Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

Αναβολή για το 2015 η ζεύξη της Λευκάδας.



του Φώτη Κόλλια 
Για το 2015 και βλέπουμε, οδεύουν τα τρία νέα συγχρηματοδοτούμενα έργα οδοποιίας με συμβάσεις παραχώρησης (υποθαλάσσια ζεύξη Σαλαμίνας, ζεύξη Λευκάδας και αυτοκινητόδρομος Ελευσίνα – Θήβα – Υλίκη), συνολικού ύψους περί το ένα δισ. ευρώ. Ο λόγος: είναι απίθανο να βρεθούν υποψήφιοι στην παρούσα συγκυρία, ενώ εξίσου απίθανη είναι η εξεύρεση κεφαλαίων για να καλυφθεί η κρατική συμμετοχή.

Δεν θεωρείται τυχαίο πως στην πρόσφατη παρουσίαση του σχεδιασμού του υπουργείου Ανάπτυξης και Υποδομών για το 2013, παρουσία του πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά, ο Κ. Χατζηδάκης δεν είπε λέξη για τα τρία νέα έργα. Αντίθετα αναφέρθηκε στο νέο αεροδρόμιο Ηρακλείου στο Καστέλι. 

Η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Υποδομών βιάστηκε να προκηρύξει τα έργα, αλλά από τότε πάμε από αναβολή, σε αναβολή. Αρχικά οι προσφορές έπρεπε να υποβληθούν τον Ιούλιο του 2012, στη συνέχεια μετατέθηκαν για τον Οκτώβριο και τώρα κάποιοι υποστηρίζουν πως τα έργα θα δημοπρατηθούν την Ανοιξη. 

Από την πρόσφατη παρουσίαση προκύπτει πως οδεύουν για το απώτερο μέλλον και για το επόμενο ΕΣΠΑ (αν δεχθεί η Κομισιόν τη χρηματοδότηση επιπλέον δρόμων...). 

Εκτός από τη στενότητα πόρων στο Δημόσιο, η αναβολή συνδέεται και με την αδυναμία των ελληνικών τεχνικών εταιρειών να βρουν κεφάλαια για να χρηματοδοτήσουν νέα έργα με συμβάσεις παραχώρησης. Ειδικά σε μια περίοδο που βρίσκονται σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες για την τύχη των υφιστάμενων μεγάλων οδικών έργων (Ιόνια Οδός, Μαλιακός – Κλειδί, Αξονας Κεντρικής Ελλάδας και Κόρινθος – Πάτρα). Εξάλλου οι διοικήσεις των ισχυρών ομίλων βρίσκονται αυτό τον καιρό σε διαπραγματεύσεις με τις ελληνικές τράπεζες για αναχρηματοδότηση υφιστάμενου δανεισμού.


πηγη.http://www.inews.gr
Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger