέων και των πολιτών καθώς αφορά όλο το νησί, και όχι να γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης για προσωπικούς λόγους, ή να αποφεύγουμε να το ακουμπήσουμε διότι είναι ¨καυτή πατάτα¨ στα χέρια μας. Παραδείγματα υπάρχουν και όπως τονίστηκε και στη συνάντηση πολύ κοντά μας, που παρόμοιο πρόβλημα υπήρχε και στο Μεσολόγγι, αλλά κατόπι πραγματικής βούλησης των τοπικών αρχών το πρόβλημα λύθηκε σύντομα. Το θέμα είναι να υπάρχει ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ. Ευελπιστούμε ότι δεν θα αντιμετωπίσουμε και φέτος παρόμοια δυσάρεστα περιστατικά όπως πέρσι με τη φωτιά στα σκουπίδια να σιγοκαίει επί μέρες, αν και από ότι φαίνεται αυτό είναι περισσότερο θέμα τύχης και όχι συντονισμένων αποτελεσματικών ενεργειών των υπευθύνων.
Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger