Η Διάνα ξεκίνησε από την κεντρική πλατεία και κατευθύνθηκε κατα μήκος της αγοράς στην πλατεία Μαρκά και κατέληξε στην εκκλησία του Αγίου Βασίλη κάνοντας μικροζημιές.
Η ομάδα της Διάνας εφέτος απαρτιζόταν από περίπου είκοσι άτομα νεαρής ηλικίας. Τα τελευταία χρόνια συνηθίζεται να ακολουθεί την Διάνα εκτός από την φιλαρμονική και συνεργείο του Δήμου για να μαζεύει τα σπασμένα καθώς και κλιμάκιο της ασφάλειας και της αστυνομίας.
Η “Διάνα” είναι ένα πρωτοχρονιάτικο έθιμο που πιθανότατα παρέμεινε ως συνήθεια από τα χρόνια της κυριαρχίας των Ενετών στην περιοχή. Το ξημέρωμα της Πρωτοχρονιάς, το πρώτο ξημέρωμα του χρόνου, πριν βγει ο ήλιος ο πρώτος, βγαίνει η Φιλαρμονική μπάντα του δήμου και παιανίζει το “εωθινό”, ειδικό εμβατήριο του Βαυαρού Α. Σάϊλερ και τα Λευκαδίτικα κάλαντα μέχρι ο ήλιος να βγει.
Η λέξη Διάνα είναι ασφαλώς Λατινική και αναφέρεται στη θεά Αρτέμιδα, θεά του κυνηγιού αλλά σχετίζεται και με τη σελήνη (ονομαζόταν και Τρίμορφη, προφανώς λόγω των 3 σεληνιακών φάσεων) αλλά και με τον Αυγερινό, πράγμα που φαίνεται να δίνει την ονομασία του και στο συγκεκριμένο έθιμο το οποίο τελείται τις ώρες του ξημερώματος 4:00-8:00. Τη μπάντα ακολουθεί ο κόσμος που παρευρίσκεται στην εκδήλωση. Παλαιότερα η “Διάνα” γνώριζε μεγάλες δόξες, με μεγάλη συμμετοχή κόσμου, φάρσες, καλαμπούρια και πετυχημένα αστεία στους δρόμους απ’ όπου περνούσε.