Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΕ ΤΟΝ ΓΕΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ κο ΚΟΜΝΗΝΟ ΣΤΕΦΑΝΟ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΕΜΠΟΡΙΟΥ

Σύσκεψη πραγματοιποιήθηκε χθες στο Εμπορικό Επιμελητήριο Λευκάδας παρουσία του Γενικού Γραμματέα Εμπορίου του Υπουργείου Ανάπτυξης κου Κομνηνού Στέφανου και του Εκτελεστικού επικεφαλή του Συντονιστικού Κέντρου Αντιμετώπισης Παραεμπορίου κο Μπουλούκο Δημήτριο με θέμα το συντονισμό των ενεργειών για την αντιμετώπιση του παραεμπορίου. Από πλευράς Λευκάδας στην σύσκεψη παρευρέθησαν ο Πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Λευκάδας που ήταν κι ο υπεύθυνος για την πραγματοποίηση αυτής της προσπάθειας κος Σκιαδαρέσης Σωτήρης, ο Βουλευτής κος Σολδάτος Θεόδωρος, ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας κος Βερύκιος Θεόδωρος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λευκάδας κος Αραβανής Ελευθέριος, εκπρόσωποι της Αστυνομίας, του Λιμενικού καθώς και εκπρόσωποι εμπορικών φορέων του νησιού. Ο γεν. Γραμματέας στην εισήγησή του τόνισε ότι είναι υπαρκτό και μάλιστα μεγάλο το πρόβλημα του παραεμπορίου, και ότι πλέον πρέπει οι ενέργειές μας να είναι συντονισμένες ώστε να αντιμετωπιστεί όσο το δυνατόν καλύτερα. Για αυτό άλλωστε δημιουργήθηκε το Συντονιστικό Κέντρο Αντιμετώπισης Παραεμπορίου (ΣΥΚΑΠ) για τον καλύτερο συντονισμό όλων των αρμόδιων φορέων που μετέχουν σε αυτή την προσπάθεια όπως Αστυνομία , Λιμενικό, ΣΔΟΕ, Δημοτική Αστυνομία, εκπρόσωποι Περιφερειών και Δήμων κ. α. Τόνισε ότι πλέον σε περίπτωση διαπίστωσης παραεμπορίου τα αρμόδια όργανα προβαίνουν στην άμεση κατάσχεση και καταστροφή των εμπορευμάτων επιτόπου. Επίσης τόνισε ότι πρέπει να δημιουργηθούν κλιμάκια ελέγχου σε διάφορα σημεία του νησιού και κυρίως στην είσοδό του, όπου θα προβαίνουν στους απαραίτητους ελέγχους. Τα κλιμάκια αυτά θα συγκροτούνται με μέριμνα του τοπικού συντονιστή και θα αποτελούνται από όλους τους αρμόδιους φορείς π.χ. Αστυνομία, Λιμενικό Δημοτική Αστυνομία αλλά πλέον και από Δημόσιους Υπαλλήλους οι οποίοι θα μετέχουν σε αυτά κατόπιν προσκλήσεως. Από την πλευρά των τοπικών φορέων τονίστηκε ότι  όντως το πρόβλημα είναι μεγάλο και ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες στο νησί και ότι πρέπει να αντιμετωπιστεί, αλλά διατύπωσαν και κάποιες επιφυλάξεις ως προς την αποτελεσματικότητα των όσων αναφέρθηκαν, και αυτό γιατί υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες ως προς το συντονισμό και την εφαρμογή αυτών των κλιμακίων. Οι εκπρόσωποι των εμπορικών φορέων τόνισαν από τη μεριά τους ότι θα συμβάλουν σε αυτή την προσπάθεια όσο μπορούν και ευελπιστούν αυτή τη φορά να γίνουν πράξεις τα λεγόμενα και να μην μείνουν μόνο στα λόγια. ο Πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Λευκάδας τόνισε ότι θα πρέπει επιτέλους να γίνει η αρχή ώστε συντονισμένα πλέον να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, όσο είναι δυνατόν κατανοώντας τους περιορισμένους πόρους τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό όσο και μέσων και οικονομικών δυνατοτήτων των αρμόδιων φορέων, και ότι το Επιμελητήριο θα πρωτοστατήσει σε αυτή την προσπάθεια σε ότι του ζητηθεί να συμβάλει. 
Γενικά ήταν μια καλή πρώτη προσπάθεια ώστε να οργανωθούν μαζί για πρώτη φορά όλοι οι αρμόδιοι φορείς που χρειάζονται για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος, και από την πλευρά του Υπουργείου και του Γεν. Γραμματέα υπήρχε η δέσμευση και η υπόσχεση ότι όποτε οι τοπικοί φορείς μελετήσουν και συντονίσουν τις απαραίτητες ενέργειες που αναφέραμε παραπάνω και είναι έτοιμοι θα ακολουθήσουν και άλλες συσκέψεις με το ίδιο το Υπουργείο να μετέχει σε αυτές με στελέχη του Συντονιστικού Κεντρου ακόμα και του Επικεφαλής του.







Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger