Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων συμμετείχε στις εκδηλώσεις της Ρωσικής Εβδομάδας



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
 Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων συμμετείχε στις εκδηλώσεις της Ρωσικής Εβδομάδας

  Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Σπυρίδων Σπύρου, συμμετείχε και παρακολούθησε τις ετήσιες εκδηλώσεις της Ρωσικής Εβδομάδας στα Ιόνια Νησιά.

  Το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου περιηγήθηκε στο μεγάλο Ρωσικό αποβατικό πλοίο «Νοβοτσερκάσκ», που είναι ελλιμενισμένο στο λιμάνι της Κέρκυρας.
  Κατά την περιήγηση παραβρέθηκαν επίσης ο Δήμαρχος Κέρκυρας, Γιάννης Τρεπεκλής, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Ιονίων Νήσων Αντιστράτηγος, Δημήτρης Τσιότσιος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Κέρκυρας, Σπύρος Μαρτίνης και ο επίτιμος πρόξενος στα Ιόνια της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Γιώργος Κάνουλας.

Επιμνημόσυνη δέηση στον τάφο του Ιωάννη Καποδίστρια

  Το πρωί της Δευτέρας ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων παραβρέθηκε στην επιμνημόσυνη δέηση, που τελέστηκε στον τάφο του πρώτου Κυβερνήτη του Νεοελληνικού Κράτους, Ιωάννη Καποδίστρια, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριου.  Τη Ρωσική εκκλησία εκπροσώπησε ο πατήρ Αλέξιος, καθηγούμενος της ιεράς μονής Αγίου Δανιήλ της Μόσχας.

Επιστημονική ημερίδα για τον  Ι. Καποδίστρια

  Αμέσως μετά ο Περιφερειάρχης παρακολούθησε και χαιρέτισε τις εργασίες της επιστημονικής ημερίδας με θέμα: «Η διαχρονική αξία του μεγάλου πολιτικού και διπλωμάτη, Ιωάννη Καποδίστρια». Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως στην Πλατυτέρα.
  Ο Περιφερειάρχης Σ. Σπύρου κατά τον χαιρετισμό του μεταξύ των άλλων τόνισε τα εξής:
  «Αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά που σας καλωσορίζουμε στην έδρα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και στην πατρίδα του μεγάλου πολιτικού και διπλωμάτη, Ιωάννη Καποδίστρια.
  Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων βρίσκεται κοντά και υποστηρίζει αυτές τις πρωτοβουλίες, όπως είναι η Ρωσική εβδομάδα. Αυτές οι εκδηλώσεις συντείνουν στο να ενισχυθούν περαιτέρω οι καλές σχέσεις των δύο ομόθρησκων λαών.   Μια φιλία που έρχεται από παλιά, με δεσμούς ισχυρούς, θρησκευτικούς, πολιτικούς,  πολιτιστικούς, που έφεραν κοντά τους δύο λαούς, μέσα από το πέρασμα των αιώνων.
  Σήμερα η επιστημονική σας ημερίδα θα προσεγγίσει τη ζωή και την προσφορά ενός άξιου τέκνου της Κέρκυρας και των Ιονίων, του Ιωάννη Καποδίστρια, του θεμελιωτή του Νεοελληνικού Κράτους, τους διακεκριμένου διπλωμάτη ο οποίος υπηρέτησε ως Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας και ο οποίος συνέβαλε τα μέγιστα στη δημιουργία του ομοσπονδιακού συστήματος της Ελβετίας.
Εύχομαι καλή επιτυχία στις εργασίες της ημερίδας σας».

ΦΩΤΟ – ΛΕΖΑΝΤΕΣ

  1. Ο Σπ. Σπύρου στον τάφο του Ι. Καποδίστρια, στη Μονή Πλατυτέρας, στην Κέρκυρα.
  2. Ο Ι. Τρεπεκλής και ο Σπ. Σπύρου στη διάρκεια περιήγησης στο ρώσικο καράβι «Νοβοτσερκάσκ».     
Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger