Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

To Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων αποφάσισε την έγκριση δανείου προς το Δήμο Λευκάδας συνολικού ποσού 7.742.062€ για την εξόφληση των χρεώνΜετά από τον έλεγχο από το Ελεγκτικό Συνέδριο θα αρχίσει η σταδιακή εκταμίευσή του

Στις 30-8-2012 το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων αποφάσισε την έγκριση δανείου προς το Δήμο Λευκάδας συνολικού ποσού 7.742.062€ για την εξόφληση των χρεών παρελθόντων ετών του Δήμου σε 401 δικαιούχους (προμηθευτές, εργολάβους, μελετητές, τον Σύνδεσμο Ύδρευσης και ιδιώτες), ποσό που σ” αυτή την περίοδο οικονομικής κρίσης θα ενισχύσει την τοπική αγορά και τους ντόπιους επαγγελματίες.
Ο χρόνος αποπληρωμής είναι 25 έτη. Το επιτόκιο είναι κυμαινόμενο αναπροσαρμοζόμενο στην αρχή κάθε χρόνου. Για το 2012 είναι 5,20%, μηνιαία δόση περίπου 45.000€.
Το Δημοτικό Συμβούλιο στη συνεδρίαση του στις 17/9/2012 ενέκρινε τους όρους της σύναψης του δανείου και σε σύντομο χρόνο, μετά τον έλεγχο και από το Ελεγκτικό Συνέδριο θα αρχίσει η σταδιακή εκταμίευσή του. Θεωρούμε ότι η έγκριση του δανείου αποτελεί μια σημαντική απόφαση για τη λειτουργία του Δήμου.
Ο Δήμος μας παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες και παρά την ελλειπή χρηματοδότηση από το κεντρικό κράτος, 55 – 60% χαμηλότερα, καταφέρνει μέχρι σήμερα να αντιμετωπίζει με αξιοπρέπεια την καθημερινότητα των πολιτών, τις αμοιβές του προσωπικού και τις ανάγκες λειτουργίας του Δήμου. Αυτό είναι αποτέλεσμα της επίμονης προσπάθειας ενίσχυσης των εσόδων του Δήμου και ελέγχου των δαπανών του.
Η λήψη του δανείου θα βοηθήσει στην αύξηση της ροής του χρήματος στην ντόπια αγορά, θα υποστηρίξει οικονομικά τους συνεργάτες του Δήμου και θα αποτρέψει τυχόν δικαστικές διαμάχες και δεσμεύσεις των περιουσιακών στοιχείων του Δήμου από τους δικαιούχους.
Η επιτυχής κατάληξη των πολύμηνων ενεργειών είναι αποτέλεσμα της σωστής επιλογής στην διαδικασία διεκδίκησης από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής και τις επίμονες και αποτελεσματικές προσπάθειες της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου.
ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger