Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

«Ε…όχι και να κλείσει η ΕΡΤ» - Αρπακτικά της ΕΡΤ Του Θανάση Νικολαΐδη

«Ε…όχι και να κλείσει η ΕΡΤ»
«ΕΝ αρχή ην» ΕΙΡ. Με τη μαγεία του ραδιοφώνου και εκφωνητές σοβαρούς, ορθοφωνικούς και μορφωμένους. Χωρίς τα (σημερινά) «ρε Γιώργο» και «άκου Νίκο» που διαμορφώνουν συμπεριφορές νεοελλήνων της μαγκιάς και μαθητόκοσμου της…Πενταήμερης.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ η «εισβολή» της Τηλεόρασης (ΕΙΡΤ), καθυστερημένα (με τα τεχνικά δεδομένα της Ψωροκώσταινας), ωστόσο, βίαια και άναρχα. Γυάλισε το μάτι της εξουσίας, γούρλωσαν τα μάτια τους οι πολιτικοί-να μια ακόμα δεξαμενή για βόλεμα «ημετέρων». Κι άρχισαν να πέφτουν οι διορισμοί σαν το χαλάζι. Με ζευγάρια που εξασφάλισαν τη ζωή τους, με βίλα μετά…πισινών και με αστρονομικά εφάπαξ.
ΗΡΘΕ η Χούντα κι είχε στα χέρια της ένα ισχυρό εργαλείο (ΥΕΝΕΔ) που συνυπήρξε με την ΕΡΤ ως το ’87, για να μας προκύψει η ΕΡΤ (με την ΕΡΤ2 να γίνεται ΝΕΤ) και με την ΕΤ3. Και, βέβαια, οι διορισμοί δεν σταμάτησαν-μόνο που διευρύνθηκε το «ιδεολογικό» φάσμα των βολεμένων.
ΤΕΛΟΣ(;) η μονοκρατορία της δεξιάς, τέλος και η αναμονή αντιφρονούντων στον προθάλαμο. Το ΠΑΣΟΚ των Άκηδων και ο…σημίτειος «εκσυγχρονισμός» εξακολούθησαν να βλέπουν σαν ανθόκηπο με άνθη και γαϊδουράγκαθα τον δημόσιο φορέα της εθνικής μας τηλοψίας και συνέχισαν (με μειωμένους ρυθμούς) τη…δεντροφύτευση. Και τα υπόλοιπα κόμματα; Είδαν το «πτυελοδοχείο» και αηδίασαν; Τους διορισμούς και βγήκαν στους δρόμους; Τίποτα, η ζωή κύλισε, για να βρεθούμε στο σημερινό σταυροδρόμι.
ΚΑΤΑΡΓΕΙΣ την «τρισυπόστατη» ΕΡΤ; Το ερώτημα τίθεται επί…τρισυπόστατης κυβέρνησης κι εμείς σπεύδουμε να διατυπώσουμε την άρνησή μας με ένα τεράστιο ΟΧΙ. Δεν την καταργείς! Και, βέβαια, συμπληρώνουμε ό,τι ειπώθηκε μέχρι τώρα απ’ την πλειοψηφία των κομμάτων, φορέων, πολιτικών και πολιτών. Να περιοριστούν οι δαπάνες, να μειωθεί ο αριθμός των «εργαζομένων» ανάμεσα σε εργαζόμενους, κι εδώ θα σταθούμε.
ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ, τυχαία μιαν ολιγόλεπτη εκπομπή-παραγωγή της ΕΡΤ (ΕΤ1, ΝΕΤ, ΕΤ3). Και, βέβαια, θα’ ναι ποιότητας (ιδίως εκείνη της ΕΤ3), ασφαλώς με την άνεση του χρήματος και τη σοβαρότητα των δημιουργών της, ωστόσο, θα κουραστούμε διαβάζοντας τη λίστα που ακολουθεί, με τα ονόματα των «εργασθέντων». Μακρόσυρτη, που μας θυμίζει πόσοι και πόσες άρμεξαν το δημόσιο για παραγωγή μερικών λεπτών της ώρας, με πολλά λεφτά στη τσέπη. Χώρια οι χρηματοβόρες εξωτερικές παραγωγές και οι «εσωτερικές» των επιτήδειων με τις ανοικονόμητες αμοιβές, χώρια οι (κάποιοι/ες) περίεργα και ύποπτα χρυσοπληρωμένοι δημοσιογράφοι.
ΔΕΝ προτάθηκε έλεγχος από κάποιο κόμμα, δεν έγιναν ερωτήσεις και επερωτήσεις μιας και το διευρυμένο φάσμα των διορισμένων συμπεριέλαβε και…αντιφρονούντες της αριστεράς και της «αριστεράς» με κάθε καρυδιάς καρύδι…
Αρπακτικά της ΕΡΤ (διορισμένα, συμβασιούχα και…αυτόκλητα)
ΜΕ την ταμπελίτσα του δημοσιογράφου σε χρυσοφόρα πόστα. Ανάμεσα σε αυθεντίες, τυχάρπαστοι, δοτοί και τοποθετημένοι. Αμφιβόλου αξίας και…παρουσίας, αργόσχολοι και άεργοι πολυθεσίτες.
ΑΛΛΟΙ, περίεργων ειδικοτήτων και σύμβουλοι, όλοι τους αρπακτικά μιας τέλειας οργάνωσης. Λύκοι σε στάνη άκακων αμνών που αγνοούσαν τον κίνδυνο, γαμψώνυχα εφορμώντα κι άλλοι με τα δάχτυλα περί το βυζί της μακρομάσταρης, την άρμεγαν ακατάπαυτα και με το νόμο. Με βούλες και υπογραφές αυτόκλητων που διόριζαν και τοποθετούσαν κλείνοντας το μάτι σε ευνοούμενους (φίλους, συζύγους…γκόμενες), αφού πρώτα διόρισαν τον…εαυτό τους. Υπό την προστασία των (εκάστοτε) Κυβερνήσεων και την ανοχή της Αντιπολίτευσης.
ΚΑΜΑΡΩΣΤΕ ειδικότητες. Φυσικές, φτιαχτές, φωτογραφικές (ονόματα στο «Φίμωτρο» και «Τρωκτικό»), με περ. 100 χιλιάρικα χρονιάτικο: «Ειδικών Θέσεων, ΠΕΔ1 Διοικ - Οικονομ., Σκηνοθέτης, Τηλεπαρουσιαστής, Ανταποκριτής, Σύμβουλος Προγράμματος, Διεύθυνση παραγωγής, Συντήρηση & ανατύπωση φωτοογραφ. Αρχείου, Μηχανικός Η/Υ, Μηχανική υποστήριξη, Δικηγόρος και, βέβαια…διπολοθεσίτης αλλά Ζούλα και Παναγιωταρέα, Μιχ. Κεφαλογιάννης με 84.000 ευρώ για μια εκπομπή την εβδομάδα με θέματα υγείας …
ΘΑ κουραστείς διαβάζοντας εκατοντάδες ονόματα με το αντίτιμο του…ιδρώτα τους.
ΠΡΙΝ πάμε στις σημερινές δημοσιογραφικές «φίρμες», που αν δεν είχαν περάσει απ’ την ΕΡΤ δεν θα τις ήξερε ούτε ο…θυρωρός τους, μνημονεύουμε Προέδρους και Διευθυντάδες που ευλόγησαν μισθολογικά τα γένια τους, θυμίζοντας ΔΕΗ και «Γενικούς».
Παναγόπουλος Χρ. 347.659,98 ευρώ - Πρόεδρος Δ/Σ
Υφαντής Γεώργ. 279.362,38 - Γενικός Διευθυντής
Μιχαλέλης Δημ. 249.234,42 - Γενικός Διευθυντής
Ιωαννίδου-Καραθανάση 227.626,98 Γενικός Διευθυντής
Ανδρικάκης Αντ. 249.161,32 - Γενικός Διευθυντής
Καλημέρης Ιωάν.128.472,40 - Ειδικός Σύμβουλος
Παπαπαναγιώτου Δημ.118.093,13 Ειδικός Σύμβουλος
Λαμπράκος Γεώργ. 136.500,02 - Γενικός Διευθυντής
Γόντικας Δημ. 210.002,64 - Γενικός Διευθυντής
Λουκάκος Παν. 257.033,14 - Εντετ/νος Σύμβουλος
Κέκης Κων.174,39 - Εντετ/νος Σύμβουλος
ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΟΙ ως φορολογούμενοι και αηδιασμένοι για τους κυρίους και κυρίες που «κελαηδάνε», σήμερα, στα ιδιωτικά κανάλια ειρωνευόμενοι πως «λεφτά υπήρχαν» και διερωτώμενοι «πού πήγαν τα λεφτά;», ρωτάμε:
ΕΝΘΥΛΑΚΩΝΑΤΕ 956 ευρώ τη μέρα(!), κα Τσαπανίδου, ως συμβασιούχος στη ΝΕΤ, μέχρι πριν από 4-5 χρόνια;
Μήπως, εσείς κα Παναγιωταρέα 78.840 το εξάμηνο(;) και πόσα άλλα, από πόσες και ποιες πηγές του δημοσίου; 
ΤΣΕΠΩΝΑΤΕ, κ. κ. Λυριτζή και Οικονόμου από 324.000 ευρώ το χρόνο; Κυρία Χούκλη, 218.976 ευρώ;
ΚΑΙ, βέβαια, δεν ξεχνάμε την κα Μπήλιω των 176.400 και τον κ. Παπαδόπουλο (αγνώστων κερδών), που…πίνει «στην Υγειά μας».
ΔΥΣΤΥΧΩΣ, χωρίς μνημόνιο και κρίση, το παραπάνω δείγμα θα συνέχιζε τα θανατερά του δήγματα στο δημόσιο χρήμα.

Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger